Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 godzin temu, galan99 napisał:

Ma się rozumieć po tej niedzieli do Piątku będzie , no że mnie przytrzymają .

Nie no dlaczego , wypłacą jeszcze szybciej , powiedzą "ten człowiek majątek na telefony wydał , to trzeba szybko wypłacić " :))))))

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Witam mój wniosek wypełniał pan który pracował w armir powiedział że mają 60 dni na wydanie decyzji i niezwłoczną wypłatę zastanawiam się dlaczego w agencjach twierdzą inaczej

Edytowane przez M2B
Opublikowano (edytowane)

Lubelskie teraz to wszystko zależy do kogo trafiły wnioski o wypłatę 1 transzy , jeden się uwinie drugi nie bardzo , jeden z lubelskiego dostał a więcej przelewów nie słychać to wszystko takie dziwne .

Maszyny podrożały to mało powiedziane to jest koszmar Kontakt - Arpis-tyszowce.pl sprawdzałem brona talerzowa kompaktowa 2 m z wałem 12 tyś , teraz a ja zamówiłem dałem zaliczkę taką samą z tolmet 8 tyś brutto . 

Edytowane przez galan99
Opublikowano

wyczuli że mają jeleni do odstrzału to polują ile idzie 

45 minut temu, piozz napisał:

kasy niema daleh a maszyny podrozaly i to od 5 do 15 %..na przyczepie jestem juz 4500 w plecy

to czemu nie spisałeś umowy wstępnej?

Opublikowano (edytowane)

Oni zeruja na rolniku jak tylko moga......... u mnie nie jest asz tak tragicznie z tymi cenami

.... podrozaly wiadomo tak jak wszedzie ....umnie na 5 maszynach podrozało okolo 3 tys, mysle ze to nie jest aż tak  zle.....................oczywiscie  ze maj 90 dni......

Edytowane przez PRZMAS19821982
Opublikowano
4 godziny temu, M2B napisał:

Będą szkolenia w konskowoli 13,14,15,-03 50 zl jedno 

Niech se w buty wsadzą - szkolenia z projektu RMG są bezpłatne - biedna zacofana ściana wschodnia? - wpływ ruskiego zaboru ?

Opublikowano

Jesteście pewni że je ODR'y organizują? Może to prywatna firma organizująca szkolenia. Ich nie brakuje. Co raz dostaję ulotki na kurs chemizacyjny czy operatora maszyn.

Opublikowano

Tylko żeby jeszcze tak nie wyszło że idąc na jakieś szkolenie i dostając papierek ze szkolenia,agencja ich nie uznawała bo nie organizowane przez odr albo firmy z certyfikatem.

bo głupie np .kolczyki można wszedzie kupić ,ale trzeba mieć te z listy agencji 

• Like 1
Opublikowano

odnośnie tych szkoleń to mam pytanie czy na tych szkoleniach trzeba być osobiście czy może pójść ktoś za mnie bo skoro zapisujemy się wcześniej i jak sami pisaliście zaświadczenia przysyłają później pocztą? I czy na te szkolenia jest ograniczona ilość miejsc? czy może w nich uczestniczyć również ktoś kto się nie zapisał?

Opublikowano

Nikt dowodów nie sprawdza, wypelniasz kartkę, a czy zrobisz to na siebie czy na szwagra niema różnicy. To nie kurs chemizacyjny, ze mogą wpaść z kontrolą. 

Szkolenia przez ODR' są dobrowolne. Przychodzi kto jest zainteresowany tematem. I niekoniecznie potrzebne mu zaświadczenie. Miejsc jest tyle ile sala pomieści. Zapisów nie robią jak to jest np. z wspomnianym wcześniej kursem chemizacyjnym. 

• Like 1
Opublikowano

Kursem  chemizacyjnym to inna sprawa bo za ten kurs płacisz może i sąsiad być za ciebie  aby była sztuka na tym śmiesznym egzaminie . Bo na wykładach nie musowo być , jak to się mówi zapłacone , kasa się tylko liczy .

