Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy jakiegokolwiek zamiennika Boxera 800g/l wystarczy 2,5l/ha w mieszaninie ze stompem aqua 1,5l/ha? Opakowania mi nie pasują bo nie bede brał 2x5l bo nie wiem czy bedzie groch za rok... 

Opublikowano

2.5 litra aqua stomp - bardzo cienki oprysk działa na chwasty jak maja 1 cm po zastosowaniu oprysku trzyma do 2 tygodni , po tym terminie chwasty będą rosły .

Afalon +  command to działało .

Opublikowano
3 godziny temu, Mateuszlol11 napisał:

Nie mogłem nigdzie dostać boxera i doradca doradził mi 2.5 litra aqua stomp i 0.1 l command co sądzicie o tym. ? 

Jest gotowy preparat z tymi 2 substancjami Stallion 363

Opublikowano
13 godzin temu, Mateuszlol11 napisał:

Nie mogłem nigdzie dostać boxera i doradca doradził mi 2.5 litra aqua stomp i 0.1 l command co sądzicie o tym. ? 

Myślę że Commandu pasowałoby dać 0,2l.

Opublikowano

comand i sencor super rozwiązanie, ja stosowałem 0,2 camandu i 0,3 senkoru liquid i ładnie trzyma chwastu i samosiewy rzepaku też w miarę. w tym roku pójdzie po prostu corum i to podpowiadają żeby 0,6 i po dwuch tyg znowu 0,6. Stosuje to ze względu na samosiewu rzepaku i występującą placowo ognichę

Opublikowano

12 godzin temu, kryssr napisał:

comand i sencor super rozwiązanie, ja stosowałem 0,2 camandu i 0,3 senkoru liquid i ładnie trzyma chwastu i samosiewy rzepaku też w miarę. w tym roku pójdzie po prostu corum i to podpowiadają żeby 0,6 i po dwuch tyg znowu 0,6. Stosuje to ze względu na samosiewu rzepaku i występującą placowo ognichę

I po 0.2 chlomazonie i 0.3 senkoru było czysto ? Bo ekonomicznie świetnie wyszłoby to odchwaszczanie 

Opublikowano
57 minut temu, greg91 napisał:

Witam ma ktoś doświadczenia z przymrozkami w grochu batucie chodzi do jakiej minusowej temperatury może wytrzymać zapowiadają spatki temperatury do -3

Jestem z południowego wschodu groch jest w stanie wytrzymać do - 7 stopni bez żadnych uszkodzeń . 

Opublikowano (edytowane)

To juz wiemy, że groch wytrzyma te -6 stopni, ale pytanie czy środki doglebowe też? Niby jak sie oziminy pryska to przeciez w zime też są mrozy i chwastów nie widać na wiosnę.

Edytowane przez MarcinC360

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez SpracowanyPraktyk
      Panowie chciałem poruszyć ważną kwestię. Wystawiałem na olx na sprzedaż Groch odmiany milwa. Ogłoszenie wyglądało tak:
      Witam. Mam na sprzedaż groch, odmiana Milwa. 

plenna odmiana pastewna, bardzo wczesna, wąsolistna
      rośliny o wysokości 75-80 cm o sztywnej łodydze

dorodny, gruby, niedosuszany 
      posiadam na sprzedaż około 8 ton
      zapraszam

z zastrzeżonego nr telefonu zaczęto do mnie dzwonić i automatyczna sekretarka klepała regułkę o działaniu na szkodę producenta. Następnie przychodziły prywatne wiadomości o naruszeniu prawa. Skończyło się tym, że olx zmoderował, czyli zakończył moje ogłoszenie pisząc:
      Zgłoszenie od producenta bądź jego przedstawiciela

Twoje ogłoszenie zostało usunięte, ponieważ otrzymaliśmy zgłoszenie od producenta bądź jego przedstawiciela, z którego wynika, że oferowany przez Ciebie produkt nie jest oryginalny, został przerobiony lub nie posiadasz praw do jego dalszej sprzedaży. Reagujemy także, gdy otrzymujemy zgłoszenia o innych naruszeniach praw własności przemysłowej lub naruszeniach praw autorskich.

Więcej o zakazanych przedmiotach w naszym serwisie dowiesz się tutaj: OLX.pl/zasady/#r10 . Prosimy o przestrzeganie zasad naszego Regulaminu.

Wystawiając rośliny pastewne nie złamałem regulaminu.  Nigdzie nie napisałem, że są to nasiona siewne. Okazuje się, że firmy nasienne ograniczają obrót materiałem paszowym. Wychodzi na to, że groch który uprawiałem i zebrałem z pola jest nielegalny, nie oryginalny i nie mam prawa do jego sprzedaży a miał być jako dodatek paszowy dla lokalnego rynku. Czy ktoś się z tym spotkał?
      Jak umieściłem temat w złym dziale to przepraszam.
    • Przez ZetorPower
      Witam doradzicie mi Pany jaki nowy  agregat kupic pod ten siewnik D9-30 super redlicowy taki żeby hydropak sie nie złamał tak jak w agro maszu, ma miec przedni  wał 2 albo 3 rzędy łap i tylny wał packer. dodam że mam aktywny do tego siewnika ale na wiosenne lekkie warunki przydał by sie bierny przegądałem internety i wiele agregatów ale żadnego nie widziałem na żywo na zdjęciu to każdy porządnie wygląda 
    • Przez Scoti
      Witam mam pytanie dotyczące agragatu agro lift TYP-AUS 2 z wałem packera 2.5m jakieś opinie o nim ewentualnie jakaś lepsza firma w podobnym przedziale cenowym ?
    • Przez Thorod
      Sprzedam Agregat uprawowo siewny Amazone d7 super s. Duza skrzynia, po wymianie łożysk na oryginalne Amazone, sciezki i znaczniki powschodowe, drobny wysiew. Agregat po wymianie przednich tulej, na hydropaku, który jest nieuzywany od nowosci. Wiecej na priv(zdj). stan bdb
      Cena 9900zl

• Przez karol2306
      Witam

Na sprzedaż agregat w/w. Wszelkie info w ogłoszeniu ew. pod tematem lub prv

Zapraszam
       https://www.olx.pl/oferta/agregat-uprawowo-siewny-2-5m-wal-packera-grano-CID757-IDtGmk9.html
  • Dodaj nową pozycję...
v