Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Mariusz2903 napisał:

co powiecie na zakup dobrego samochodu za 48 tys. a realizować bp. ze swoich po woli w następnych latach

Zależy co rozumiesz pod pojęciem "dobry samochód"? Bo jak Passerati B4,to nie warto😁 Lepiej w remonty,prace budowlane. Opłaci się,bo te koszty rosną lawinowo.

Edytowane przez red83
Opublikowano
1 minutę temu, red83 napisał:

Zależy co rozumiesz pod pojęciem "dobry samochód"? Bo jak Passerati B4,to nie warto😁 Lepiej w remonty,prace budowlane. Opłaci się,bo te koszty rosną lawinowo.

aj tam remonty nie uciekną a ładny suv na sąsiadach na pewno zrobi wrażenie

Opublikowano
3 minuty temu, czesio200 napisał:

haha auto to najgrsza lokata jaka może być.

10 lat użytkowałem ciągnik i sprzedałem go drożej jak kupiłem... auto 5 lat i 25% wartości wziąłem.

to dlaczego fabryki samochodów produkują coraz lepsze i droższe wozy

Opublikowano
21 minut temu, Mariusz2903 napisał:

aj tam remonty nie uciekną a ładny suv na sąsiadach na pewno zrobi wrażenie

Za 48tys. to zbyt dużego wyboru nie będzie. Zresztą to taki prestiż kupować auto z powodu szpanu przed sąsiadami? 

Trochę się w..... e, gdy okaże się, że się nie załapałem. 

Opublikowano (edytowane)

W mazowieckim pkt 8.26 jedna osoba załapała na dostanie kasy. Od 8.27 pkt wzwyż gwarantowało dostanie kasy. W reszcie województwo podobno 7pkt . W mazowieckim to pewna informacja. Ok 600 miało mniej niż 8.26 lub równe 8.26 pkt i się nie załapało.  

Edytowane przez robert55555
Opublikowano
4 godziny temu, czesio200 napisał:

haha auto to najgrsza lokata jaka może być.

10 lat użytkowałem ciągnik i sprzedałem go drożej jak kupiłem... auto 5 lat i 25% wartości wziąłem.

To co to za auto że 75% przez 5 lat straciło?

Opublikowano

pytanie za 100 pkt. kazdy ma obowiazek prowadzic ewidencje. rozumiem ze rolnik ryczaltowy musi rowniez zbierac faktury te, ktore sa wpisywane do tej ewidencji? czy wpisuje co chce bez dokumentowania?

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Kicu
      Witam dziasiaj pojechałem orać 1 h pola i wszystko szlo dobrze do 2 ostatnich przejazdów gdy podniosłem pług zaczął opadać. Z trudem zaorałem pole i pojechałem po moja talerzówkę i podnosiłem ja a on tak jak plug opadała. Nie wiem co sie dzieje 4 miesiące temu cala pompa była wymieniana.
      Proszę o pomoc!!!
    • Przez yacenty
      Proszę wszelkie pytania zadawać w tym wątku - poprzedni zamknąłem z powodu olbrzymiej ilości danych w nim zawartych (ponad 300stron informacji)
      Kontynuacja tematu: http://www.agrofoto.pl/forum/topic/6711-w-sprawie-prow/
    • Przez SuperRolnik1
      Witam,mam zamiar skorzystać z modernizacji gospodarstw rolnych z nowego PROW-u.Wybór padł na 2 marki: New Holland TD5.95 lub ZETOR Proxima 100 Power.Cena obu traktorów podobna.Dodam,że oba będą w bogatszym wyposażeniu oraz będą pracować z ładowaczem czołowym.Proszę o radę.
    • Przez Farmer19900
      Witam Was

Jestem w trakcie przebudowy chlewni  (100m2) na przechowalnię. Wysokość od posadzki do stropu wynosi 2,5m . Chcąc ułożyć 3 skrzyniopalety( 80cm lub 90cm) zostałem zmuszony do potrzaskania posadzki oraz wkopania się w grunt. I teraz moje pytanie, ile muszę zostawić luzu "na oddychanie"  pomiędzy skrzyniopaletą, stropem?  Czy 50-60 cm wystarczy?
      Budynek nie jest wentylowany mechanicznie, umieszczone są dwa wentylatory na dachu.
      W przechowalni mam zamiar składować głównie pietruszkę.

Drugie moje pytane: otóż, czy w jednej przechowalni rozsądne będzie składowanie jednocześnie pietruszki i cebuli ? Czy rośliny te nie będą negatywnie na siebie wpływały ?

Z góry dziękuje i pozdrawiam.
    • Przez RolPro10
      Witam!
      Moja rodzina prowadzi małe gospodarstwo rolne od "dziada pradziada". Areał łąk 10 ha i 6 ha lasów. Hodujemy bydło mięsne (głównie byki i jałówki) oraz mamy 5 krów (wszystkiego obecnie 12 sztuk). Pola w moich okolicach są najgorsze! SKAŁA ! Nie siejemy żadnego zboża ani nic nie sadzimy (plony są MARNE). Mamy same łąki i pastwiska. Obora jest z lat 70.(pomieści 12 sztuk bydła). Tata chce przepisać gospodarstwo na mnie. Mam plany związane z nim. Chciałbym postawić większą oborę (35 sztuk bydła mlecznego) i 18 mięsnego , chciałbym kupić większy ciągnik i maszyny lepsze no i pola dokupić. Nie wiem czy to ma sens przy takim ukształtowaniu powierzchni i klasie gleby? Co o tym myślicie warto modernizować gospodarstwo? Przyniesie mi to jakieś zyski? Nie chciałbym oczywiście nabrać pożyczek a później nie mieć z czego spłacić. Wiecie o co chodzi?  
  • Dodaj nową pozycję...
v