Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1) pług do odśnieżania

2)wolał bym nowy ale jak coś fajnego to może być do 5 lat

3)5-10 tys można ale wolał bym w tej kasie

4) 80-90 tys netto dotyczy tylko ciągnika

Myślałem jeszcze sprzedać 2048 i to dołozyć do nowego ale mi go trchę szkoda ma dopiero 6 lat i fajnie śmiga, albo wymienić z dopłatą ale to chyba nie pójdzie

Opublikowano

Może Zetor Proxima 65 lub 75 ? cena może troszkę wyższa ale to nowy traktor. Tuza do pługa też widziałem na allegro do niego (nawet nie drogo) bo oryginalny jest bardzo drogi. A jak będziesz już kupował Zetora to tura też kup Zetora i od razu z nim bo ja kupiłem polskiego tura to masakra.. :/ Zetor jest prostym traktorem i dość tanim w utrzymaniu(komplet filtrów i olej do silnika ok. 1000zł).

Opublikowano

No z tym tuz-em z przodu to po to bo myślę dorabiać coś w zimie na odśniezaniu...

i myślałem że taki zestaw będzie pewniejszy....

a ile może kosztować taki zetorek....????

A co myślicie o tych JD 5065E, 5075E z polską kabiną??? Nadają się na główny ciągnik czy nie bardzo???

a np farmtrak 675 DT czy JD 5075E????? A może jeszcze cos innego..???

Opublikowano

Jeleń to pewna firma ale nie wiem czy warto brać go na taki areał, pomyśl na Hollandem td seria, zwrotne i naprawdę dobrze się nimi pracuje, a ten tuz z przodu to chyba jako bajer bo do odśnieżania to tur jest lepszy, pługiem zepchniesz na kupę a turem ładujesz w górę śnieg i zajmuje ci mniej miejsca na podworku

Opublikowano

no tak tylko że chyba nie bardzo tur się nadaje do odśnieżania dróg....?????

a gdzie mógłbym sprzedać takiego 2048 i ile on może być teraz wart????

Może są firmy które się zajmuja taką zamianą jak komis samochodowy?????

a poza tym to jeszcze u mnie na tych 20ha jest ponad 50 działek... i myślałem zeby zaoszczędzić na dojazdach i zmianie sprzętu to załoze z przodu jeden, z tyłu drugi i nie muszę 2 razy jeździć........:):D

Opublikowano

Witam ja bym ci proponował używany ciągnik do 5 lat stary bo za nowe to często się płaci za folje na siedzeniu a ciągnik sam w sobie oprócz tego że jest nowy to nic nie ma ja bym ci proponował http://allegro.pl/mccormick-c-85-max-john-deere-deutz-fendt-ursus-i1513508508.html

http://allegro.pl/pronar-zefir-85-john-deere-fendt-new-holand-case-i1526880027.html

http://otomoto.pl/case-ih-jx-1100-u-A51899.html

z tych najlepszy wydaje mi się ten ostatni case bardzo długo by ci służył pozdro.

Opublikowano

jest jedno ale..... ja mam we wniosku na prow że mogę kupić ciągnik od 60 - 75KM a już marka nie gra roli.....

a np MF można kupić takiego do 5 lat i tych parametrów w podobnej kasie

, jaki ewentualnie model???????

Opublikowano

Case ma 15KM więcej, chociażby dlatego. McC jest równie żywotny, dlaczego sądzisz ze case bardziej?

Na MF nie bardzo się znam. Zastanow sie nad tym McC naprawde to jest godna uwagi maszyna :)

Opublikowano

Nie mam pojęcia ile taki jest wart.....

Nie zajmuję się handlem.....

Nie chcę się wygłupić z jakąs ceną.....

Może Ktoś zasugerować ile on moze kosztować????

Ma 6-ty rok... śmiga jak nic......

W miarę utrzymany.. no wiadomo ideał nie jest ale styrany też.....

Zależy mi też na czasie bo chciałbym tą kasę dołożyć ewentualnie do nowegoo.....

Opublikowano

No widzę że się towarzystwo obraziło za te dodatkowe posty......??????

Myślałem tylko że może inne osoby przeglądaja posty na innych forach czy działach. Fakt regulaminu nie czytałem, no ale już wiem....

Więc co myślicie o tych JD trzycylindrowych serii E, czy to prawda że ta seria jest składana w Chinach??????

A co myślicie a takim ciągniczku:

Myślę że też fajna alternatywa...... ;)

Opublikowano

Szczerze ? :) To tego całego Żubronia mozesz sprzedać po cenie złomu ;) I nie pisze tego zeby kogoś obrazić, tylko wiem co jeździ za płotem. Ty musisz naprawde o swojego dbać skoro ci dobrze chodzi :blink:

Jak dużo osób będzie wiedziało co to za ciągnik to raczej go tak szybko nie sprzedaż ;)

Awaryjny, trudno dostępne części <_<

Opublikowano

No widzę właśnie jak o nim piszą...

No ale cóż..jak mam go oddać za grosze to wolę żeby stał u mnie...

Jak na razie nie mogę na niego narzekać i mam nadzieję że tak zostanie.

Opublikowano

No fajny....a co z częściami zamiennymi????

A serwis??? Może ma ktoś ten ciagnik i może napisać pare zdań na jego temat???

On też ma 3 cylindry,jak byście mieli wybierać między tym a JD 5075E to który i dlaczego????

Opublikowano

Bardzo fajny ten McCormick, i napewno 20ha by obrobił. Dokupisz do niego pług 3skibowy obracany i bedzie smigał :)

A nad JD tez mozna pomyśleć tak jak wyzej kolega pisze. Nie znam cen ale seria M jest chyba na Twoją kieszeń.

Opublikowano

Widze ze koledzy dobrze myslicie ale nie wiecie co doradzic za taka kase.Tez jestem w fazie wyboru ciagnika , bardzo spodobal mi sie NH T4 powerstar w sam raz zeby zastapic poczciwa 30 albo tego jak mu tam ... Prawdopodobnie najbogatsza wersja bedzie kosztowac 140 tys .

kilka linkow

http://translate.googleusercontent.com/translate_c?act=url&hl=pl&ie=UTF8&prev=_t&rurl=translate.google.pl&sl=auto&tl=pl&twu=1&u=http://agriculture.newholland.com/us/en/About-New-Holland/powerstar/Pages/powerstar.aspx&usg=ALkJrhiCZtjJPWaIa_H_FDYAsQqmOZGBQA

http://www.landwirt.com/Videos/

http://www.maszyny.dlafarmera.pl/index.php/premiery-2010/280-nowy-new-holland-t4-powerstar