Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie pokretlo w c330 z prawej strony jest od regulacji cisnieniowej polozenia dzwigni rozdzielacza w pozycji dociazania czyli max do tylu i w prawo dociazania tzn np jakbyśmy pracowali z maszyną przyczepiana i ciagnik by sie slizgal to próbujemy to maszyne podnosic ale na tyle ile jest to potrzebne wiec regulujemy cisnienie stad nazwa (regulacja cisnieniowa) zwiększając cisnienie zwiększamy udzwig . ktoś moglby powiedziec po co to dociazenie przeciez to samo mozna zrobic w pozycji podnoszenie mic bardziej mylnego jesli by pracować w pozycji podnoszenie dlurzszy czas mocno zagrzewa sie olej moglby sie nawet zagotować.

Opublikowano

Zamiast cudować w nieskończoność z podkładkami proponuję na wiertarce stołowe zrobić nowe osadzenie i dać nową kulkę, wtedy będzie szczelne, i uważać na tą śrubę - kiedyś ją zerwałem to nigdzie jej kupić nie mogłem 

Opublikowano

Kiedyś dzwoniłem do firmy Hydro-Dział z tucholi, odebrał jakis facet furiat. Podejście żenujące, tylko krytykować potrafi. Nie polecam, ale jak naprawia nie wiem.

Opublikowano

Pompa zimową porą może hałasować z powodu gęstego oleju. Co do rozdzielacza najlepiej zmierzyć ciśnienie jak nowy to ma być ok 110 podczas podkładania pod zawór nie należy przesadzić u mnie potrafiło zrywać klin na pompie po założeniu pompy wzmacnianej na rozdzielaczu głównym ustawione na 135 a od tura 120 i wszystko śmiga jak należy. Sam koszt regeneracji rozdzielacza nie mały nowego też ale przy nowym przynajmniej mamy pewność że ileś czasu wytrzyma osobiście kupiłem 5 lat temu nowy i nie żałuje

Opublikowano

Witam w sobotę wymieniłem pompę hydrauliczną dawała 120 atm przy 2500obr/min okazało się że jest pęknięta obudowa nową ustawiłem na 120 atm przy 800 obr/min na zimnym oleju nie wiem czy nie za wysoko proszę o opinię.

Opublikowano

Ustawiasz  ciśnienie , przy jakich obrotach  jest osiągane  - to  zalezy  od  sprawności  pompy i  całego układu , gęstości oleju itp .

Nowa  pompa  , zimny olej  - to i przy małych obrotach  osiąga , co  wcale nie  znaczy, że przy  wyższych obrotach  ciśnienie  będzie większe 

Powinno się ustawiać  na  ciepłym oleju.

Opublikowano (edytowane)

Witam. Posiadam C 335 M dziś zakupiłem pompę, oryginalna chodzi od 89r a ciągnik sporo pracuje z podnośnikiem przewracarki, zgrabiarki, podorywka, pięlęgnacja itp. oraz ciężki siewnik 3m, postanowiłem wymienić pompę, założyłem dziś jutro wymienię jeszcze uszczelnienia na tłoku (były wymieniane jakieś 8-9 lat temu i składam. Jestem ciekaw jak będzie z podnoszeniem czy się poprawi, siewnik z 150kg ziarna było ciężko podnieść na gorącym oleju oczywiście czy rotacyjną 1,65m, rozdzielacz nie wpływa na siłę podnoszenia?

Jak regulujecie ciśnienie robocze pompy?

Edytowane przez proxy8441
Opublikowano

zobaczę jak poskładam, znaczy pewnie dopiero się przekonam jak się dobrze zagrzeje np. przy rozsiewaczu może w tym tygodniu, będziemy kombinować dalej bo głównie chodzi mi o to żeby chociaż z 200 kg ziarna + siewnik 3m udało się podnieść na względnie niskich obrotach tj. ok. 1000

Opublikowano

Chciałbym sprawdzic cisnienie jakie wytwarza pompa manometrem. Ten manometr wpina sie np w wyjscie na rozdzielacz na blotniku? Od jakiegos czasu powoli podnosi podnosnik filter czysty jest podejzewam rozdzielacz bo jest z 78 roku.

Opublikowano

Mój rozdzielacz jest z 75 i mial jeszcze fabryczne plomby i ma sie super, mechanik mi go wyczyscil, zmienione główne uszczelniacze sprężynę na głównym ciegle bo pekla i dzwignie bo juz kulka byla wyrobiona i teraz dziala super.

Opublikowano

Tez wymieniałem sprezyne bo pekla pompe wymienialem pare lat temu. Musze wpiac manometr ale u mnie nie ma rozdzielacza na blotniku . Ten manometr wkrecic na wyjsciu z rozdzielacza na hydraulike zewnetrzna?

Opublikowano

Witam, mam problem z podnoszeniem w c-330 przy ustawieniu wajchy w pozycję do podnoszenia tura (pozycja środkowa na rozdzielaczu) podnosi się jednocześnie i tur i tylny podnośnik dodatkowo nie wiem czy to ma znaczenie ale to drugi problem tur się zapowietrza I nie wiem co może być tego przyczyną ?