Nawożenie kukurydzy
-
Podobna zawartość
-
Przez DamianGabana
Witam ,
Panowie powiedzcie jak z kontraktacją kukurydzy mokrej na nowy zbiór????????????????
U mnie w Lubelskim 420 - 450 netto
-
Przez andrewk
Piszcie jak przetrzymujecie obornik na pryzmie na polu - gdy np. płyta gnojowa jest pełna, a do 1 marca jeszcze daleko. Można przetrzymywać bezpośrednio na ziemi ? Jak nie to wystarczy dać folię pod spód ? Nie chcę nabawić się problemów z arimr, więc muszę zawczasu się przygotować
___________________________________________________________________________________________________________
AgroDane.pl - portal poświęcony specyfikacjom maszyn rolniczych takich jak ciągniki rolnicze, kombajny zbożowe oraz ładowarki teleskopowe. Dane techniczne, porównania modeli oraz opinie w jednym miejscu. Użytkownik agrofoto wszystkim poleca tą stronę z całego serca
-
Przez elux
Witam
Czy spotkał się ktoś z suszeniem kukurydzy z zastosowaniem nagrzewnic elektrycznych jako źródło ciepła?
Temat o tyle ciekawy że z wykorzystaniem fotowoltaiki energia prawie na free, jednakże brak info i doświadczeń w zakresie wydajności suszenia przy niskich temperaturach powietrza suszącego...
Jeśli ktoś ma jakieś doświadczenia/wiedzę w temacie to proszę o info tutaj lub na priv- myślę o takiej małej suszarni u mnie
-
Przez Roldaw123
Jaka będzie optymalna prędkość siewu kukurydzy siewnikiem Gaspardo sp4.
Jest to siewnik punktowy.
-
Przez Arekm
Witam, potrzebuje pomocy, mianowicie widocznego zdjęcia tabeli wysiewu przedstawionej na moim zdjęciu. Ważne informacje się starły, bo maszyna ma już swoje lata. Model jest stary jak świat, możliwe że z lat 70. Załączam też zdjęcie modelu tego siewnika. Za pomoc będę ogromne wdzięczny! 🙂
-

Rekomendowane odpowiedzi
Opryski jesienno-zimowe w pszenżycie ozimym
CANWIL w nawożeniu kukurydzy w uprawie na ziarno i na kiszonkę
Pszenica ozima Andorre - 22 listopada 2025