Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

A u nas był słup i wraz d*pa. Miejscowy rolnik/przedsiębiorca ich przebił xD

Trochę przesadził ze stawką bo poszło coś za około 8t pszenicy/ha, ale obcym wyrwał z gardła PGRowskie pole, a uprawiali oni już ładnych parę lat tylko teraz ta ustawa się zmieniła to podstawili miejscowego jako słupa bo sami nie mieszkają tu tylko mają żydowskie korzenie z tego miasteczka gdzie był przetarg. 

Opublikowano (edytowane)

No tak ale ten co chciał ta ziemię to i tak by nie mógł podejść do przetargu bo nie płaci czynszu i już mu zabrali 5 ha łąk i bedą na przetargu w sumię nie dziwne że nie płaci jak za 5,6 klase ugoru wylicytowal 2200 zł za ha kiedyś albo łaki zarosnięte 40 letnimi olchami i bagno kompletne że z napędem cięzko przejechać za 1500zł.Ma z agencji z 50 ha ale powoli mu to będa zabierać

Edytowane przez SZYMANOX
Cytowanie poprzedniego posta
Opublikowano
7 godzin temu, damianzbr napisał:

A u nas był słup i wraz d*pa. Miejscowy rolnik/przedsiębiorca ich przebił xD

Trochę przesadził ze stawką bo poszło coś za około 8t pszenicy/ha, ale obcym wyrwał z gardła PGRowskie pole, a uprawiali oni już ładnych parę lat tylko teraz ta ustawa się zmieniła to podstawili miejscowego jako słupa bo sami nie mieszkają tu tylko mają żydowskie korzenie z tego miasteczka gdzie był przetarg. 

To jaki w tym sens ,8 ton? Dużo tego było ? Nieźle teraz będzie musiał dołożyć do interesu. 

Opublikowano

panowie takie pytanie mam. Jeżeli za dzierżawę oddajecie dopłaty właścicielowi to jakie płatności się należą? Dajecie jednolitą płatność obszarową, płatność za zazielenienie i onw?

Opublikowano
5 godzin temu, maniek0987 napisał:

panowie takie pytanie mam. Jeżeli za dzierżawę oddajecie dopłaty właścicielowi to jakie płatności się należą? Dajecie jednolitą płatność obszarową, płatność za zazielenienie i onw?

Ja wpisuję we wniosku: ,,dzierżawa płatność 200%,,

Do tego ołówkiem na dole dopisuję 1/2 na moje konto, a pozostałe 1/2 na konto właściciela.

Opublikowano (edytowane)

Znajdz nr działek na geoportal, potem mozesz ustalić ksiege wieczysta a w niej własciciela. opłata 40 zł i wiesz wszystko. Potem po adresie w księdze szukasz juz prywatnie. W tym PGR co ma chlewnie , tam zapytaj. Spokojnie, na pewno juz jest uzytkownik :) dziś żaden grunt objety dopłatami nie stoi tak po prostu :)

Edytowane przez Marl
Opublikowano

nikita_bennet@poczta.onet.pl
THX

Będzie mi w tym roku potrzebna umowa bo jest 2ha do wzięcia a i na przyszły rok także bo muszę zrobić szacher macher z ptaszkami tzn się ich pozbyć ;)

Na razie mam troche wzorów pościąganych ale wszystkie są do przerobienia a raczej napisania od nowa a tego chciałbym uniknąć.