Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

O 16:00 zaczęło padać, ale nie trwało to długo. Ok 0,5 godz. drobnego deszczu i to tyle.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

U nas się zapowiadało... i na tym się skończyło  ;[

Opublikowano

U mnie od 17 chlapało, ale ok 19 5mm w 20 minut.
Nie wiem co z 4 pokosem robić, 1ha tragedia urosła niezła ale zasuszylo na pniu. Reszta jako tako wygląda na te 4 bele z hektara gra nie warta świeczki, ale chyba trzeba ciąć bo nawozu szkoda

Opublikowano

u nas jak od kilku dni noce zimne (do 4 st.) tak nagły skok temperatury, gdzie o 6-stej rano było 17st. Jak taki skok temperatury, to zapowiada się na opady. Co będzie - zobaczymy

Opublikowano (edytowane)

Ciepło mokro na wierzchu aż trawa się zazieleniła 3 pokos koszony 3 tyg temu :P

...a ja w ubiegłym tygodniu czwarty i piąty z lucerny........ :lol:

Edytowane przez SIEWCA
Opublikowano

...a ja w ubiegłym tygodniu czwarty i piąty z lucerny........ :lol:

Nie zrozumiał kolega, 3 tyg było biało, a przez noc po jednym deszczu dziś zielono... ;) w dodatku to "plac paszowy" po akcji qq dokładnie zjeżdżony. Reszta 4 pokos czeka na cięcie
Opublikowano

Może nie było, ale według wszelkich prognoz czeka nasz kompletne stepowienie, wiec będzie jeszcze bardziej sucho. Państwo powinno myśleć nad jakim programem irygacji.

Opublikowano

Z tą powodzią, to jest realne. Jak przy takiej suszy zrobi się dobra pompa, to ziemia nie będzie piła, tylko spłynie do rowów i rzek, a te z kolei się spiętrzą i będą zalewać niższe tereny. Mam nadzieję, że tak nie będzie...

Opublikowano (edytowane)

Według prognoz za tydzień ma nastąpić powódź na 1 tydzień.

Oby w centrum...

Co ja widzę deszcz z lewej strony pada... do Konina podchodzi i tyle jak zawsze.

Chyba powódź nie u mnie. Patrzę na prognozy zachmurzenie duże 1,2l  :blink: 0,4l

Kropi, potrzeba 10l by powschodziło i dokończyć sianie...

Edytowane przez Nowy81
Opublikowano (edytowane)

Oby w centrum...

Co ja widzę deszcz z lewej strony pada... do Konina podchodzi i tyle jak zawsze.

Chyba powódź nie u mnie. Patrzę na prognozy zachmurzenie duże 1,2l  :blink: 0,4l

Kropi, potrzeba 10l by powschodziło i dokończyć sianie...

kolego na pewno  nas zaleje.. :D :D

u mnie potrzeba deszczu żeby orkę zacząć.na razie nic nie ruszone.

pod wieczór coś się zaczęło chmurzyć.

Edytowane przez matingus
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez c308
      Witam chodzi mi po głowie założenie małej firmy produkującej maszyny rolnicze.Od czego należy zacząć jakie maszyny byście proponowali do wdrożenia do produkcji.Ja bym chciał zgrabiarke,przetrząsacz i ewentualnie kosiarke dyskową.
    • Przez piotr6340
      To są filmy, które pokazują, jak piękne są maszyny  ;D

http://www.youtube.com/watch?v=65M3I0CKFXs

http://www.youtube.com/watch?v=xv8Z0expUjs&NR

http://www.youtube.com/watch?v=qot3JNGqKdQ...related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=QTLlvdCnKLs&NR

• Dodaj nową pozycję...
v