Skocz do zawartości

krzys924

Members
  • Zawartość

    100
  • Rejestracja

  • Ostatnio

Reputacja

0 Neutral

1 obserwujący

O krzys924

  • Ranga
    Zaawansowany
  • Urodziny 11.04.1992

Profile Information

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Lokalizacja
    mrozy
  1. "coś" cieknie ;/

    dokręciłem wtryski.. troche pomogło ale wraz mało, leci mniej ale jednak... wymienić podkładki pod wtryskami? mam zamiar zrobić że najpierw je rozgrzeje a później schłodze w zimniej wodzie co spowoduje ze zrobia się miękkie ... co wy na to?
  2. "coś" cieknie ;/

    na pierwszym cylindrze widać jak kropla po kropelce spływa po żeberkach tylko przy wyzszych obrotach... pouszczelniałem co sie dało... czy może to jakoś sadzić spod głowic? watpie bo było by słychać przedmuchy... załamka
  3. "coś" cieknie ;/

    tuleja jedna i druga były gładziutkie , z początku było dobrze tzn tydzien po remoncie zaczeło ciec... kupujac nowe głowice dostałem komplet nowych uszczelek na laski popychaczy ROBERTD mówisz aby to jeszcze usczelnić czymś dodaktowym?
  4. "coś" cieknie ;/

    o to chodzi że góra głowic jest sucha... są to nowe głowice i może jest to jakaś wada fabryczna? co Wy na to? z początku ciekło po obu cylindrach, ale zauwazyłem ze olej leci przez gumowe uszczelnienie lasek zaworów, poprwaiłem i jeden cylinder jest suchy, gorzej z pierwszym ;/ leje niemiłosiernie
  5. "coś" cieknie ;/

    na 0,3 wszystkie...
  6. "coś" cieknie ;/

    Witajcie... po remoncie silnika zaczeło coś ciec... chodzi o to ze jest to za rzadkie na olej i nie pachnie jak ropa... wydostaje sie to z żrberek głowicy i cylindra przy wyższych obrotach parząc od strony pompy, od strony wentylatora jest sucho, i tu jest problem ;( spotkał sie ktoś z Was z takim czymś? co to może? być bo mi już ręce opadają... pozdrawiam.
  7. łozysko? na wale mocarni? raczej nie bo nie ma deka luzu, z drugiej strony własnie wymieniałem bo latało... zegar chodzi, tym samym sposobem co Ciastko ,spróbuje jeszcze ten slimak wymienić, może to z nim jest cos nie tak...
  8. Witajcie.. załamuje już ręce bo poszła druga linka.. . Zegar chodzi lekko , linka w pancerzu też luźna , nie zagięta, a od razu przy uruchomieniu mocarni jest takie podskoczenie wskazówki i koniec nie działa, szlak mnie trafia bo za linki płaciłem po 70zł.. czego to może być wina? przekładni slimakowej? spotkał sie już Ktoś z Was z takim czymś? pozdrawiam
  9. łożysko na mlocarni mercator 60

    patrząc od przodu kombajnu to z prawej...
  10. Claas Senator

    tak to z tej strony dziś sie za to biore, bo sezon za pasem
  11. łożysko na mlocarni mercator 60

    udało się, jak to mówią bez młota to nie robota teraz tylko złożyć , i brać się za następne czyli łożysko na tym wale co siedzą na nim wszystkie główne koła pasowe cięzko to widze bo też nie wiem jak sie za to zabrać... jakieś rady?
  12. łożysko na mlocarni mercator 60

    ok, a jak je wybić? bo juz nerwy trace
  13. łożysko na mlocarni mercator 60

    Witaj, ja właśnie robie to samo elewator odkręciłem u góry z tych małych śrubek a nadole zdjęłem z łożyska , które przy demontażu sie rozleciało , teraz tylko mam problem jak zdiąć te koło pasowe, mam ściągacze ale boje się aby nie pękły, jak jest z tymi klanami? trzeba je wybić przed zdjęciem kół czy będą schodziły razem?
  14. Claas Senator

    Witajcie Panowie.. odświeżam temat bo mam świeży problem chodzi mi o to jak wymnienić łożysko na tym głównym wale bo wszystkie koła pasowe włącznie z jezdnym ruszają sie gdy pociągnę za pasy młocarni luz jest dosyć duży.. wiec prosze o Waszą pomoc za co i jak się brać, bo nigdy tego nie robiłem pozdrawiam
×