Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

tez dostalismy takie pisemko z tym ze mnie sie wydaje ze do 27 grudnia beda robic te wnioski w puli 100% a dopiero po tym terminie zajma sie 100-150%.bylem w odr z tym pismem i tak mi powiedziano. reki uciac sobie nie dam za to:P a jak tam sytuacja wyglada w wlkp na dzien dzisiejszy??

Opublikowano

Dzisiaj dostałem polecony z arimr nr 40x opolskie z zawiadomieniem o : "rozpatrzeniu mojego wniosku w okresie kolejnych 3 m-cy z powodu konieczności weryfikacji większej niż planowano ilości wniosków które wpłynęły do opolskiego or oraz zwiększonej pracochlonności spowodowanej licznymi błedami we wnioskach i dużymi brakami w wymaganych załącznikach"

Opublikowano

Wiem że to było, ale nie chce mi się szukać.

1. Czy jak się bierze ciągnik z turem to są jakieś kontrole ?

2. czy są potrzebne jakieś przeróbki obory (czy obora musi spełniać wymagania)

3. czy wymagana jest płyta obornikowa ? i czy szambo też musi spełniać wymagania ?

Z góry dzięki za odpoweidź :)

Opublikowano

No i ch... bombki strzelił. Własnie dostałem pismo z agencji z odmową przyznania dofinansowania z powodu braku pieniedzy.Wojewodztwo Zachodnipomorskie numer 852. Tylko 2400pln w plecy za wniosek szkoda bo ponoc wszyscy mieli dostac.

Nasza polska coraz bardzie mnie zaskakuje szkoda ze negatywnie.Miałbym nowy TV a tak mam wniosek w archiwum ARiMR...żenada.

Opublikowano

Nie we wszystkich województwach dla wszystkich starczy pieniążków.I tak kasy brakło w lubuskim ,zachodniopomorskim i wielkopolskim, natomiast w 5 woj.będą ogłoszone dodatkowe nabory ale dopiero po rozliczeniu podań z 2007 i 2009 roku.

Opublikowano

Kumpel podpisał w tygodniu w Poznaniu umowę 6XX numer. Nie wiem ale odrzuceni powinni się odwoływać, to są pieniądze publiczne i powinni podzielić aby starczyło każdemu. Jeżeli w skali kraju brakło 10% to powinni ze wszystkich wniosków potrącić 10% i wszyscy byliby zadowoleni. Ja chętnie bym oddał, ponieważ niczyją winą nie jest że w zachodniopomorskim więcej ludzi złożyło niż w lubelskim. Paranoja oto Polska właśnie

Opublikowano

Witam. Mam pytanie na jakiej podstawie odzrucaja odmowę do finansowania?? Mam rozumieć że jak podpisze umowę kupie sprzecior i złoże wniosek a oni mi napiszą ze nie dofinansują?? to co potem ze swojej kasy muszę wszystko spłaca?? Pozd. Ja mam 14XX w WLKP.

Opublikowano

Najpierw rozpatrują Twój wniosek i podpisujesz umowę na dofinansowanie, wtedy już Ci nie mogą odmówić dofinansowania, chyba żę wykryją jakieś nieprawidłowości, przekręt itp.

@ Rataj a dostałeś jakieś pismo z ARiMR, bo ja mam numer troszkę dalszy od Twojego i dostałem, że jestem pomiędzy 120 a 150 % i jeśli rolnicy przede mną nie wykorzystają limitu, to wtedy dostanę dofinansowanie.

Opublikowano

1. Czy jak się bierze ciągnik z turem to są jakieś kontrole ?

2. czy są potrzebne jakieś przeróbki obory (czy obora musi spełniać wymagania)

3. czy wymagana jest płyta obornikowa ? i czy szambo też musi spełniać wymagania ?

Nikt nie wie ?

Opublikowano

@Avendrion jak tylko dostane jakies pismemko to dam znac albo w temacie albo na priv;) a tak poza tym to licze po cichu ze na wiosne moze cos sie ruszy i w nowym sezonie juz nowe maszyny beda latały;) pozdrawiam

Opublikowano

siema. ja w województwie świętokrzyskim mam nr 37x w lipcu miałem poprawki a dzis przyszło mi pismo że do 15 stycznia mój wniosek zostanie rozpatrzony:) dobrze bo sprzęt potrzebny;p

Opublikowano

Witam!! Dzisiej dostaliśmy pismo w sprawie poprawek!! -> ŚLĄSKIE numer 41x

i mam takie pytanie:

1. czy kosztem niekwalifikowalnym w wniosku moze być np.: kwota podatku do ciągnika (brutto - netto)??

Pozdrawiam.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez TomZet
      Witajcie. 
      Z tego co udało mi się do tej pory wyczytać od 2023 zasady przyznawania premii dla młodego rolnika ulegną znacznym zmianom. 
      Pierwsza z nich to powiększenie dotacji z 150 na 200 tysięcy. 
      Kolejna bardzo ważna, ale chyba jeszcze nie potwierdzona to brak wymaganej ziemi. Do tej pory rolnik musiał w ciągu 9 miesięcy od otrzymania pozytywnej decyzji powiększyć gospodarstwo do minimum średniej województwa lub kraju.  Dzisiaj wiemy, że najprawdopodobniej ten wymóg niknie, zostanie zastąpiony nieco większą niż dziś wielkością ekonomiczną gospodarstw. 15 tysięcy euro. 
      Co sądzicie o tej zmianie? 
    • Przez karolr2
      Witam chcę założyć nowy temat poświecony modernizacji małych gospodarstw na terenach południowowschodniej części Polski.Słuchałem dzisiaj ministra Kalemby i podobno sie szykuje jakaś dla nas pomoc.Jeśli ktoś coś wie to proszę niech się wypowie w tym temacie. Z tego co wiem ja to ma być pomoc dla gospodarstw o wielkości średniej wojewódzkiej ilości posiadanych ha
    • Przez Roki212
      Skoro wysartowała nowa kampania to niech będzie i nowy temat z tym związany, nie ma co zaśmiecać tego z 2024 problemami i zapytaniami jeśli chodzi o aktualny nabór  
    • Przez Celownik07
      Panowie i Panie, 23 października rusza wspomniana interwencja.
      Jak ktoś zainteresowany to temat będzie temu służył. Uruchamiam go bo ... Jestem zainteresowany i chętnie będę wymieniał się informacjami. Mnie interesuje zakup rozsiewacza wapna rcw dla gospodarstwa do 10ha a który mógłby posłużyć również na uslugi- u mnie w okolicy ciężko o takowe.  Gospodarstwo na naturze 2000 dodatkowy punkt. Minimalna liczba punktów to 6. W załącznikach co można zakupić. Grupa rolników (min.3) dofinansowanie do 80%, pojedynczy rolnik do 65%. Min. Wartość zakupu 20kPLN.  Biorę po 200zl i słucham Państwa!. 

Po weekendzie powrzucam informacje jakie uda mi się znaleźć w necie. Dla mnie świeży temat, którym się jeszcze nie interesowałem.
    • Przez jarekvip99
      Ile po wzieciu młodego rolnika moge sprzedac maszyne zakupiona z tej dotatcji? zmieniam ciagnik i mysle o wiekszej

• Dodaj nową pozycję...
v