Skocz do zawartości

Samochód dla ROLNIKA [Połączone]

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
15 minut temu, bratrolnika napisał:

Jak mówisz 40tys.zl do lekkiego naciągnięcia, to kup jej nowego fiata tipo w bieda wersji. Akurat zaczynają się wyprzedaże rocznika, za 43-45tys.zl znajdziesz nowe auto z silnikiem 1.4 16V 95KM

Patrzylem też na tipo :) Sama mówiła, że może być. Myślałem nad nową corsa, czy fiesta, ale ceny kuzwa koło 50kola za malutkiego htb, to troszkę wiele mi się wydaje (zwłaszcza jak tyle nie mam :p)

Opublikowano

Nie wiem skąd wy te spalania bierzecie, żeby auto przy normalnej jeździe paliło poniżej 5l/100, chyba że trasy po 100km na raz kręcone i prędkość do 90km/h

Kiedyś zrobiłem sobie trasę 30km w ecodrivingu, to wyszło w golfie 4,9l/100, ale to jazda strasznie emerycka, życia mi szkoda byłoby żeby je w samochodzie przesiedzieć.

Także reasumując w spalanie poniżej 5l/100 jestem w stanie uwierzyć tylko w dieslach o pojemności do 1.4 i autkach typowo miejskich, o wadze do 1000kg.

Wszystkoinne uważam za bzdety wyssane z palca. 

Opublikowano

A realnie??? Czy nie sprawdzałeś????

9 minut temu, daron64 napisał:

Patrzylem też na tipo :) Sama mówiła, że może być.

Niby bieda wersja ale nowe to nowe, tym bardziej że silnik normalny a nie 1.0 czy 0.9 z turbo. Pewnie gdyby po oglądaniu tych wszystkich szrotow z zachodu nie trafił mi się krajowy Bravo to pewnie już teraz takie tipo stałoby w garażu

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, bratrolnika napisał:

Niby bieda wersja ale nowe to nowe, tym bardziej że silnik normalny a nie 1.0 czy 0.9 z turbo. Pewnie gdyby po oglądaniu tych wszystkich szrotow z zachodu nie trafił mi się krajowy Bravo to pewnie już teraz takie tipo stałoby w garażu

Właśnie na tym silniku mi zalezy, żeby byl w miarę normalnych rozmiarow.

A jak sie ma to, co w necie na konfiguratorze pokazuje do realnej ceny w salonie? Mniej więcej się pokrywają, w salonie wychodzi taniej/drożej?

Edytowane przez daron64
Opublikowano

A nie wiem, ja patrzyłem po OtoMoto, tam były już gotowe do odbioru auta, zaznaczalem tylko nowe i do 50tys.zl

11 minut temu, sumek666 napisał:

dosłownie nie, jeżeli macie na myśli do pełna, trasa i do pełna.

mniej więcej się zgadza bo tankuje dopiero jak się żyd zaświeci i robię ok 700-750 km na 45-48 litrach. 

750km na 45litrach to spalanie wychodzi równe 6l/100km a nie 3,5-4, chyba że ja liczyć nie umiem

Opublikowano
38 minut temu, sumek666 napisał:

jak tak piszecie o tym 1.6 HDi to ja Focusem na trasie do 100 kmh zejdę do 3,6-4,0 l z klimą. ale musi być ciepło na dworze. teraz średnie spalanie mam na poziomie 6,4 l

@bratrolnika proszę czytać ze zrozumieniem lub 2x ;) 

• Like 1
Opublikowano

A racja, ja zrozumiałem że tyle da się wyciągnąć normalnie użytkując auto. I chyba nie tylko ja, bo @daron64 też raczej to tak zrozumiał. 

Aczkolwiek takie podawanie spalania które udało się osiągnąć raz w życiu i to zachowując wszelkie zasady ecodrivingu i w dodatku z górki uważam delikatnie za niepoważne. Tak jak napisałeś później-mam auto takie i takie, na przejechanie 1000km spali mi tyle i tyle, to jest ok.

Opublikowano

dlatego napisałem, że komputer wydaje mi się względnie wiarygodny. bak ma 50 litrów i żyd się zapala przy 80 km rezerwie. 

jadąc za ciężarówką te 3,5 spali. 

oczywiście na codzień nie jeżdzę jak zawalidroga ale też na trasie 150 KMH nie przekraczam. znaczy staram się ;) 

Opublikowano

Gdzie Wy tyle jeździcie? Ostatnio do stolicy jeździliśmy, to 7ka jak jechalismy koło 150 to wyprzedzaliśmy 90% aut. Wracając spokojniej przy 120 wyprzedzaliśmy znacząca część aut. 

Opublikowano (edytowane)

Ludzie boją się nieoznakowanych radiowozów, miałeś szczęście że nie zobaczyłeś w lusterku skody czy innej fury z dwiema białymi czapkami na desce 

Edytowane przez pawel885
  • Like 1
Opublikowano
8 minut temu, daron64 napisał:

Gdzie Wy tyle jeździcie? Ostatnio do stolicy jeździliśmy, to 7ka jak jechalismy koło 150 to wyprzedzaliśmy 90% aut. Wracając spokojniej przy 120 wyprzedzaliśmy znacząca część aut. 

mam S11 i A2 koło siebie i do tego S5

ostatnio będąc w Niemczech uświdczyłem niemieckich autostrad. co chwile "strasse schaden" i ograniczenie do 60 lub 80 

Opublikowano
17 minut temu, pawel885 napisał:

Ludzie boją się nieoznakowanych radiowozów, miałeś szczęście że nie zobaczyłeś w lusterku skody czy innej fury z dwiema białymi czapkami na desce 

Raczej takie prędkości rozwijałem, jak widziałem co/kto jest za mną i przede mną. No i na dwóch pasach. Do tego pamiętałem słowa mistrza

3989324.jpg

No i do listy dorzucam zawsze renowki, Vectry, BMW, insignie

• Like 1
Opublikowano

Niedawno na Szczytnie niebiescy dostali nowe bmw nieoznakowane. Rejestracje olsztyńskie. Na mieście kogoś chyba kogoś zatrzymali, bo mrygały lampki. Mniejsza o to. Patrzę a w samochodzie jakieś szczyle poniżej 30ki. 

Opublikowano

Ale widziałeś jak podejmuje jakieś czynności, czy tylko widziałeś jak jeździ jedna osoba?

Szczegółowo są opisane sytuację, kiedy można pełnić służbę samemu. Nie wiem jak to tam dokładnie jest w policji, a już tym bardziej w drogówce. U nas w pojedynkę to widziałem tylko jak dzielnicowi jezdza

Opublikowano

Widziałem na własne oczy jak miał na przystanku zatrzymanego golfika 3. Stąd wiem, że unikać czarnego BMW. Był sam chyba, że kolega kucał za golfem. Innym razem byłem na wypadku (tak jestem w osp) to byli we dwójkę tym samym BMW. 

Opublikowano
9 godzin temu, daron64 napisał:

Patrzylem też na tipo :) Sama mówiła, że może być. Myślałem nad nową corsa, czy fiesta, ale ceny kuzwa koło 50kola za malutkiego htb, to troszkę wiele mi się wydaje (zwłaszcza jak tyle nie mam :p)

Fiesta uzywana byla by bardzo ladna za 40 tys nawet tego diesla 1.6tdci bo 1.6 120koni to chyba juz tylko w automacie robili od 2016r