Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Jak ktoś jest na KRUSIE i nie ma dochodów z poza rolnictwa. To taka osobą liczy sobie % tylko według DOCHODU. Przychód odpada bo wtedy trzeba wstawić wartość zero i każdy  by się kwalifikował. 

Opublikowano
8 godzin temu, czesio200 napisał:

Myslalem.... Tylko ze cena kosmos bo 10tys drozej. A sa chyba jeszcze 2 talerzowe itp. Do mojego agregatu to i tak bez sensu bo predzej sie agregat zapcha jak siewnik. A znowu agregat talerzowy + siewnik taletzowy to juz musi byc kon konkret.

Pociągnąć pociągnie, dźwignąć raczej też dźwignie, tylko pewnie ładowacz nie wystarczy żeby przodu nie wietrzył. A i TUZ bardzo dostaje przy takim klocu zawieszanym.

Opublikowano

No właśnie to. Ja chce pracować a nie jeździć jak z jajkiem i patrzeć kiedy jebnie na ziemie. Uciągnąć na piachu też by nie było lekko.

Zestaw po orce idzie bez problemu wiadomo, że w ściernisko tym nie zasieje musi być czysto.

Opublikowano
54 minuty temu, Kasiaaa napisał:

Jak ktoś jest na KRUSIE i nie ma dochodów z poza rolnictwa. To taka osobą liczy sobie % tylko według DOCHODU. Przychód odpada bo wtedy trzeba wstawić wartość zero i każdy  by się kwalifikował. 

... to ma sytuację czystą. Nie trzeba "kombinować" żeby %%% dochodu/przychodu z rolnictwa stanowił 25% ogółu. Pamiętać należy że mamy wg. obecnie obowiązujących kryteriów do wyboru wykazać dochód/przychód z działalności rolniczej/poza rolniczej. Nie zwalnia to od uzyskania stosownych zaświadczeń dot. dochodu/przychodu. Dodatkowo jeśli ktoś jest na KRUS-ie ponad 12 miesięcy to ma 2 pkt. za to.

Opublikowano
3 godziny temu, Kaszlak79 napisał:

Taaa, żal d&pę chyba Tobie ściska. Żałosne to jest twoje kreowanie się na "starą gwardię" tego tematu bo sam BP napisałeś i się chwalisz "jak to było kiedyś" ciężko bo trzeba było mieć min. 10 pkt. (po czym pokazujesz że 4 pkt. miałeś za kwalifikacje zawodowe, gdzieś dziś byś miał za nie zero 🤣), wpierdzielanie podtekstu politycznego do prawie każdego posta, szydercze przeinaczanie czyichś nicków, gadanie głupot o sprawach o których nie masz pojęcia (niedawny post o zakupie gruntów droższych niż średnia GUS), zwalanie wszystkich win i nieszczęść na Żydów czy kończenie każdego twojego posta pytajnikiem, kiedy większość z tych postów to tylko mętne wywody a nie konstruktywne pytania... Zanim zaczniesz oceniać kogoś że żałosny - popatrz na siebie.

Kaszalak nie kompromituj się i nie wcinaj w moje tematy bo jesteś żałosny z tymi swoimi mośkamiz dużej Ż

Opublikowano
12 godzin temu, czesio200 napisał:

2 tony to nie waży. 620 siewnik i chyba 600 coś agregat niech będzie 1300kg + ziarno.

620 siewnik,agregat 740. Mam Belarusa na monobloku,dodatkowo jest wydłużony bo ma akumulatory z przodu i filtr powietrza to obciążniki dalej są niż w metalowym (mam plastikowa maskę 920.3). Znajomy sial samem 160KM z przodu talerzówka a z tylu agregat sulky tremline (chyba talerzowy)na bronie aktywnej prosto w nagnojone ściernisko,długo owies się nie pokazywał

Opublikowano

@freetaxi

Moja sąsiadka ma 1,50 ha gruntów ornych(nie wiem ile przeliczeniowych) to wstawia wartość zero do przychodu i ma w takim przypadku 100% osiągą z działalności rolniczej i mogla by ubiegać o płatność RMG.

