Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ale czego 10%???całości kwoty, maszyny z której zaoszczędzimy czy maszyny do której chcemy dołożyć???

taniej mozesz kupic, a drozej bez dodatkowego uzasadnienia tylko o 10 % a po "zgodzie" arimr nevermind

Opublikowano

tak to włąsnie jest zero sprawidliwosci w lubelskim !! Mój kuzyn maił chyba ponad 1000 i juz od miesaca ma ciagnik umowe dawno podpisana i nawet kredyt juz rozdysponowany. Nie wiem czy nie złozył juz wniosku o płatnosc. bo czekał jedynie na rozrzutnik fligl-a

Opublikowano

A ja mam takie pytanie, jeżeli mam dwa etapy to czy moge ten drugi przyśpieszyć, czy możliwa jest zmiana terminu realizacji ?? na wcześniejszą jestem przed podpisaniem umowy i nie wiem co można zrobić

Opublikowano

możesz zrobic go zaraz po pierwszym etapie. chyba że chcesz zrobic wszytko w jednym to podpisujesz umowe a pózniej aneks - ja tak bede robił bo teraz robie wszytko na raz a mam wpisane 2 etapy. nie mozna tego zrobic w ramach poprawek bo to wiaze sie ze zmianami w R-F.

Opublikowano

Warmmińsko-mazurskie -> nr 9XX numer i cisza ale wniosek 12XX próbowali już odwalić bo kumpel dostał pismo o brakach formalnych - we wtorek jedziemy z kumplem podpytać co jest bo formalnych braków nie było.

Na dodatkowy nabór bym nie liczył bo teraz już wykorzystano wiele kasy. I im więcej słychać że nie będzie nowego naboru tym każdy stara się opóźnić inwestycje ale wykorzystać całą kasę o jaką wnioskował.

Ja dla przykładu wpisałem w drugim etapie droższy ciągnik (model lepiej wyposażony) niż miałem brać a jeśli dobrze pójdzie i dojdzie mi 5-6ha ornego i 4ha łąki to wykorzystam jednak kasę (spróbuję zamienić ciągnik którego zakup mam niby za 2 lata z lepszego na gorzej wyposażony ale o większej mocy). Dlatego nie liczyłbym na nowy nabór z MGR. Jedyna szansa to to że sporo osób się wyrkuszy i zrezygnuje z zakupów lub weźmie tańszy sprzęt i kasy w ARiMR pójdzie mniej a jak bedzie to się okaże.

Opublikowano

Lubelskie - we wtorek dostałem poprawki nr 14XX, do poprawienia było pare drobnych rzeczy, po ndz składam poprawki i czekam na umowe. Ile trzeba czekać od złożenia poprawek do podpisania umowy? (zakładając że już wszystko jest ok)

No w lubelskim jakoś dziwnie wyszło ja miałem nymerek 119X i w połowie września podpisałem umowe. Znajomy ma 101X i nic mu jeszcze nie przyszło. I po co to losowanie??

Opublikowano

Witam, może wiecie czy można zmienić wniosek w zakresie R-F? Chodzi mi konkretnie o zmianę z

utwardzenia placu manewrowego na zakup prasy zwijającej.

Do @pawello15 ja jestem setkę wcześniej i narazie cisza.

Opublikowano

no nawet w ciąg 3 mies poznań sie nie wyrobi bo ja czekałem 2 miesiaće na odezw z poznania i wiem że mam poprawki które do mnie ida w formie pisemnej i mam na to 21 dni czyli praktycznie juz minie 3 mies a gdzie tu jeszcze sprawdzenie , wysłanie do warszawy i pismo do mnie czyli jakieś pół roku a jak będe miał decyzje z warszawy to niby pieniązki są w ciagu 3 dni oby jak najszybciej bo następny sprzęt czeka

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Celownik07
      Panowie i Panie, 23 października rusza wspomniana interwencja.
      Jak ktoś zainteresowany to temat będzie temu służył. Uruchamiam go bo ... Jestem zainteresowany i chętnie będę wymieniał się informacjami. Mnie interesuje zakup rozsiewacza wapna rcw dla gospodarstwa do 10ha a który mógłby posłużyć również na uslugi- u mnie w okolicy ciężko o takowe.  Gospodarstwo na naturze 2000 dodatkowy punkt. Minimalna liczba punktów to 6. W załącznikach co można zakupić. Grupa rolników (min.3) dofinansowanie do 80%, pojedynczy rolnik do 65%. Min. Wartość zakupu 20kPLN.  Biorę po 200zl i słucham Państwa!. 

Po weekendzie powrzucam informacje jakie uda mi się znaleźć w necie. Dla mnie świeży temat, którym się jeszcze nie interesowałem.
    • Przez Roki212
      Skoro wysartowała nowa kampania to niech będzie i nowy temat z tym związany, nie ma co zaśmiecać tego z 2024 problemami i zapytaniami jeśli chodzi o aktualny nabór  
    • Przez karol
      Informuję wszystkich że 15 lutego tego roku (2008) upływa termin dostarczania wniosków o dopłatę do materiału siewnego. Dotyczy to tylko roślin ozimych.

Więcej na stronie Agencji Rynku Rolnego

www.arr.gov.pl

Wniosek
      http://www.arr.gov.pl/data/01593/dms_p1_f2.pdf

Instrukcja
      http://www.arr.gov.pl/data/01593/instrukcja_dms_p1_f2.pdf
    • Przez KarolTD90
      Wie ktoś  coś  na ten temat ?? Co za maszyny można kupić  albo co wybudować???
    • Przez karolr2
      Witam chcę założyć nowy temat poświecony modernizacji małych gospodarstw na terenach południowowschodniej części Polski.Słuchałem dzisiaj ministra Kalemby i podobno sie szykuje jakaś dla nas pomoc.Jeśli ktoś coś wie to proszę niech się wypowie w tym temacie. Z tego co wiem ja to ma być pomoc dla gospodarstw o wielkości średniej wojewódzkiej ilości posiadanych ha

• Dodaj nową pozycję...
v