Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :)

Mam pytanie do tych , którzy juz podpisali umowę. Czy w tym naborze mozna tak jak w edycji 2007 dowolnie zmieniać modele im parametry maszyn? bo w starym naborze bylo można np. ja zamiast kosiarki 1,65 wzielem 2,10, zamiast zetora 60km, Nh 80km i tak ze wszystkim. teraz tez mam zlozony i chciałbym zmienić nowa prase na używana i pługi z 4 zagonowych,na 3 obracane....

Jak sytuacja w podlaskim???

Opublikowano

Witam. Mam pytanie ile musimy czekać za umową jeśli już dostałem poprawki?? jak długo i jak to jest rozpatrywane. Pozdrawiam

Ja poprawki dostałem pod koniec lipca a jutro mam podpisanie umowy . :)

Opublikowano

Witam. Mam pytanie ile musimy czekać za umową jeśli już dostałem poprawki?? jak długo i jak to jest rozpatrywane. Pozdrawiam

kolego wszystko zależy od podejścia osoby ktora sprawdza twój wniosek. jak dostałaś poprawki to masz teraz 3 tygodnie na złożenie poprawek, znając życie pewnie wszystko zrobisz w ciągu tygodnia, natomiast w ARiMr bywa różnie. w moim przypadku było tak ze koleś od wniosku powiedział że nie ruszy go dopiero po upływie 3 tygodni. po tym czasie Agencja ma 2 tygodnie na sprawdzenie tego czy ci te maszyny są potrzebne jak tak to podpisujesz umowe jak nie to znawu masz 3 tygodnie na złożenie wyjaśnień i potem podpisanie umowy. to jak masz szczeście to po dostaniu poprawek 2 tygodnie, a jak nie to 2 miesiące

Opublikowano

Witam :)

Mam pytanie do tych , którzy juz podpisali umowę. Czy w tym naborze mozna tak jak w edycji 2007 dowolnie zmieniać modele im parametry maszyn? bo w starym naborze bylo można np. ja zamiast kosiarki 1,65 wzielem 2,10, zamiast zetora 60km, Nh 80km i tak ze wszystkim. teraz tez mam zlozony i chciałbym zmienić nowa prase na używana i pługi z 4 zagonowych,na 3 obracane....

Jak sytuacja w podlaskim???

Można aneksować po podpisaniu umowy, dostaniesz maszyne jeśli masz odpowiednia ilość ziemi przypadająca na daną maszyne, tylko kwota dofinansowania nie będzie mogła przekroczyć kwoty starej maszyny.Czyli może byc problem z pługiem, bo dostaniesz zwrot liczony od kwoty, która podałęś przy 4 zagonowym (a ten 3 obracalny będzie pewnie droższy).

Opublikowano

Witam

Ja mam numer 14XX (MAZOWSZE) i w dniu dzisiejszym dostałem poprawki. Ale w tym naborze urzędnicy ARiMR są chyba bardziej szczegółowi, bo dostałem poprawki do rozmieszczenia funkcjonalno-przestrzennego, chociaż przedstawiłem tą samą mapkę jak w naborze z 2007 roku (dostosowywałem ją wtedy zgodnie z wytycznymi osoby prowadzącej mój wniosek)i dawno już rozliczyłem tamtą inwestycję.

A mam pytanie do osób które już brały w tej edycji sprzęt? Czy jak zmieniam producenta maszyn, a parametry sprzętu zostają te same to musze również podpisywać aneks? Konkretnie złożyłem wniosek na siewnik 3m Poznaniak, a chcę kupić siewnik 3m Unii Famarol (bo słyszałem (wiadomość nie potwierdzona), że teraz nawet do takich zmian również potrzebny jest aneks).

Opublikowano

a jeżeli we wniosku istnieje kwota zwrotu 298 tyś bo ciągnik był liczony jak euro było po 4,5 zł a teraz mam nie dośc ze euro po 4 z haczykiem to i cena ciągnika sporo tańsza ( w sumie ten sam ciągnik ale we wniosku był podany bez upustu) to teraz sporo kasy mi zostaje nie wykorzystanej... czy moge te pieniądze przeznaczyć np na lepszy siewnik, z agregatu uprawowo siewnego z uni a agregat uprawowo siewny z kvernelanda za troche wiekszą kase?? ale szerokośc ta sama, z rozrzutnikem to samo??

Opublikowano

jestem z opolskiego 30X i dalej cisza ,obiło mi się o uszy że 280 niby rozpatrzyli , ale ile jest w tym prawdy to sam nie wiem , należy uzbroić sie w cierpliwość i czekać;D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Roki212
      Skoro wysartowała nowa kampania to niech będzie i nowy temat z tym związany, nie ma co zaśmiecać tego z 2024 problemami i zapytaniami jeśli chodzi o aktualny nabór  
    • Przez Celownik07
      Panowie i Panie, 23 października rusza wspomniana interwencja.
      Jak ktoś zainteresowany to temat będzie temu służył. Uruchamiam go bo ... Jestem zainteresowany i chętnie będę wymieniał się informacjami. Mnie interesuje zakup rozsiewacza wapna rcw dla gospodarstwa do 10ha a który mógłby posłużyć również na uslugi- u mnie w okolicy ciężko o takowe.  Gospodarstwo na naturze 2000 dodatkowy punkt. Minimalna liczba punktów to 6. W załącznikach co można zakupić. Grupa rolników (min.3) dofinansowanie do 80%, pojedynczy rolnik do 65%. Min. Wartość zakupu 20kPLN.  Biorę po 200zl i słucham Państwa!. 

Po weekendzie powrzucam informacje jakie uda mi się znaleźć w necie. Dla mnie świeży temat, którym się jeszcze nie interesowałem.
    • Przez karol
      Informuję wszystkich że 15 lutego tego roku (2008) upływa termin dostarczania wniosków o dopłatę do materiału siewnego. Dotyczy to tylko roślin ozimych.

Więcej na stronie Agencji Rynku Rolnego

www.arr.gov.pl

Wniosek
      http://www.arr.gov.pl/data/01593/dms_p1_f2.pdf

Instrukcja
      http://www.arr.gov.pl/data/01593/instrukcja_dms_p1_f2.pdf
    • Przez KarolTD90
      Wie ktoś  coś  na ten temat ?? Co za maszyny można kupić  albo co wybudować???
    • Przez karolr2
      Witam chcę założyć nowy temat poświecony modernizacji małych gospodarstw na terenach południowowschodniej części Polski.Słuchałem dzisiaj ministra Kalemby i podobno sie szykuje jakaś dla nas pomoc.Jeśli ktoś coś wie to proszę niech się wypowie w tym temacie. Z tego co wiem ja to ma być pomoc dla gospodarstw o wielkości średniej wojewódzkiej ilości posiadanych ha

• Dodaj nową pozycję...
v