Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
20 godzin temu, krishnak napisał:

Zawsze psiocze na tych złodziei z agencji i w tym roku postanowiłem się przekonać jak to naprawdę jest i się okazuje że miałem rację, jeśli nie piszesz wniosku u pewniaków czytaj tych co biorą słono i niema bata że ci wniosek nie przejdzie bo oni go sprawdzają albo ich kolesie to zapomnij o dofinansowaniu bo za***ia cię glupizna. Ja mam we wniosku 20 nielogicznych niedociągnięć. Kiedy w końcu minister weźmie się za tą mafię !!!!??? Ta cała UE jest dla cwaniaków złodziei i łapówkarzy a nie dla szarego obywatela/rolnika. Sieje trawę i niech się zające pasa i pier**lę cała UE i łapówkarzy z ARiMR Kraków.

W sumie nie dziwie im sie ze masz 20 nielogicznych niedociągnięć.Podstawowe pytanie to co to za zające mają wcinać tą trawę,ile ich będzie ,jaki wzrost na nich osiągniesz,jaką mieszankę traw zamierzasz posiać,a co z zimą jak śnieg przywali ,czy oferujesz zającom jakiś budynek z sianem itd.

To oczywiście żarty,wszyscy tu pisaliśmy że cieżko i czołgają człowieka,ale jak się chce to sie nagiemu w kieszen nasra;-))

Opublikowano (edytowane)

" Zawsze psiocze na tych złodziei z agencji i w tym roku postanowiłem się przekonać jak to naprawdę jest i się okazuje że miałem rację, jeśli nie piszesz wniosku u pewniaków czytaj tych co biorą słono i niema bata że ci wniosek nie przejdzie bo oni go sprawdzają albo ich kolesie to zapomnij o dofinansowaniu bo za***ia cię glupizna. Ja mam we wniosku 20 nielogicznych niedociągnięć. Kiedy w końcu minister weźmie się za tą mafię !!!!??? Ta cała UE jest dla cwaniaków złodziei i łapówkarzy a nie dla szarego obywatela/rolnika. Sieje trawę i niech się zające pasa i pier**lę cała UE i łapówkarzy z ARiMR Kraków ".

Krischamak - opisz nam te nielogiczne niedociągnięcia w twoim projekcie to wspólnie na forum to rozgryziemy bo osobiście po współpracy z urzędnikami z Regionalnej jestem POzytywnie zbudowany.

Edytowane przez many12
Opublikowano

Najśmieszniejsze to niezgodność kontroli z wnioskiem obszarowym bo kontrola wpisała to co zastała jesienią 😁 czyli nowe zasiewy. 2 zmeniam profil na produkcję opadów a obecnie mam zboża więc na kiego grzybai teraz płyta obornikiem i zbiornik na gnojówkę skoro jeśli nie wezmę dofinansowania to nie zmieniam produkcji. 3 wymogi maszyn to już każdy wie że chore mając ciągnik 80 km dają ci agregat 1.8 metra gdzie ciągnik ma ponad 2 metry, idioci czy debile ? Każdy kto bierze jakieś dofinansowanie to chce się rozwijać a nie cofać w rozwoju jak pracownicy agencji. 5 najlepszy to jest termin na odpowiedź 7 dni gdzie pracownik agencji wziął sobie urlop i brak możliwości kontaktu o co mu ku..r...a chodzi. Wiadomo brak łapówki 😁 ale ja z tych co prędzej by widły w d*pę wbili niż lapowe dali 😎. Ale dobrze czas się wziąć za wyjebane od koryta tych złodziei a nie tylko chodzić na wybory i narzekać.

Opublikowano
53 minuty temu, krishnak napisał:

Najśmieszniejsze to niezgodność kontroli z wnioskiem obszarowym bo kontrola wpisała to co zastała jesienią 😁 czyli nowe zasiewy. 2 zmeniam profil na produkcję opadów a obecnie mam zboża więc na kiego grzybai teraz płyta obornikiem i zbiornik na gnojówkę skoro jeśli nie wezmę dofinansowania to nie zmieniam produkcji. 3 wymogi maszyn to już każdy wie że chore mając ciągnik 80 km dają ci agregat 1.8 metra gdzie ciągnik ma ponad 2 metry, idioci czy debile ? Każdy kto bierze jakieś dofinansowanie to chce się rozwijać a nie cofać w rozwoju jak pracownicy agencji. 5 najlepszy to jest termin na odpowiedź 7 dni gdzie pracownik agencji wziął sobie urlop i brak możliwości kontaktu o co mu ku..r...a chodzi. Wiadomo brak łapówki 😁 ale ja z tych co prędzej by widły w d*pę wbili niż lapowe dali 😎. Ale dobrze czas się wziąć za wyjebane od koryta tych złodziei a nie tylko chodzić na wybory i narzekać.

