Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzieki Panowie nie zamierzam nikogo szpiegowac tylko chce kupić od sasiada ziemie i działki maja 5,5ha ale jest duzo nie użytków trawłych na które chyba nie skałdał on dopłat i nie wiem teraz czy jak kupie to bede mogł zlikwidować te nieużytki i składać na nie dopłaty bo słyszałem że to nie takie prostę 

jeszcze raz dzieki Panowie zawsze mozna na Was liczyć

Opublikowano

Konieczność wykonania wszystkich obowiązkowych kontroli wniosku oraz skomplikowany charakter sprawy termin załatwienia sprawy przyznania płatności określony w w/w przepisach zostanie przekroczony.Termin załatwienia sprawy dotyczącej przyznania platności zostaje przedłużony do 30 04 2016                                                     Takie dzisiaj pismo dostałem a w drugiej kopercie decyzja  jpo,zazielenienie,redystrybucja,wysokobiałkowe i zwrot dyscypliny .Pow 19 h                                                 Kasy niema.   

To samo dzisiaj dostałem, tylko z datą 01-04. ONW wcześniej dostałem do takiej pow jakiej wnioskowałem, nie mam pojęcia o jaki skomplikowany charakter sprawy chodzi (mam nadzieje ze bałagan w systemie a nie jakieś błędy we wniosku)

Najlepsze jest to, że dopłaty mogą wpłynąć do 30.06 a ktoś traci czas wysyłając takie pisma

Opublikowano

Mam takie pytanie kilka lat temu mozna było sprawdzić na stronie agencji ile kto pobiera dopłat  orientuje sie ktoś czy jeszcze można to sprawdzic albo  ile kto składał ha  na dopłaty

Można ale z 2014 roku

Opublikowano

To samo dzisiaj dostałem, tylko z datą 01-04. ONW wcześniej dostałem do takiej pow jakiej wnioskowałem, nie mam pojęcia o jaki skomplikowany charakter sprawy chodzi (mam nadzieje ze bałagan w systemie a nie jakieś błędy we wniosku)

Najlepsze jest to, że dopłaty mogą wpłynąć do 30.06 a ktoś traci czas wysyłając takie pisma

w ustawie jest zapis ze jak BP do końca lutego nie wydadzą decyzji to musza wyslac pismo z podaniem przyczyn i data wydania. Dlatego dostałeś i inni dostali. Większość jest przez system a nie charakter sprawy. Jak będą bledy to dostaniesz wezwanie lub będzie telefon z BP.

Odnośnie tego zapisu, to jest Blad bo generuje koszty, zabiera nie potrzebnie czas i ludzi denerwuje.

Do @matey.

Mam pytanie to co wyslalem tobie w emailu. uwazasz ze kolegom z forum przyda? Jest mozliwosc umieszczenia gdzieś? Szukałem inie wiem jak mialbym to zrobic?

Opublikowano

pierwsza rata w listopadzie przyszła 7600, druga rata 3 dni temu 8600, teraz czekam na trzecią.

Opublikowano

Dzisiaj dostałem pismo o odroczeniu terminu decyzji RŚ do... 15.05.2016 r.
Również dzisiaj na konto wpłynęła obszarówka ;) Generalnie wszystko ok, tylko brakuje płatności za zazielenienie. W tytule przelewu jest numer decyzji, więc mam pewność, że to  obszarówka, w decyzji miałem JPO, zazielenienie, redystrybucyjna, bydło, krowy i po zaawansowanych obliczeniach matematycznych ;) brakuje równo kwoty za zazielenienie. 
Ktoś miał taką akcję u siebie? 

