Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Musiało dobrze polać,obok rzeczka płynie,wczoraj była pusta a dzis wylała,i wszystkie łąki pod wodąpost-107444-0-49565800-1501059575_thumb.jpg

A wczoraj tylko siano zabrałem

Edytowane przez bobienko
Opublikowano

Od poniedziałku ma być kilka dni upałów i chyba przyatakuję pszenicę - słoma miejscami zielona a kłosy robią się ciemne, ale co tu się dziwić, jak od kilku dni 2h leje/2h praży słońce i tak w kółko

Opublikowano

W ubiegłym roku była susza i wszyscy mówili o zakupie deszczowni B) B)  w tym roku tematem rozmów nr 1 są suszarnie ;) ;)  tyle ze aby suszyć to trzeba najpierw zebrać

Opublikowano

U mnie 55litrow w ciagu 1 dnia. W lipcu 155 litrow a w czerwcu 138 litrow. woda w piwnicy studnia pelna, woda na polu stoi. Szkoda w pole wchodzic bo sie czlowiek tylko wkur...

Opublikowano

Zachodniopomorskie od wczoraj wlalo 40l na metr. juz nawet nikt nie mierzy ile w lipcu spadlo deszczu. Rzepaki stoja czarne juz. W sobote niektorzy kosili u mnie bylo 12% wilgotności i zjechalismy teraz zaluje ze nie kosilismy. Nie ma opcji aby nawet przy dobrej pogodzie po niedzieli wjechac w pole bo jest jedno wielkie bloto. Ciapek nie wjedzie a co dopiero bizon lub wieksza maszyna. Az zal patrzec co sie dzieje

Opublikowano

Dzień bez deszczu, dzień stracony. Szkoda tylko, że zaczelo padać dopiero w lipcu...

U nas w wielkopolsce  deszczu mamy full od marca ,ciężko było rozsiać nawozy potem sianie w błoto , mało komu udało się zrobić siano suche i w maju i czerwcu i lipcu, mało dni bez deszczu ,a gdy rzepaki i pszenżyta gotowe pod kosę leje leje ,rowy pełne,pola zalane słoma czarna a kiedy da się tam wjechać masakra ,co widać najgorzej wielkopolska pomorskie ,a ekolodzy pieprzą o ociepleniu i że polska zamieni się w pustynię

Opublikowano

w moim rejonie słonecznej też brakuje, niby często pada, ale niedobory wody w glebie spowodowane przez ostatnie dwa lata są duże, widać to po rowach melioracyjnych czy chociażby po studni. Generalnie zmiany klimatu są zauważalne gołym okiem i wcale bym nie lekceważył słów ekologów, pustyni może nie będzie ale stepowacenie obszaru można zauważyć.

Gość marekfarmer
Opublikowano

Masakra  od  soboty  miała  być  słoneczna  pogoda  a dzisiaj  zmienili na burzowo.  Tragedia  jak nie susza  to  teraz  wszystko  zalewa.

Opublikowano

tam na zachodzie jeszcze wam dowali deszczu, u nas na wschodzie wg radarów do niedzieli ma spacs tylko 9 litrów wiec spoko, ale robote zatrzymuje.

radar kolego wskazuje pogodę jakieś 10 minut do tyłu a nie do przodu

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez c308
      Witam chodzi mi po głowie założenie małej firmy produkującej maszyny rolnicze.Od czego należy zacząć jakie maszyny byście proponowali do wdrożenia do produkcji.Ja bym chciał zgrabiarke,przetrząsacz i ewentualnie kosiarke dyskową.
    • Przez piotr6340
      To są filmy, które pokazują, jak piękne są maszyny  ;D

http://www.youtube.com/watch?v=65M3I0CKFXs

http://www.youtube.com/watch?v=xv8Z0expUjs&NR

http://www.youtube.com/watch?v=qot3JNGqKdQ...related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=QTLlvdCnKLs&NR

• Dodaj nową pozycję...
v