Tak jak mniema galan brakuje konstruktywnych decyzji z twojej strony i komunikacji z urzędasami. Primo. Na decyzję każdej kontroli mamy zagwarantowaną ustawą możliwość odwołania się od jej decyzji do odpowiedniej instancji. Też odwoływałem się do powiatu od decyzji kontrolujących. Podzielili mi sad na połowę z powodu uschniętych drzewek  owocowych w środku, a w drugiej działce zaniżyli wg moich pomiarów powierzchnię. W ciągu dwóch tygodni w samo południe przy ulewnym deszczu wpadła druga komisja. Przetrzepała wszystko ale zaakceptowała ciągłość sadu dopatrując się  wymaganych dwóch rzędów drzewek owocowych akceptujących ciągłość w/w. Secundo. Zmieniasz profil produkcji z uprawy zbóż na produkcję zwierzęcą   to logiczne, że trzeba zaplanować chociaż zbiornik na gnojowicę ( też mam w swoim biznesplanie wykonany już zbiornik na 3 metry sześciennych w kosztach 2,5 tys. gdzie Starostwo wydaje pozwolenie pod warunkiem 15 metrów odległości od żródła wody czyli studni. Tercio. Parametry maszyn planowanych w zakupie biznes-planowym możesz zawsze zmienić na większe po otrzymaniu decyzji - tak było w moim przypadku. Chłopie w życiu trzeba być elastycznym - przytakiwać urzędasom A ROBIĆ SWOJE POD WARUNKIE, ŻE OPARCIE MASZ NA  USTAWACH I ROZPORZĄDZENIACH?

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Jak ma być dialog jak pół roku trzymali wniosek i pili kawę a jak zostało im kilka dni na wydanie decyzji dają gniota nielogicznego i pracownik który tym się zajmował idzie na urlop. A nikt inny z agencji nic nie wie. I gdzie tu miejsce na dialog. Typowa strategia na uwalenie gościa bo niema szans na korekty. 

W tym kraju się urzędnikom rolę pomyliły i myślą że podatnik ma im służyć a nie oni podatnikowi z którego pracy tam dostają pensję ale tak to jest jak posady dostaje się po znajomościach niemając predyspozycji ani chęci do pracy na danym stanowisku.

Edytowane przez krishnak
Opublikowano

Przeżywasz jak mrówka okres.Dostałeś 7 dni i ok,urzędasa nie ma,inni nic nie wiedzą ,robisz odpowiedzi i wyjaśnienia tak jak uważasz i wysyłasz.Urzędas wraca do pracy i na to co mu nie pasuje znowu dostaniesz wezwanie do uzupełnień,byle dochowywać terminów i nie sr** ciągle po butach tylko doprowadzić do urzędniczej sraczki 😉

• Like 2
Opublikowano
8 godzin temu, krishnak napisał:

😁😁😎

Nie bój żaby tylko pisz wyjaśnienia co i jak i tyle w temacie Okres świąteczny więc urzędasy biorą wolne i to jest normalne

Wyjaśnij z jakiego powodu nastąpiła niezgodność kontroli z wnioskiem obszarowym

O co chodzi  z tą płytą gnojową - przecież nie masz obowiązku na razie tego posiadać  i zgodnie z przepisami jest czas aby się dostosować - napisz jak to wygląda

Co do wymogów maszyn to mają odpowiednie wytyczne w tym temacie i jak jakiś debil zacznie się ich kurczowo trzymać to nic na to nie poradzisz Jak trafisz na kumatego gościa to odejdzie od tych wytycznych - napisz rozsądne uzasadnienie i wysyłaj aby terminów dochować Jak urzędas wróci po urlopie to tak jak piszą  - albo wezwie do kolejnych wyjaśnień albo rozpatrzą tak jak im wyślesz

• Like 1
Opublikowano
26 minut temu, krishnak napisał:

Jak ma być dialog jak pół roku trzymali wniosek i pili kawę a jak zostało im kilka dni na wydanie decyzji dają gniota nielogicznego i pracownik który tym się zajmował idzie na urlop. A nikt inny z agencji nic nie wie. I gdzie tu miejsce na dialog. Typowa strategia na uwalenie gościa bo niema szans na korekty. 

