Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Będą obliczać co mamy w roku docelowym - czyli to co mamy ze zwierząt i z pola - z tego musi nam wyjść wartość powyżej 10tyś euro (ja akurat wzrost robię poprzez zwierzęta i wiem że korektę stanu zwierząt można robić nawet w roku docelowym, nigdy nie wiadomo co się urodzi i wychowa).

Nie pisz bzdur many12 Twoje posty często nic nie wnoszą do rozmowy tylko sieją zamęt, jak można to obliczyć z książki przychodów i rozchodów to nie mam pojęcia.

• Like 6
Opublikowano

Jasne że wielkość ekonomiczna jest wyliczana ze struktury zasiewów i zwierząt a nie z faktur. Tak jak liczyliśmy przy składaniu wniosku tak będziemy liczyć przy rozliczaniu.

Prosiłbym aby na tym forum podawać sprawdzone informacje, a jak są to osobiste przemyślenia to o tym uprzedzić.

• Like 1
Opublikowano
9 godzin temu, mateuszs1993 napisał:

Gdzie brałeś ? powiem Ci że rozważam roltech albo agroskład ujazd nad innymi się na razie nie zastanawiałem.

Masz odp. na priv

Opublikowano
11 minut temu, sobczakkatarzyna napisał:

Ty masz jakiś ewidentny problem ze sobą. Rzucasz informacjami z d*py, które nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości, a później jeszcze każdego się czepiasz i dogryzasz. Najpierw rozporządzenie przeczytaj, a później dopiero udawaj alfę i omegę, bo jak na razie to tylko się ośmieszasz. 

Wisi mnie kochanie twoja opinia - jestem sobą i znam swoją wartość.

12 minut temu, andziula napisał:

Będą obliczać co mamy w roku docelowym - czyli to co mamy ze zwierząt i z pola - z tego musi nam wyjść wartość powyżej 10tyś euro (ja akurat wzrost robię poprzez zwierzęta i wiem że korektę stanu zwierząt można robić nawet w roku docelowym, nigdy nie wiadomo co się urodzi i wychowa).

Nie pisz bzdur many12 Twoje posty często nic nie wnoszą do rozmowy tylko sieją zamęt, jak można to obliczyć z książki przychodów i rozchodów to nie mam pojęcia.

Zadaj to pytanie dla pani z ODR-- na szkoleniu z rachunkowości ? - taką informację uzyskałem na szkoleniu - ale zaznaczam , ze ODR-owe gryzipiórki błądzą na tym etapie kręta śxcieżką  ponieważ na takim szkoleniu twierdzą, ze nic konkretnego z oddziałów regionalnych nie mogą się dowiedzieć?

39 minut temu, aga1985 napisał:

Już jestem po szkoleniu z rachunkowości :D i w sumie mam już 3 za sobą i wszystkie bezpłatne :D A Ty jak sobie liczyłeś wielkość ekonomiczną przed złożeniem wniosku na restrukturyzacje to wpisywałeś uprawy/stan zwierząt czy liczyłeś z konta z banku .

Wielkość ekonomiczna  gospodarstwa liczymy sobie na podstawie kalkulatora SO . Po wdrożeniu pliku bp, w Exselu  wpisaniu danych w tabelkę 7 "struktura rodzajowa użytków rolnych w okresie WYJŚCIOWYM i Tab 8  "str. rod. w okresie docelowym  + resztę tabelek to komputer sam nam obliczy wartość naszego gospodarstwa. Pani na szkoleniu powiedziała , że ten 20% wzrost kontrola   będzie dukac na podstawie  "Książki przychodów i rozchodów" - nie wiemy co tak naprawdę za niespodzianki nas czekają.  Na logikę to najlepiej w tej książce  żeby mieć odpowiedni przychód 20% to trzeba kalkulować koszty czyli wydatki. To jest temat na zajęcia z rachunkowości . Co wykładowca to myślę, że na tym etapie inne wiadomości nie do końca  spójne?

Opublikowano

Tak czytając ostatnie Twoje posty to wcale sie nie dziwię że jak sam napisałeś już masz zablokowane 2 konta na Fb,Co tam u Ciebie pod tą czapką się musi dziać to aż strach pomyśleć ,może zepnij to wszystko pasem i dobrze dociągnij żeby sie nie rozłaziło,bo jak na razie to obrażasz wszystkich i wszystko,wszystkich krytykujesz a do tego piszesz głupoty i brednie których w żaden sposób nie możesz udowodnić i obronić.Pisząc że znasz swoją wartosć sam pokazujesz kim jesteś,bo wartościowym człowiekiem się jest jak inni tak Cię oceniają.

