Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

To nie prawda że system nie działa to celowa robota , by tylko nie wypłacić zwlekać do konca Czerwca , aby zyskać na czasie ...Tak slą odroczenia i stara śpiewka że system nie działa ...

Opublikowano

ciekaw jestem gdzie jest pan który tak darł morde w tamtym roku jak szedł na warszawe z rolnikami jakoś cisza teraz ,gdzie mamy izby rolnicze gdzie jest partia która utożsamia sie z wsią , a jakoś nikt sie nie interesuje tematem dopłat wszyscy mają w d*pie każdy siedzi przy korycie i siedzi cicho a jak zaczną się zbliżać jakiekolwiek wybory to wtedy wielkie zainteresowanie rolnikami ,banda złodziei ,i szubrawców

Opublikowano

mozliwe ze nasza kasa jest ulokowana i ktos na tym zarobi spore pieniadze, jak by nie bylo, w porownaniu z tamtym rokiem to blisko pol roku roznicy, przy takiej kwocie to sa kolosalne pieniadze nawet z niewielkich odsetkow, problem w tym ze wielu z nas rolnikow musi brac kredyt i tracic przy tym ciezko zarobione pieniadze, wiadomo , kredyt kosztuje.

Opublikowano

Ale zobaczcie jaki plus jest tego rolnik stał się zależny od jałmużny z UE kiedyś nie było kredytów na zakup ziemi na maszyny i ludzie kupowali a dziś nie ma dopłat to co drugi by pola nie obsiał oj czas już chyba o nich zapomnieć to się gospodarstwa szybciej powiększą B)

Opublikowano

Przykre, ale prawdziwe. Jeszcze tylko krótkowzroczni niech pobiorą kredyty na modernizację  coby mieć trochę nowego lakieru w obejściach i polski chłop ponownie w dybach u pruskiego pana.

Opublikowano

Tylko jak nie bylo dopłat i tej pipszonej uni to rolnik za swoje prodokty dostawał normalna zapłatę a nie ochlapy od pośrednika bo on się musi na rolniku zbambrzyc .A i jeszcze jedno i z zachodu nie pchali padliny i różnej chabaniny tak ze jak rolnik sprzedaje mięso czy mleko po kosztach to nic dziwnego ze czeka na cos co mu się należy.

Opublikowano

ciekawe jak to dalej bedzie po 2020 roku, dzis bez doplat czarno to widze,  na poczatku gdy wesli doiplaty mozna bylo je uznac jako zysk, dzis niestety ida w koszty produkcji. jak ich zabraknie moze byc ciezko

Opublikowano

Jak dopłata idzie w koszty produkcji to zostaje ci zysk z tego co urośnie... Jeśli tak nie jest to pracujesz za darmo a masz ukryte żródło dochodu z którego dokładasz...

Opublikowano

Raczej chodziło mu o to że jak weszły dopłaty to był takjakby dodatkowy pieniądz za darmo a teraz żywność nie potaniała, w skupie za zboże bierzesz tyle samo ale koszty produkcji wzrosły o tyle że zjadły tą dopłatę...

Opublikowano

Ale zobaczcie jaki plus jest tego rolnik stał się zależny od jałmużny z UE kiedyś nie było kredytów na zakup ziemi na maszyny i ludzie kupowali a dziś nie ma dopłat to co drugi by pola nie obsiał oj czas już chyba o nich zapomnieć to się gospodarstwa szybciej powiększą B)

Tylko porównaj ceny maszyn i ziemi z przed wejścia Polski do Unii a teraz ;)  Ileż to teraz mamy więcej do zapłacenia niż przed wejściem do Unii - atesty maszyn , kursy , szkolenia , opłaty ...

Dopłaty to tak rolnik ma tylko chwilę w rękach i jak tak dobrze pomyśleć to jest tylko kozłem ofiarnym , bo "spadają mu z nieba pieniądze" a tym czasem te pieniądze napędzają usługi i handel .

Opublikowano

Przed wejściem do UE nie było 90% bzdurnych przepisów. Prawie w każdej gminie funkcjonowała lokalna gorzelnia, ubojnia, masarnia. Większość rynku zbytu to były firmy lokalne, odprowadzające lokalnie podatki, dające zatrudnienie. A dziś sprzedajemy wielkim koncernom - tytoń, buraki, żywiec, większość zbóż. Gdyby od następnego roku zabrać dopłaty, to Polska zapłonęłaby jak długa i szeroka. Dlatego rzuca się ochłapy, co roku mniejsze, ale jednak. Żeby kupić spokój.

U mnie też odroczenie  do 10.06. Poczekam ze spokojem. A jak przedłużą termin składania wniosków do 15 czerwca, to złożę w przedostatnim dniu, żeby mieli ch.... co robić.

Opublikowano

Tylko te bajki że im wcześniej wniosek złożysz to coś tam.... ni jak się ma do rzeczywistości bo jakimś trafem wniosek złozony na poczatku kwietnia zaczeli kontrolować dopiero rok później.... Kwestia Twojego odstania w kolejce pod koniec terminu. Twój wybór bo nikomu więcej krzywdy nie zrobisz ;)

Opublikowano (edytowane)

Ale już zaczynają znowu propagandę piać, że wcześniej trzeba składać wnioski, bo szybciej rozpatrzą. A mam to w d....., termin złożenia nie ma się nijak do terminu rozpatrzenia. Na żniwa kasa też się przyda.  A przy wyborach za 3 lata o tym burdelu z dopłatami nie zapomnę. Udało sie wykopać jednych kolesiów, to i drudzy, jak się nie ogarną, długo przy korycie nie postoją.

PS:

Składam wniosek przez internet i nie stoję w kolejkach, więc niewiele mnie to kosztuje.

Edytowane przez jahooo
Opublikowano (edytowane)

Słychać coś o zaległych przelewach MR ???

___________________________________________________________________________________________________________

AgroDane.pl - portal poświęcony specyfikacjom maszyn rolniczych takich jak ciągniki rolnicze, kombajny zbożowe oraz ładowarki teleskopowe. Dane techniczne, porównania modeli oraz opinie w jednym miejscu. Użytkownik agrofoto wszystkim poleca tą stronę z całego serca :)

Edytowane przez andrewk
Opublikowano

Też jestem ciekaw. Zadzwonić i zapytać wprost kiedy ruszą przelewy. Ja mam naliczone, decyzję wydaną tylko przelewu brak.

Opublikowano

A czy czasem nie ma juz oficjalnego przedłużenia o miesiąc na składanie wniosków ? Bo cos gdzieś czytałem ale nie na stronie ARiMR ...

Ja dużo razy skladalem ostatniego dnia kolo godziny 19 i kolejek nie było :D

Opublikowano

Sukces moi drodzy sukces ...... mam tak za***iście skomplikowany wniosek że teraz do 10 czerwca będą rozpatrywać, jakby nie mogli napisać. Ze względu na brak systemu i brak kasy płatność dostanie pan za rok

Opublikowano

Potwierdzam od dzis dziala system do foto do zatwierdzania wnioskow i naliczania decyzji.