Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, SawekBraczyk napisał(a):

Ja bo planuje jeszcze jeden wjazd z mikro, Protio i może Azoksy jeszcze dodam + skrzypionka. I nie wiem czy jeszcze regulacja drugiej na Bingo nie trzeba będzie dać 

IMG_5435.jpeg

Ile łącznie azotu w niego władowałeś w czystym? Ja nie regulowałem swojego 🫣

Opublikowano
SawekBraczyk napisał:

Ja bo planuje jeszcze jeden wjazd z mikro, Protio i może Azoksy jeszcze dodam + skrzypionka. I nie wiem czy jeszcze regulacja drugiej na Bingo nie trzeba będzie dać 

Ja po deszczu planuje 0.5l azoksy + mikro+ skrzypionka+ 0.2kg medax

SawekBraczyk napisał:

Ja się ograniczam tylko albo aż patrząc że to owies do 0.5l azoksy czyli ok 125g czystego składnika i efekt zieloności powinien być + jakiś cynk I molibden został mi z zeszłego roku wiec dorzucę + robak

Opublikowano

Grubo 106 N, no ale może się odwdzięczyć jak będą deszcze To swoje odda, także i na owsie nie ma co żałować bo roślina wdzięczna aby tylko deszcz bym taj jaj ze wszystkim 

Opublikowano

ile dajecie trineksapaku etylu? Chciałbym go trochę usztywnić bo dostał coś koło 90-100 kg N/ha, a w ostatnich dniach spadło na chwilę obecną ponad 30 litrów deszczu więc raczej będzie leżał.

Opublikowano

u mnie w ubiegłym roku przy dawkach azotu w okolicy 90 kgN/ha sypał super tylko że leżał i dlatego muszę w tym roku go trochę usztywnić. Obecnie jest mniej więcej do połowy łydki.

Opublikowano

Jeśli do połowy łydki to pewno już 2 kolanko masz. Chyba trochę spóźniony zabieg?

Opublikowano
Agrest napisał:

Jeśli do połowy łydki to pewno już 2 kolanko masz. Chyba trochę spóźniony zabieg?

drugiego kolanka jeszcze raczej nie ma, ale u nas cały czas zimno i będzie na pewno fito po regulacji. Koniec następnego tygodnia ma już się zrobić ciepło to trzeba będzie wjechać.

Opublikowano

Na zdjęciu owies siany 08.03 200kg/ha i 21 dni po 1.1l gold chwasty już sie zwija ale jak się przyjrzycie to zobaczycie jak dostał owies po tyłku w mrozy + grzyb.Perwszy raz będę robił grzybowke w owsie a uprawiam go pewnie 10 lat

20250515_115739.jpg

20250515_115743.jpg

Opublikowano

Temperatury zrobiły swoje. Część chwastów może żyć co żniw.

Te substancje wymagają minimum 6⁰ przez 5 dni i nocy a najlepiej 10⁰.

Opublikowano

3 dni po zabiegu przyszły pierwsze przymrozki więc uważam że i tak jest spoko, owies wyrusł i zagłuszy chwasty a myślę że jak zrobi się ciepło to powinny paść calkiem

Opublikowano

Mcpa minimalną temperaturę ma 10⁰ więc wyższą od fluroksypyru.

Daje bardzo fajny szybki efekt bo działa na stożek wzrostu. Ale to że skręcone nie oznacza że zwalczone.

Opublikowano

Mowa jest o działaniu w bardzo niskich temperaturach. Działa.

Rumian i bylica gdzieś na miedzy większe sztuki tylko popieści, ale akurat ten z foto raczej umrze. Będę zdawał relację 🤭

Jak płodozmianu nie ma to i różne paskudztwo się wam mnoży, u mnie tylko komosa. A ta jaka by nie była poddaje się.

Opublikowano

Temperatura się podnosi, deszcz spadł, planuje jechać z siarczanem magnezu i odżywką oraz na chwasty zostało zrobić.

Najpierw siarczan i amino a następnego dnia mogę opryskać chwastoxem?

Opublikowano
3 godziny temu, wisienka1221 napisał(a):

Temperatura się podnosi, deszcz spadł, planuje jechać z siarczanem magnezu i odżywką oraz na chwasty zostało zrobić.

Najpierw siarczan i amino a następnego dnia mogę opryskać chwastoxem?

Razem można.