Więcej nie zamierzam już z Tobą polemizować.

Pozdrawiam

• Like 2
Opublikowano

Ja robię plan nawozowy , moze znacie kogoś kto to fajnie sprawnie ogarnie z Białej Podl.czy niedalekich okolic .Czy jednak udać się do Grabanowa ?

Już w poniedziałek przyjeżdża człowiek zabrać próbki ziemi więc powoli szukam kogoś do zrobienia planu .

Opublikowano (edytowane)

Ja badania już mam. Pamiętaj by próbki były z węglem organicznym. Mi  plan będzie robić miejscowa pani z ODR'u, a przynajmniej ma robić. Bo biznesplan też miała robić 

Edytowane przez ZYLA
Opublikowano
10 minut temu, ZYLA napisał:

Ja badania już mam. Pamiętaj by próbki były z węglem organicznym. Mi  plan będzie robić miejscowa pani z ODR'u, a przynajmniej ma robić. Bo biznesplan też miała robić 

Ok dzięki.

Opublikowano

Czytam posty , przecie każdy ma zapisane w biznes planie na czym , będzie osiągnięty wzrost gospodarstwa każdy ma co innego .

Wystarczy  wypełnić te założenia , potwierdzeniem fakturowym , lub rachunkami , i utrzymać je po rozliczeniu 1 transzy .

• Like 1
Opublikowano

Galan przypomnisz jak rozplanowałeś nasadzenia borówki? chodzi mi o szerokość rzędów i odległość między sadzonkami. I jakie ceny płacicie za sadzonkę w Lubelskim i może kogoś polecicie (jakąś szkółkę)

Opublikowano
8 minut temu, galan99 napisał:

Masz na prywatnym odpowiedz .

To ja też poproszę na priv galan99 jak to sadzisz i co kupujesz jeśli można :) też szukam sadzonek borówki ofertę robili mi w Końskowoli ...ale drogo :-/ 

Opublikowano
5 minut temu, aga1985 napisał:

To ja też poproszę na priv galan99 jak to sadzisz i co kupujesz jeśli można :) też szukam sadzonek borówki ofertę robili mi w Końskowoli ...ale drogo :-/ 

Masz na prywatnym odpowiedz . Posłałem tylko wyczyść skrzynkę bo nie mogę więcej wysłać .

• Like 1
Opublikowano
pewnie minie 89dni i będzie info że ze względu na dużą ilość wniosków mają opóźnienia i dołożą parę dni od siebie to jest właśnie Wlkp, zawsze szary koniec
Opublikowano
5 godzin temu, kopin napisał:

Tak czytając ostatnie Twoje posty to wcale sie nie dziwię że jak sam napisałeś już masz zablokowane 2 konta na Fb,Co tam u Ciebie pod tą czapką się musi dziać to aż strach pomyśleć ,może zepnij to wszystko pasem i dobrze dociągnij żeby sie nie rozłaziło,bo jak na razie to obrażasz wszystkich i wszystko,wszystkich krytykujesz a do tego piszesz głupoty i brednie których w żaden sposób nie możesz udowodnić i obronić.Pisząc że znasz swoją wartosć sam pokazujesz kim jesteś,bo wartościowym człowiekiem się jest jak inni tak Cię oceniają.

Więcej nie zamierzam już z Tobą polemizować.

Pozdrawiam

Ryj dalej - będziesz miał więcej lajków?

Opublikowano
52 minuty temu, viperwlkp napisał:

czy w Wlkp po złożeniu wniosku o płatność odzywali się do kogoś? np o poprawę itp bo u mnie zaraz 2 miesiące i cisza

nikt się nie odzywał,jak sam dzwoniłem to mi powiedziała że jak ktoś będzie mój wniosek robił to sie skontaktuje,więc nie jest to pocieszające,skoro macie po 2 miechy i nic

Opublikowano
2 minuty temu, kopin napisał:

nikt się nie odzywał,jak sam dzwoniłem to mi powiedziała że jak ktoś będzie mój wniosek robił to sie skontaktuje,więc nie jest to pocieszające,skoro macie po 2 miechy i nic

I tak samo jest w Lubelskim, też tak mi powiedziała Pani i już ponad 2 miesiące