Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli dziś nie będzie padać to będzie już 3 dni bez deszczu. Może w końcu uda się kosić. Trawa i tak już słabej jakości i mleka z tego nie będzie ale przynajmniej trochę zebranego było jeszcze przed deszczami

Opublikowano

Wczoraj potężna burza 1,5 godziny deszczu i w deszczomierzu brakło miejsca około 37l/m. dziś drugi raz w tym sezonie pompowałem wodę z buraków około 3,5 godzin wydajność pompy 1100l/min.

Opublikowano

Dziś w nocy lekki deszcz przeszedł ( powtarzam, że mieszkam w północnej wielkopolsce ) ale już nie ma po nim śladu i myślę, że siano zbiorę ok. wtorku może nawet jutro jeszcze nie wiem.

Opublikowano

Ze dwa tygodnie temu przed ulewami byłem na łąkach leżących nad rzeką i stała woda a dziś poszłem i byłem mile zaskoczony bo wszędzie jest wmiarę sucho że można kosić a byłem pewien że tam woda stoi.. Dziś z rana trochę sie pochmarzało ale przeszło obok a puźniej po południu przelotna mżawka. Mazowsze

Opublikowano (edytowane)

He, i warszawiakam dało wody..... Jak wszystkim to wszystkim. U mnie strat brak, ale deszczu wlało.

+1 punkt ostrzeżeń za prowokowanie do kłótni na forum !!!

Edytowane przez MAT912
Opublikowano

Pozazdrościć deszczu, u mnie ostatnio padało chyba w kwietniu. Bo tego że w maju ze dwa razy pokropiło a po 15 minutach śladu nie było nie liczę. Na dodatek od kilku dni upał że zdycha się cały dzień.

Opublikowano

Od południa do tej godziny padało,a dwie wsie dalej zalało paru rolników,a sianokosy chba za jakiś czas bo w perspektywie nie widać na dłuższy czas pogodę cza będzie żykać..

Opublikowano (edytowane)

Czy w końcu któryś z MODERATORÓW weźmie się za prowokacje jakie sieje Rolnik1973?Czy może ma on jakiś immunitet na tym forum???

A wracając do anomalii to po ponad tygodniu bez deszczu na łąkach dalej mokro jak diabli......

A kolega nie wie do czego służy "Raportuj" ?

Edytowane przez MAT912
Opublikowano (edytowane)

He, i warszawiakam dało wody..... Jak wszystkim to wszystkim. U mnie strat brak, ale deszczu wlało.

+1 punkt ostrzeżeń za prowokowanie do kłótni na forum !!!

Myślę, że spora część użytkowników ( w tym ja) ma w głębokim poważaniu jak wygląda sytuacja pogodowa u Ciebie. Na Twoje własne życzenie zresztą...

Zaraz i Ty zarobisz ostrzeżenie za prowokację i post nie na temat.

Edytowane przez MAT912
Opublikowano

u mnie w burza przeszła z gradem.grad wielkości wiśni,qq pościnana nie wiem czy coś z tego będzie,warzywa pościnane.masakra po tym gradzie to ręce opadły.

grad tak się odbijał od betonu na metr.

powiat Łęczyca.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez c308
      Witam chodzi mi po głowie założenie małej firmy produkującej maszyny rolnicze.Od czego należy zacząć jakie maszyny byście proponowali do wdrożenia do produkcji.Ja bym chciał zgrabiarke,przetrząsacz i ewentualnie kosiarke dyskową.
    • Przez piotr6340
      To są filmy, które pokazują, jak piękne są maszyny  ;D

http://www.youtube.com/watch?v=65M3I0CKFXs

http://www.youtube.com/watch?v=xv8Z0expUjs&NR

http://www.youtube.com/watch?v=qot3JNGqKdQ...related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=QTLlvdCnKLs&NR

• Dodaj nową pozycję...
v