Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej. Możecie polecić kogoś sprawdzonego z Lublina(okolice) który podejmie się poprowadzenia mojej sprawy od A do z? Jakoś nie mam przekonania do tej obsługi online, chociaz teraz to pewnie wszystko tak działa.

Opublikowano

Czy wie ktoś, czy wprowadzili zmiany odnośnie dostarczenia biznesplanu na pendrive  a nie płycie ? Nigdzie nie mogę znaleźć informacji. 

Jutro zadzwonię do agencji, ale może ktoś już wie :) 

Opublikowano
Dnia 2.04.2021 o 13:58, Mariusz2903 napisał:

masz nasiona kupione ? bo na tą chwilę nigdzie nie ma może po 15 kwietnia dopiero 

Jeszcze nie mam. Chciałem zapytać na co mam uważać przy zakupie.

Z tego co się dowiedziałem musi być paszport roślinny i faktura imienna VAT z zapisem, że jest to słonecznik ozdobny na kwiat.

Jeśli stacjonarnie nie ma, to widziałem sprzedawców na olx.

Opublikowano
4 godziny temu, mich18 napisał:

Panowie co musi mi wystawić  diler jakie papiery do maszyny fakture to wiem ale co jeszcze jest potrzebne ?

Faktura , Specyfikacja techniczna maszyny ( czyli opis maszyny parametry wymiary ) i cena zakupu tak jak na fakturze i na Specyfikacja technicznej musi być numer faktury .

Opublikowano
Dnia 4.04.2021 o 18:51, maciejs67 napisał:

Hej. Możecie polecić kogoś sprawdzonego z Lublina(okolice) który podejmie się poprowadzenia mojej sprawy od A do z? Jakoś nie mam przekonania do tej obsługi online, chociaz teraz to pewnie wszystko tak działa.

Witam 

Również jestem z tych okolic i szukam kogoś sprawdzonego kto by to ogarnął, w internecie są ogłoszenia osób zajmujących się wypełnianiem ale średnio ufam tak brać pierwszego lepszego 

Opublikowano

Witam mam takie pytanie odnośnie zakupu łubinu czy on musi być kupiony kfalifikat i czy potrzebna jest faktura jakaś bo mam podane 1.5 ha czy nie potrzeba nic ?mam zamiar od kolegi kupić .

Opublikowano

Powiedzcie mi, czy potrzebny do dokumentów był Wam wypis z Ksiąg Wieczystych, czy wystarczył wypis z rejestru gruntów ze Starostwa? Bo jedni musieli niby składać, inny mówili, że z dokumentów z urzędów, to tylko wypis z rejestru gruntów, zaświadczenie o dochodach, zaświadczenie o nieprowadzeniu działów specjalnych produkcji rolnej i tyle, bez KW.

Opublikowano
23 godziny temu, Kwiatek25 napisał:

Słonecznik ma znajdować na polu, nic więcej. Żadne atesty, faktury są nie potrzebne. 

Wydaje mi się jednak, że w razie kontroli faktura imienna jest potrzebna...

I pewnie paszport roślinny dla zakupionych nasion. Niech ktoś mnie poprawi jeśli jestem w błędzie.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Kicu
      Witam dziasiaj pojechałem orać 1 h pola i wszystko szlo dobrze do 2 ostatnich przejazdów gdy podniosłem pług zaczął opadać. Z trudem zaorałem pole i pojechałem po moja talerzówkę i podnosiłem ja a on tak jak plug opadała. Nie wiem co sie dzieje 4 miesiące temu cala pompa była wymieniana.
      Proszę o pomoc!!!
    • Przez yacenty
      Proszę wszelkie pytania zadawać w tym wątku - poprzedni zamknąłem z powodu olbrzymiej ilości danych w nim zawartych (ponad 300stron informacji)
      Kontynuacja tematu: http://www.agrofoto.pl/forum/topic/6711-w-sprawie-prow/
    • Przez SuperRolnik1
      Witam,mam zamiar skorzystać z modernizacji gospodarstw rolnych z nowego PROW-u.Wybór padł na 2 marki: New Holland TD5.95 lub ZETOR Proxima 100 Power.Cena obu traktorów podobna.Dodam,że oba będą w bogatszym wyposażeniu oraz będą pracować z ładowaczem czołowym.Proszę o radę.
    • Przez Farmer19900
      Witam Was

Jestem w trakcie przebudowy chlewni  (100m2) na przechowalnię. Wysokość od posadzki do stropu wynosi 2,5m . Chcąc ułożyć 3 skrzyniopalety( 80cm lub 90cm) zostałem zmuszony do potrzaskania posadzki oraz wkopania się w grunt. I teraz moje pytanie, ile muszę zostawić luzu "na oddychanie"  pomiędzy skrzyniopaletą, stropem?  Czy 50-60 cm wystarczy?
      Budynek nie jest wentylowany mechanicznie, umieszczone są dwa wentylatory na dachu.
      W przechowalni mam zamiar składować głównie pietruszkę.

Drugie moje pytane: otóż, czy w jednej przechowalni rozsądne będzie składowanie jednocześnie pietruszki i cebuli ? Czy rośliny te nie będą negatywnie na siebie wpływały ?

Z góry dziękuje i pozdrawiam.
    • Przez RolPro10
      Witam!
      Moja rodzina prowadzi małe gospodarstwo rolne od "dziada pradziada". Areał łąk 10 ha i 6 ha lasów. Hodujemy bydło mięsne (głównie byki i jałówki) oraz mamy 5 krów (wszystkiego obecnie 12 sztuk). Pola w moich okolicach są najgorsze! SKAŁA ! Nie siejemy żadnego zboża ani nic nie sadzimy (plony są MARNE). Mamy same łąki i pastwiska. Obora jest z lat 70.(pomieści 12 sztuk bydła). Tata chce przepisać gospodarstwo na mnie. Mam plany związane z nim. Chciałbym postawić większą oborę (35 sztuk bydła mlecznego) i 18 mięsnego , chciałbym kupić większy ciągnik i maszyny lepsze no i pola dokupić. Nie wiem czy to ma sens przy takim ukształtowaniu powierzchni i klasie gleby? Co o tym myślicie warto modernizować gospodarstwo? Przyniesie mi to jakieś zyski? Nie chciałbym oczywiście nabrać pożyczek a później nie mieć z czego spłacić. Wiecie o co chodzi?  
  • Dodaj nową pozycję...
v