Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
28 minut temu, MalyRolnik18 napisał:

@GRZES1545 U mnie 1l na 300l wody dało mu radę, kiedyś też chwastox trio 540sl też ładnie go kładł bo teraz ten nowy trio jest NIC warty.

Pryskalem puerwszy raz chwastoxem trio nowym i efekty mizerne. Trzeba mi bylo postawiac na Golda-a

Opublikowano

Ja właśnie w tamtym roku tak się sparzyłem nowym trio, w okolicy czysciutko a u mnie zielsko, a w tym roku po Goldzie pięknie, ogólnie środki chwastox strasznie się zepsuły, lepsze zdanie też miałem o środkach Puma, Atlantis i Huzar ale się przejechalem kompletne DNO.

Opublikowano (edytowane)

axial complet wywalasz winetu i dajesz mustanga i spokój lub lancet plus.

Huzar już 5 lat u mnie nie działał najpierw wprowadzili activ a teraz plus.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

ja po kilku nastu latach opryskałem chwastoxem turbo 2 litry na ha . jest czysto wzioł poziewnika i szarłata szorstkiego bo to podobne DNA . Zauważyliscie u siebie po przejeciu organiki przez kulczyka ze sprzedawcy bardziej promują ich produkty , ?

Opublikowano
Dnia 26.05.2019 o 22:12, krilan06 napisał:

Galaper nie zaszkodzi? Nie jest fitotoksyczny dla owsa?

Nic nie szkodzi, 2 lata pryskam nim i wyczyści wszystko, w tym roku wszystkie zboże nim pryskałem i wszystkie ziele poschło.

Galaper galmet.

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Nic nie szkodzi, 2 lata pryskam nim i wyczyści wszystko, w tym roku wszystkie zboże nim pryskałem i wszystkie ziele poschło.

Galaper galmet.

Dajesz dawki jak w etykiecie czy mocniejsze robisz?

Opublikowano (edytowane)

Zależy jaką masz te fazę.

Powiedzcie - prysnalem CCC(1.5l), ale miejscami owies wygląda naprawdę dobrze(no i chciałem mu jeszcze azotem sypnąć), chciałem przy okazji dokarmiania dać jeszcze 0.5l. Jeszcze jutro pokazują niewyraźna pogodę, a potem słonko i nieco ciepłej -5-7dni odstepu starczy? Prysnalem w sobotę, to na większości wychodziło 2kolanko.

Edytowane przez daron64
Opublikowano
20 minut temu, dzikiWschód napisał:

Witam, czy stosował ktoś z was saletrosan przedsiewnie w owsie? zawsze po orce zimowej na wiosnę szło 250kg poli6 i 100kg mocznika a zastanawiam się nad 200kg saletrosanu?

W tym roku przedsiewnie dawałem saletrosan w jęczmieniu j. i pszenicy j., a w owsie salmag

Opublikowano

IMG_20190529_114610-1024x768.thumb.jpg.31dbcc23c747e3863a1859a3f7b60711.jpgIMG_20190529_114445-1024x768.thumb.jpg.135d5335cffc84c042f440e7c94960bc.jpg

Miejscami słabszy, ale większość wygląda mniej więcej tak, na dzień dzisiejszy. Chciałem sypnąć jeszcze po 100kg saletry. Będzie ok, jak poszło 1.5l CCC? Na weekend chciałem jeszcze pół litra z odzywkami dac

Opublikowano

Na liść flagowy rejestrację ma biathlon 4d, ja parę dni temu nim poprawiałem, ale na jednym kawałku tak jakby przypalił końcówki liści, trochę dziwne bo na drugim nic, będę musiał jutro polecieć mieszanką mocznik, siarczan, odżywka 

Opublikowano

Siany końcem marca, sucho było wschody późne, teraz mokro, tylko co mu zaszkodziło, gold 450 ec w fazie pierwszego kolanka czy nadmiar wody? Przed siewem 250kg/ha polifoski 6 i tyle samo saletrosanu, a dzis wygląda kiepsko.

Pozdrawiam

IMG_20190529_164642.jpg

IMG_20190529_164634.jpg

Opublikowano

Ten owies też pływał, dopiero dzisiaj mogłem wejść żeby zobaczyć co się w nim dzieję. Z racji skromnego doświadczenia, jedno pytanie, już po owsie czy może jakieś szansę na przetrwanie ma?

Opublikowano

To na bank nie przez gold, ja swój pryskalem tydzień temu, zdj z dzis, lacznie 80 N, na jesień gnoj koński jakieś 15 t/ha, odmiana bingo, miałem pryskac siarczanem z odżywkami sle chyba rezygnuje, ziemia zasobna w mg

IMG_20190529_200331.jpg

Opublikowano

Całe 3 dni w tej wodzie, inne skutki podtopień były ważniejsze. Szkodników nigdy nie zwalczałem i nigdy niczego mi nie zniszczyły. To pole to piach a pół metra głębiej ciężka glina i zawsze problem z wodą

Od pięciu lat takiego ładnego owsa nie miałem jak na zdjęciu kolegi Mareg

• Thanks 1