Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ty upraw to czym prędzej bo Ci się zeschnie ta orka i n ie doprawisz ;) B)

Ty nie badz taki osikany i patrz na siebie. Po drugie to temat o anomaliach pogodowych a nie o tym czy mi orka zeschnie czy nie :lol: Edytowane przez Milosz27
Opublikowano

Pewnie po to, aby spełnić wymóg zazieleniania.

właśnie o to chodzi.

Niech ta UNIA jak najszybciej rozpadnie,będzie święty spokój....

łódzkie susza większa niż w tamtym roku

Opublikowano

właśnie o to chodzi.

Niech ta UNIA jak najszybciej rozpadnie,będzie święty spokój....

łódzkie susza większa niż w tamtym roku

Narzekamy na Unię, a większość bzdur z którymi musimy się zmagać to sprawka naszych rodzimych władz. 

Gość marekfarmer
Opublikowano

Rano  trochę  pokropiło  i  to wszystko  rzepak trochę  sobię  popił   ale  sucho  jak  pieprz  deszcz  potrzebny  od  zaraz

Opublikowano

<p>Podlasie jeden region żniwa dawno zakończone drugi dopiero dziś dokoszone pszenzyto w polach tak mokro było ze trzeba było 2 tygodnie pogody żeby wejść.  Suszy nie widać jedno z najbardziej mokrych żniw jakie pamiętam. </p>

Opublikowano

Narzekamy na Unię, a większość bzdur z którymi musimy się zmagać to sprawka naszych rodzimych władz.

Bo my musimy zawsze wyjść przed szereg.taka jest nasza polityka...

Łódzkie sucho,poplony schną,po co bylo to.siać deszczu,deszczu

Opublikowano

Knoro w twoich okolicach może i lepszy padał,bo u nas jeden konkretny,kilka słabszych a reszta gnojarz pospolity czyli sianownik.Na glinie bez napędu by nie orał a rowy suche.

Opublikowano

I mnie poplony wyszły na Wierch i stanely.Jeden siany ze 3 tygodnie temu,ledwo zakrył ziemię a powinien być 2-3razy taki.Inne tez do d*py.Ani kropli deszczu już ponad tydzień.Teraz się chmurzy ale pewnie znowu nic nie spadnie

Opublikowano

WLKP pogoda super żniwna ,żar leje się z nieba,dawno nie zrobiłem takie siano suchutkie 3 pokos ,wczoraj poszedł obornik na 3 ha dzisiaj z rana zaorałem go potem pojechałem na inne pole orać ale o 15 godz zrezygnowałem ,gorączka ,kurz, szkoda zdrowia i ciągnika , umyłem ciągnik filtr powietrza zaraz przedmuchałem też i czekam za deszczem ,prognozy że jutro i poniedziałek ma skropić ale zobaczymy

Opublikowano

Deszczu nadal nie widać na horyzoncie. U nas dzisiaj sporo wyjechało orać, ja tam czekam z orką do samego siewu. Jak ziemia w taką pogodę zostanie przewrócona, to za dwa tygodnie nie zostanie w niej już żadna wilgoć. Trochę zrobiłem uprawki po kukurydzę, z ciągnika świata nie widać było. Oglądałem poplony, i gorczyca sięga może trochę ponad kostkę, a już dostaje kwiatu, a liście żółkną  Ogólnie nie wygląda to ciekawie. Trochę zdjęć z dzisiaj. Te ostanie to pole którym jeździli z kukurydzą. 

post-189332-0-96042500-1472920015_thumb.jpg

post-189332-0-31576500-1472920047_thumb.jpg

post-189332-0-34997500-1472920095_thumb.jpg

Gość marekfarmer
Opublikowano

Sucho sucho  i  jeszcze  raz  Sucho   deszczu  trzeba  deszczu

Gość marekfarmer
Opublikowano

Trochę   Coś  tam  leci  ale zobaczymy  jak  długo

Opublikowano

Jakoś mieszkam na Warmii i Mazurach i nic nie pada. Poplony faktycznie juz kwitną a siałem bardzo szybko  bo w Lipcu ale i sa bardzo małe. Była piekna trawa na ugorach a teraz jej nie ma a maiłem chęć skosić z da tygodnie temu 3 pokos  ale dziś ubyło go około 65% (uschło) A tak bym skosił i czekał na 4  a chciałem mieć 3 porządny teraz nie ma prawie nic. Po QQ nawet nie wpijam bo taki beton że gwoździa sie nie wbije .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez c308
      Witam chodzi mi po głowie założenie małej firmy produkującej maszyny rolnicze.Od czego należy zacząć jakie maszyny byście proponowali do wdrożenia do produkcji.Ja bym chciał zgrabiarke,przetrząsacz i ewentualnie kosiarke dyskową.
    • Przez piotr6340
      To są filmy, które pokazują, jak piękne są maszyny  ;D

http://www.youtube.com/watch?v=65M3I0CKFXs

http://www.youtube.com/watch?v=xv8Z0expUjs&NR

http://www.youtube.com/watch?v=qot3JNGqKdQ...related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=QTLlvdCnKLs&NR

• Dodaj nową pozycję...
v