Jest od 10 lat na KRUSIE i ma poniżej 40 lat, myślę że miała by dodatkowe punkty. Nie przeszkadza jej to że liczone % są z przychodu.

Opublikowano

Nie bardzo wien o co ci chodzi. Jeżeli nie ma innych dochodów jak rolnicze to nie ma różnicy czy będzie liczyć z przychodu czy dochody bo rolniczy dochód lub przychód wyjdzie jej z so lub hektarów przeliczeniowych i w każdym przypadku spełni ten wymóg. Lubicie spbie sami komplikowac

• Like 1
Opublikowano
6 godzin temu, czesio200 napisał:

Acha na moim agregacie wagi nie ma. Zrobisz mi zdjecie jak ustawione sa ramiona hydropaku zeby siewnik pasowal? Poznaniak ma wezej musze po przekladac

Dobrze że tutaj idealnie pasuje. Ale jeszcze ustawianie poziomu zestawu zostaje bo widzę że siewnik na agregat idzie i trzeba mocno rozkręcić na śrubie

IMG_20200510_140028.jpg

IMG_20200510_135841_HHT.jpg

• Like 1
Opublikowano

W końcu są pieniądze. 8 maja przyszły, nabór czerwcowy, mazowieckie.

Opublikowano
18 godzin temu, many12 napisał:

Kaszalak nie kompromituj się i nie wcinaj w moje tematy bo jesteś żałosny z tymi swoimi mośkamiz dużej Ż

Możesz sobie myśleć co chcesz o mnie, z tym że to nie ja jakiś czas temu o mało nie poleciałem z forum. Więc kto tu się kompromituje - odpowiedz już sobie sam 🤣. Dla mnie koniec dyskusji z Tobą na sprawy nie związane z tematem...

10 godzin temu, czesio200 napisał:

Pany bez spiny nie ma sensu. Co niektorzy powinni sie pohamowac troche.

To nie spina, ale dlaczego ktoś ma tu kogoś bez powodu atakować?? Bo co, moja racja jest "mojsza"??

7 godzin temu, many12 napisał:

Sympatycznie gaworzysz a ja Ci POwtarzam żem nie trunkowy.

W każdym razie raz na jakiś czas musisz sobie kogoś tu opluć, ot taka cecha Polaka - Katolika 🤣. Zachodzę w głowę co Ci to daje.

• Like 1
Opublikowano
12 godzin temu, Belaruss820 napisał:

620 siewnik,agregat 740. Mam Belarusa na monobloku,dodatkowo jest wydłużony bo ma akumulatory z przodu i filtr powietrza to obciążniki dalej są niż w metalowym (mam plastikowa maskę 920.3). Znajomy sial samem 160KM z przodu talerzówka a z tylu agregat sulky tremline (chyba talerzowy)na bronie aktywnej prosto w nagnojone ściernisko,długo owies się nie pokazywał

Ja kupiłem taki zestaw 2,5m. Podpiąłem to do ruska bez przodka i d*pa. Albo tur albo klocek na przód. 

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Kaszlak79 napisał:

Możesz sobie myśleć co chcesz o mnie, z tym że to nie ja jakiś czas temu o mało nie poleciałem z forum. Więc kto tu się kompromituje - odpowiedz już sobie sam 🤣. Dla mnie koniec dyskusji z Tobą na sprawy nie związane z tematem...

W każdym razie raz na jakiś czas musisz sobie kogoś tu opluć, ot taka cecha Polaka - Katolika 🤣. Zachodzę w głowę co Ci to daje.

Kaszalak - zwróciłem Ci tylko uwagę, że jesteś ignorantem w temacie projektu Restrukturyzacja Małych Gospodarstw bo nie kumałeś, że pierwszy nabór  musiał zdobyć 10 punktów - POwiem więcej -  sam nie POtrafisz napisać biznesplanu - wymądrzasz się na wszelakie sposoby  aż mnie ściska ze śmiechu.

Edytowane przez many12
Opublikowano

Panowie proszę o spokój. 

6 godzin temu, danielursus3p napisał:

W końcu są pieniądze. 8 maja przyszły, nabór czerwcowy, mazowieckie.

Teraz zobaczymy kto tu się będzie woził.

• Like 1