W tym kraju się urzędnikom rolę pomyliły i myślą że podatnik ma im służyć a nie oni podatnikowi z którego pracy tam dostają pensję ale tak to jest jak posady dostaje się po znajomościach niemając predyspozycji ani chęci do pracy na danym stanowisku.

Słuchaj każdy miał podobnie ale w takich sprawach trzeba mieć dużo determinacji i liczyć tylko  na siebie. Chyba jesteś chłopem  i masz świadomość, że to co masz zrobić jutro to lepiej skorzystać z dobrej pogody i tyrać dzisiaj do nocy włącznie. Też  miałem pod górkę po  informacji, że wypełnienie wniosku RMG prywatnie będzie mnie kosztowało 2,4 tys. zdecydowałem, że zrobię to sam. Wniosek dostarczyłem do Lubelskiej Regionalnej 21 kwietnia 2017 roku a decyzję o przyznaniu pomocy finansowej otrzymałem z dniem 21 listopada 2017 roku  - czyli miesiąc póżniej który obligował gryzipiórków. Kasiorka natomiast wpłynęła na konto 14 marca 2014 roku. Też miałem kilkanaście poprawek w swoim projekcie. Może dlatego, że robiłem sam (nie wiem do dzisiaj) grzeczna pani z Regionalnej moje poprawki  konsultowała m-ailem  - i jakoś  dzięki swojej determinacji realizuję swoje plany w gospodarstwie - do roboty mazgaju?

• Haha 1
Opublikowano
57 minut temu, maroon napisał:

Many - po co prawie zawsze stawiasz na końcach swoich postów ten znak zapytania zamiast kropki ? Nie jesteś pewny tego co piszesz czy jest jakiś inny powód?

Znaczy się jest to zdanie retoryczne  znak zapytania daje do myślenia - na innych forach zawsze go używam.

Opublikowano
Dnia 20.12.2018 o 11:22, galan99 napisał:

Dokonałem już 5 zmian i nie mam problemu  z niczym , moim zdaniem brak dialogu .

Co do zmian to ile najdłużej czekałeś na odpowiedź z agencji?  Pytam się, bo zrobiłem 4 zmianę i czekam już prawie 2 miesiące na odpowiedź,

Opublikowano
4 minuty temu, rtt77 napisał:

Co do zmian to ile najdłużej czekałeś na odpowiedź z agencji?  Pytam się, bo zrobiłem 4 zmianę i czekam już prawie 2 miesiące na odpowiedź,

Drugą zmianę założeń biznes-planowych robiłem z dniem 10 grudnia. Pozytywną odpowiedź otrzymałem wczoraj poleconym za potwierdzeniem czyli 20 grudnia. Dostałem zielone światło na zakup hektarów ze środków trwałych w miejsce zakupu stada podstawowego. Opasy  kupię z części puli  środków obrotowych. Zmiany weryfikuje ta sama pani co  sprawdzała wniosek pod względem merytorycznym.

• Like 1
Opublikowano

chyba nie zawsze jest to ta sama osoba,ja robiłem zmianę to miałem całkiem inne babsko,znowu się dopięla do różnych bzdetów i chciała górę wyjaśnień,ale jak dostała pismo że tam już mój PAN TADEUSZ jest w papierach to niech poszuka,a jak coś będzie brakowało to niech napisze to się odpierniczyła i zatwierdziła zmiany  raz dwa

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, kopin napisał:

chyba nie zawsze jest to ta sama osoba,ja robiłem zmianę to miałem całkiem inne babsko,znowu się dopięla do różnych bzdetów i chciała górę wyjaśnień,ale jak dostała pismo że tam już mój PAN TADEUSZ jest w papierach to niech poszuka,a jak coś będzie brakowało to niech napisze to się odpierniczyła i zatwierdziła zmiany  raz dwa

Pani zadzwoniła - poświergotaliśmy o mojej nowej koncepcji zmiany w bp. Po ciężkich negocjacjach co do docelowej ilości opasów zakończyła się  moją obietnicą wysłania do sprawdzenia Tabeli 12. "Roczne obroty zwierząt w okresie DOCELOWYM" z prawidłowym obrotem stada. Nie było to takie łatwe i tylko odgórna sugestia w/w otrzymana m-ailem pozytywnie zwieńczyła temat.