Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, PRZMAS19821982 napisał:

beda nas pilnowac jakby    było    tej       premi     kilkaset    tysiecy zl........

Już pisałem, że to są pozoranci - mają odgórnie pulę mamony do zagospodarowania a ze względu na niekompetencje - przeważnie urzędnicy z klucza partyjnego to się szamocą w sieci zagrożeni przez nakazy odgórnych wielorybów?

Opublikowano

Ja nie mam dosyć :) byłem poinformowany że będę miał kilka kontroli więc nie dziwię się, nie dostałem nigdy nic za darmo więc liczę się z tym że trzeba będzie pilnować się z papierkami i uprawami.

• Like 3
Opublikowano (edytowane)

no tak  pilnowac trzeba sie bedzie

ja  rozumiem kontrole na poczatku .. kontrola o druga  rate i na koncu...... tyle kontroli po co to . wraze jak cos bedzie nie tak to i tak rolnik zw wszystko odpowiada. 

Edytowane przez PRZMAS19821982
Opublikowano
21 minut temu, GRZES1545 napisał:

Ja nie mam dosyć :) byłem poinformowany że będę miał kilka kontroli więc nie dziwię się, nie dostałem nigdy nic za darmo więc liczę się z tym że trzeba będzie pilnować się z papierkami i uprawami.

jeszcze nawet kasy nie dostałeś,Ty sie martw gdzie Ci zajrzą jak ją dostaniesz ;-))))

lepiej się wtedy nie nachylać;-)

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, ZYLA napisał:

Niech kontrolują. Ważne by kontrolujący niczego nie chciał znaleźć.  Bo jak ktoś chce to zawsze coś znajdzie. 

to to prawda.................zeby aby nie chcieli

Edytowane przez PRZMAS19821982
Opublikowano

Mam takie pytanie .Co miesiąc płacą mi premię pielęgnacyjną za zalesienie mam to wpisywać jako przychód ??? Czy nie pisać tego ??? Dodam ,że doradca tego nie wie :D

Opublikowano
4 godziny temu, ante_LU napisał:

Pisałem o sobie, Roztocze nadal cisza. Gratuluję, w końcu chociaż jedna jaskółka u nas w LU. Gratulacje dla szczęśliwców

Miałem kontrole jak realizuję bp myśleli że już mam kase .Pierwsze kontrole jeszcze nie wiedzą sami do końca co i jak ale chłopaki ok. Kuźwa kontrolowali a jeszcze kasy nie ma.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Niech nie pierniczą durnot że nie wiedzieli dobrze wiedzieli :D bo w końcu miałem dziś telefon , że mój wniosek nie został wytypowany do kontroli i mogą już wysłać do płatności .

Opublikowano

Ja mam znów problem z przyczepą. Zamówiłem 29 stycznia proforma przyszła od sprzedawcy 30. W tym samym dniu zapłaciłem zaliczkę na przyczepę. Sprzedawca zamówił ją w pronarze 1 lutego. Teraz dzwonię a ten że Pronar ma gotową  przyczepę  dlanoe ale po nowej cenie o każe mi dzwonić  i dogadać sprawę. Muszę przyznać że ciut się wku..łem. Nie wiem co robić dopłacić 1800 pln czy rezygnować ale jak zdrożały to wszędzie. Czy to nie powinna być tylko i wyłącznie sprawa pośrednika? Mi już nie chcę się dokładać kuż dołożyłem 4200 na rozsiewacz. Tu kwota zamkniętą w 48 tyś ta przyczepą o tur.

Co Wy byście zrobili?

Opublikowano
5 minut temu, galan99 napisał:

Niech nie pierniczą durnot że nie wiedzieli dobrze wiedzieli :D bo w końcu miałem dziś telefon , że mój wniosek nie został wytypowany do kontroli i mogą już wysłać do płatności .

To fajnie ,że w końcu się odezwali u mnie cisza .

Opublikowano

idioci!!!szybciej by wypłacili szybciej by panstwo miało danine na biurku w postaci watu.ale to nasza rzadowa strategia pognebic jak najwiecej i do samego konca,a pózniej itak zwrucimy duza czesc dla panstwa w postaci watu!!proste jak 2+2=4 polska norma!!!!!!

Opublikowano
4 minuty temu, Piotrek1975 napisał:

Ja mam znów problem z przyczepą. Zamówiłem 29 stycznia proforma przyszła od sprzedawcy 30. W tym samym dniu zapłaciłem zaliczkę na przyczepę. Sprzedawca zamówił ją w pronarze 1 lutego. Teraz dzwonię a ten że Pronar ma gotową  przyczepę  dlanoe ale po nowej cenie o każe mi dzwonić  i dogadać sprawę. Muszę przyznać że ciut się wku..łem. Nie wiem co robić dopłacić 1800 pln czy rezygnować ale jak zdrożały to wszędzie. Czy to nie powinna być tylko i wyłącznie sprawa pośrednika? Mi już nie chcę się dokładać kuż dołożyłem 4200 na rozsiewacz. Tu kwota zamkniętą w 48 tyś ta przyczepą o tur.

Co Wy byście zrobili?

Powiem ci tyle ja jak sprawdzam bo sprzedawcach jak ceny to wszystko poszło do góry i próbują zawyżać ceny czy jest ktoś napalony czy tylko tak pyta .

Trzeba sprawdzić ale ceny z dnia na dzień się zmieniają .

1 godzinę temu, Makary napisał:

Miałem kontrole jak realizuję bp myśleli że już mam kase .Pierwsze kontrole jeszcze nie wiedzą sami do końca co i jak ale chłopaki ok. Kuźwa kontrolowali a jeszcze kasy nie ma.

Myśleli że masz kasę i już kontrolują co zrobiłeś jak na to jest czas 3 lata , zasiewy mogą skontrolować , rachunkowość czy są zapisy robione .

Tylko czemu nie ogłosili że 10 % będzie wytypowanych do kontroli jeszcze raz tylko cisza co nie wiedzieli , wiedzieli tylko jak zwykle aby utrudnić .

Opublikowano

Czytam niektóre posty i nie wiem czy ja czegoś nie rozumiem czy jak ? Jak Wy zawieraliśmy te umowy ? Ja mam umowę na 5 maszyn z gwarancją ceny do 15 marca . Wydaje mi się ,że ja płacę to ja dyktuje po części warunki a jak nie pasuje szukam dalej . A w moim przypadku dogadalam się z dilerem bez problemu :)

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Iwona to tylko umowa każdy może zerwać  jak ty zerwiesz to przepada ci zaliczka dana jak zerwie diler to podwójnie oda zaliczkę ale jak po chamsku można pdnieś cenę i zarobić bo to producent jego wina .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, galan99 napisał:

Iwona to tylko umowa każdy może zerwać  jak ty zerwiesz to przepada ci zaliczka dana jak zerwie diler to podwójnie oda zaliczkę ale jak po chamsku można pdnieś cenę i zarobić bo to producent jego wina .

To prawda , ale ja z tym nie mam problemu zaliczki nie dawałam bo tego nie wymagał a wiem że chłopaki solidna firma , zresztą oni wiedzą że ja nigdzie nie szukałam tylko przyszłam prosto do nich . Dogadaliśmy się na takich warunkach i wszystko ok .no może po za tym że kasy nie ma .

Edytowane przez Iwona1
  • Like 2