Opublikowano
1 godzinę temu, ZYLA napisał:

Jesteście pewni że je ODR'y organizują? Może to prywatna firma organizująca szkolenia. Ich nie brakuje. Co raz dostaję ulotki na kurs chemizacyjny czy operatora maszyn.

Opowiadał mi fachowiec z ODR Grabanów, że w ODR Końskowola szkolenia organizują po kilka dni z rzędu  zapewniając nawet nocleg i catering   - oczywiście wszystko płatne. Żeruje się na rolniku korzystając z każdej okazji;  ciekawe w imię jakich zasad - chyba tych mośkowych?

Opublikowano

Jak komuś zależy na szkoleniu to przenocuje , pogada , i głębszego machnie - nie wiadomo ile nie kosztuje .

Co ty masz do Ruskich to też ludzie i sąsiad brał wszystko - żle 

Nie bierze bo embargo - żle , to jak dobrze , z ruskim powinno się handlować - pomimo że jesteśmy w tej Uni - co Niemiec każe to robią .

• Like 2
Opublikowano
Dnia 2.02.2018 o 09:30, andziula napisał:

Będą obliczać co mamy w roku docelowym - czyli to co mamy ze zwierząt i z pola - z tego musi nam wyjść wartość powyżej 10tyś euro (ja akurat wzrost robię poprzez zwierzęta i wiem że korektę stanu zwierząt można robić nawet w roku docelowym, nigdy nie wiadomo co się urodzi i wychowa).

Nie pisz bzdur many12 Twoje posty często nic nie wnoszą do rozmowy tylko sieją zamęt, jak można to obliczyć z książki przychodów i rozchodów to nie mam pojęcia.

znam takich ludzi jak many 12  ale że szkolenia nie przerobili tego człowieka to tylko trzeba współczuć !

Opublikowano
56 minut temu, galan99 napisał:

Jak komuś zależy na szkoleniu to przenocuje , pogada , i głębszego machnie - nie wiadomo ile nie kosztuje .

Co ty masz do Ruskich to też ludzie i sąsiad brał wszystko - żle 

Nie bierze bo embargo - żle , to jak dobrze , z ruskim powinno się handlować - pomimo że jesteśmy w tej Uni - co Niemiec każe to robią .

Dobre lata osiemdziesiąte -  nienasycony rynek wschodni; handlowało się z towarzyszami - dość często bywałem w Brześciu. Teraz  ciągle piane brukselskie makówki straszą  nas sankcjami  - ani poważania  z zachodu ani ze wschodu?

Opublikowano
1 godzinę temu, ZYLA napisał:

Nikt dowodów nie sprawdza, wypelniasz kartkę, a czy zrobisz to na siebie czy na szwagra niema różnicy. To nie kurs chemizacyjny, ze mogą wpaść z kontrolą. 

Szkolenia przez ODR' są dobrowolne. Przychodzi kto jest zainteresowany tematem. I niekoniecznie potrzebne mu zaświadczenie. Miejsc jest tyle ile sala pomieści. Zapisów nie robią jak to jest np. z wspomnianym wcześniej kursem chemizacyjnym. 

Robią zapisy i na jedno szkolenie przyjmują 50 osób-ODR-RY.

Opublikowano (edytowane)

ruski to wszystko brali . a niemcy ino stawiają warunki  aby nam utrudnic i nas zniszczyc i zrobic sobie rynek zbytu. teraz same broblemy ze wszystkim bo kaczka niechce nigo słuchac...........

Edytowane przez PRZMAS19821982
Opublikowano

W moich stronach tak nie robią. U Was tak jest to wierzę skoro tak mówicie. Z jednej strony kiepsko, z drugiej będziecie mieli wszystkie odbebnione za raz. Tylko dziwne, przecież każdy ma inne tematy szkoleń. Powtarzają się takie jak rachunkowość, ale nie sądzę by ktoś z Was miał Uprawę ziemniaka. Część ma pewnie z bydła, ktoś będzie miał ze strączkowych inny ze zbóż.