Opublikowano

:D B) :lol:   zaszaleje, Teraz patrze stan kata i 350 zl :lol:  czyzby to Agencja taka hojna była ?   :D  mam 8 ha, bydlo, mr i wysokobiałkowe :lol: moja radość jest przeogromna :rolleyes:

Opublikowano

:D B) :lol:   zaszaleje, Teraz patrze stan kata i 350 zl :lol:  czyzby to Agencja taka hojna była ?   :D  mam 8 ha, bydlo, mr i wysokobiałkowe :lol: moja radość jest przeogromna :rolleyes:

może egipt albo majorka taka kasa ci wpłyneła , k....a ręce opadają co sie dzieje z tymi dopłatami w tym roku

Opublikowano

Ja wczoraj probowalem sie dowiedziec na czym stoje to powiedziano mi ze mialem kontrole IRZ i rozpatrzenie wniosku od 1 kwietnia ale moze byc i wczesniej . Tak sie dowiedzialem

Opublikowano

http://natemat.pl/172933,smiejemy-sie-z-rolnika-na-czele-radia-spojrzmy-kto-pokieruje-sprawami-rolnikow-anglista-polonista-strazak     , Panowie i wy chcecie mieć dopłaty w terminie? Takie kadry to raczej tego nam nie gwarantują - mierny ale wierny. 

A z drugiej strony to nawet śmiesznie by było jakby przetrzymali dopłaty do jesieni - taka mała kara dla tych co na pis głosowali.

Opublikowano

Już nie wyjeżdżaj z polityką, burdel trwa na dobre w agencji niezależnie od tego, kto rządzi. Jakoś stare kierownictwo też niczego nie wypłacało, poza zaliczkami jako kiełbasa wyborcza, więc sytuacja nie jest zależna od samej wymiany kadry. Stary minister rolnictwa nie zabezpieczył kasy na rozpoczęcie dopłat w grudniu, bo rozdał wszystko w listopadzie i sprawa się rypła. A to, kto będzie kierownikiem - mnie osobiście nie obchodzi, i tak musi przejść certyfikację. Ważne żeby sprawy były rozpatrywane w terminie. U mnie wójtem w gminie jest były prokurator - to ma świadczyć o tym, że się nie nadaje, bo gmina rolnicza ?

Wymiana kadry w ARiMR jest moim zdaniem bardzo pożądana i takie wietrzenie dobrze zrobi. Za dużo kasy uciakało bokiem na rolników z Marszałkowskiej. Wiele nowych pomysłów na dopłaty, o których słyszałem mi osobiście się podoba, na przykład zamknięcie dopłat (z urzędu) na grunty ANR bez pisemnej dzierżawy. Pożyjemy, zobaczymy, ja też czekam na kasę.

Opublikowano

http://natemat.pl/172933,smiejemy-sie-z-rolnika-na-czele-radia-spojrzmy-kto-pokieruje-sprawami-rolnikow-anglista-polonista-strazak     , Panowie i wy chcecie mieć dopłaty w terminie? Takie kadry to raczej tego nam nie gwarantują - mierny ale wierny. 

A z drugiej strony to nawet śmiesznie by było jakby przetrzymali dopłaty do jesieni - taka mała kara dla tych co na pis głosowali.

Lepszy polski rolnik w radiu niż SB-ek albo Niemiec w rządzie.... A Twoi ulubieńcy - Petru i Lis nie zaprosili Cię na marsz ? 

Opublikowano

Czemu mnie nie ma na tej stronie wszystkich znalazłem dookoła a mnie nie ma? Ta strona to jest za 2014 czy 2015?

Aż tak zaślepiony byłeś ciekawością ile kto wziął sprawdzając sąsiadów? Wpisując imię sąsiada czy swoje, ciężko zauważyć linijkę wyżej "rok budżetowy"?

Opublikowano

Dla entuzjastów teorii o braku kasy na dopłaty. W Topagrar piszą,że taka sama sytuacja jak w Polsce jest jeszcze w kilku innych krajach europy. Hogan powiedział że kasa jest , a winą jest niedostosowanie systemu w owych państwach. Ps. na dopłaty czekam , były dwie kontrole.

Opublikowano (edytowane)

A co trzeba wpisać w polu "nazwa beneficjenta" ?

@filtryolejemaszyny - a może to właśnie tym co na PiS głosowali wyplacili kasę najpierw :P

Jak żeś taki ciekaw to wpisz tylko nazwe gminy i nie trudź się wiecej. zlustrujesz wszystkich hurtowo

kasy nie ma bo trzeba na socjal dla ciapatych zabezpieczyć... Ci co pracują mają czas

Edytowane przez lukbold