Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ciśnienie w cylindrach jest oki bo rozrusznik ma ciężko kręcić a ciągnikowi mocy nie ubyło. udało się go odpalić kupa czarnego dymu i garaż pełen he he i poczekaliśmy z fatherem aż termostat puści i daliśmy opór gazu około 2500 obr/min i ciągnik przerywa jak np ten ciągnik podany w linku. tata myśli ze to wtryskiwacze a oto link ;)http://pl.youtube.com/watch?v=2KdWy0jaSms&...feature=related Crazy Ursus w 9 sekundzie podobnie chodzi 3P na pełnych obrotach

Opublikowano

a pompe miales juz robiona?jezeli dajecie wtryski do sprawdzenia to pompe wtryskowa tez bym dal niema to duzo wiecej roboty a bedziesz mial komplet sprawdzony na na moje oko to pompa padla, mi tez w pazdzierniku przerywal dalem pompe i wtryski sprawdzic i jest git koncowka wtryskiwacza razem z robota 1 kosztuje ok 80zl pompa naprawa mnie 600zl kosztowala byla padnieta

Gość Profil usunięty
Opublikowano
ciśnienie w cylindrach jest oki bo rozrusznik ma ciężko kręcić a ciągnikowi mocy nie ubyło. udało się go odpalić kupa czarnego dymu i garaż pełen he he i poczekaliśmy z fatherem aż termostat puści i daliśmy opór gazu około 2500 obr/min i ciągnik przerywa jak np ten ciągnik podany w linku. tata myśli ze to wtryskiwacze a oto link ;)http://pl.youtube.com/watch?v=2KdWy0jaSms&...feature=related Crazy Ursus w 9 sekundzie podobnie chodzi 3P na pełnych obrotach

Kolego to, że rozrusznik ma ciężko przekręcić nie oznacza, że jest dobre ciśnienie sprężania. Ale poczekajmy jak zrobisz wtryskiwacze czy będzie jakaś poprawa.

Opublikowano

A mój 3P "przeżył" bez remontu ok. 8,5 tys mth. ;)

moim zdaniem powinieneś też sprawdzić drożnośc całego ukł. paliwowego :P a może kranik masz troszkę przymknięty (nie raz mi się tak zdażyło) i z tąd te problemy .

Opublikowano

Powinien i bez swiecy odpalic. U mnie przy niewielkim mrozie dopala bez zadnego ogrzewania. Trzeba troche wiecej zakrecic rozusznikiem ale zapali. Podczas odpalania tez bialy dym sie pojawia ale zaraz znika. Przy nastepnym odpalaniu ogrzej przewody paliwowe, filtr, pompe itp. i moze bedzie troche poprawa.

Opublikowano

U mnie 60 stoi w garażu z desek , akumulatory jeden ma 2 a drugi 8 lat i jak chce go odpalić to rano podłączam prostownik na 2 -3 h i przelewam kilka razy przez blok gorącą wodą żeby rozgrzać olej i wtedy odpala z pierwszym .

No czasem zdarzają się wyjątki ze podłączam mobilny akumulator od samochodu , jak koleś wymyślił w Top agrar polska .

Opublikowano

moje akumlatory nie są pierwszej młodości. Zawsze przelewam gorącą wodą, ogrzewam knotem miske olejową, ale niezawodny jest knot. Zejmuje przeód od kolektora ssącego przykładam tam knota i nacinkam na starter i zawsze odpala

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Panowie mój 3P przeszedł dzisiaj rano próbę rozruchu. Przy -10°C odpalił bez problemu, ale kilka razy wałem musiał przekręcić. Zalany jest płynem. Jednak przydały by się świece żarowe w kolektorze. Teraz czekam na większe mrozy. ;)

Opublikowano

Dzisiaj odpalaliśmy naszą 60.tkę przy -5 *C - przy pierwszej próbie rozruchu eksplodował jeden z akumulatorów (bez ofiar w ludziach i sprzęcie ;) ); po wymianie akumulatora, podłączeniu dodatkowego od 7211 i podłożeniu żaru pod miskę olejową odpalił za 4 razem. Koszmar... Jeszcze nigdy nie było takich problemów... :P

Opublikowano

u mnie w doże mrozy to wystarczy kopeć , nie zalewam 60 od razu woda tylko pale bez dopiero jak odpali pochodzi z minute zalewam go ciepła nie wrząca woda, a 5 min przed rozruchem włączam światła postojowe na 2-3min żeby rozgrzać akumulatory(taki sposób podał mi znajomy mechanik, pomaga na serio)

Opublikowano

Ja wczoraj odpalałem swoja 60 zarzuciłem akumulatory (trzymam je w garażu) nie byly ładowane od końca listopada. ciepła woda w chłodnice ale miałem mało bo tylko jeden czajnik jakies 4l zakręciła choc wolno bo olej jednak byl gesty, i po chwili zagadała do mnie ;):P bylo jakies -9 wiec nie tak źle spróbuje później jak będzie większy mróz :)

Opublikowano

U nas dzisiaj rano o godz.7 było -20 C ,a C-360 odpalane było pare minut po 8 także temp. zabardzo sie chyba nie zmieniła. Było wlane ciepłej wody na chwile, spuszczone i wlane znowu ciepłej i "troche" pokręciła ale zapaliła(bywało gorzej przy mniejszym mrozie) :P i stoi cały czas pod wiatą z płyt betonowych :D