Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

lało,wiało i trzaskało,piorun zabił mi krowę albo padła na zawał,stare drzewa w sadzie połamało,zboża niektóre leżą !

Szkoda zwierzaka. Tamta poprzednia burza to chyba bardziej poszła powiatem zgorzeleckim bo u mnie pare piorunów walnęło, popadało i poleciało dalej, a przed chwilą całe epicentrum było chyba nad Lubaniem bo waliło i lało tak, że ulice po 15 minutach deszczu pozalewane. A wygląda na to, że to jeszcze nie koniec bo od zachodu dalej grzmi i kolejne chmury nadciągają.

Opublikowano (edytowane)

@Peter ale @Pawelol ma racje jesli juz ktos podaje co u niego sie dzialo to niech chociaz poda gdzie, to nic nie kosztuje. A nikt cie nie namierzy podajac chocby powiat albo wieksza miejscowosc. Kutno-Lowicz.

U mnie np. o 4.00 dowalilo deszczem ostro ze z rynien sie ulewalo ale krotko, a 2km dalej susza, doslownie byla linia gdzie padalo a gdzie nie.

Pomimo ze siano na lakach to dobrze ze dolalo bo qq sie zwija z suchoty.

Z tymi krowami to tylko wspolczuc ale (zawsze jest) trzeba sluchac burzy i patrzec w niebo i jesli w pore sie sie zareaguje (zabierze krow z pola) mozna uniknac tragedii, ale wiem ze nie zawsze jest czas... no chyba ze wynika to z lekcewazenia sil natury.

Edytowane przez Junkers
Opublikowano

@Peter ale @Pawelol ma racje jesli juz ktos podaje co u niego sie dzialo to niech chociaz poda gdzie, to nic nie kosztuje. A nikt cie nie namierzy podajac chocby powiat albo wieksza miejscowosc. Kutno-Lowicz.

U mnie np. o 4.00 dowalilo deszczem ostro ze z rynien sie ulewalo ale krotko, a 2km dalej susza, doslownie byla linia gdzie padalo a gdzie nie.

Pomimo ze siano na lakach to dobrze ze dolalo bo qq sie zwija z suchoty.

Z tymi krowami to tylko wspolczuc ale (zawsze jest) trzeba sluchac burzy i patrzec w niebo i jesli w pore sie sie zareaguje (zabierze krow z pola) mozna uniknac tragedii, ale wiem ze nie zawsze jest czas... no chyba ze wynika to z lekcewazenia sil natury.

No i tu się zgodzę jak ktoś już nie poda lokalizacji to niech napisze mniej więcej gdzie i niech będzie, ale z kolegą wyżej się nie zgodzę, ja omnibusem nie jestem i racji zawsze nie mam i skończmy tą dyskusję bo jak się moderator włączy to wszystkich uspokoi :P. Nadchodzi następna burza i może wreszcie da więcej deszczu bo póki co to poleje na tyle że siano zmoczy a ziemia dostanie tyle że następnego dnia ledwo co widać jakieś ślady po deszczu.

Opublikowano

Dziś po południu pewnie też u Ciebie popadało ? U mnie tylko po grzmiało i dalej lał się żar z nieba . Sytuacja robi się tragiczna .

Edir:

Powiat Lipno .

U mnie od 3 dni z rana na horyzoncie widzę ogromne burzowe chmury, przed moim domem się rozdzielają na dwie, jedna idzie na Sierpc, druga na Brodnicę i od 3 dni taka sam sytuacja. Kilka km za Rypinem padał grad wielkości wiśni, i lało tak że budynki błotem zalewało.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

U mnie wczoraj również burza się przetoczyła.Lało......że światu nie było widać.A na koniec grad.Na szczęście przeszła nie narobiwszy strat.

Opublikowano

W PÓŁNOCNEJ WIELKOPOLSCE i to jeszcze nie wszędzie bo 10 km ode leje a u mnie nic czyli mniej więcej tak samo jak u @milanreala1 - wieczorem szły chmury, błysk za błyskiem, coraz mocniejsze grzmoty a tu nic wszystko się rozeszło i wody nic a nic a od samego rana pali od nowa. Siano przeschnie a jak będę chciał prasować po południu to znowu przyjdzie jakiś deszczyk z wielkiej chmury i zamoczy.

Opublikowano

U mnie od 3 dni z rana na horyzoncie widzę ogromne burzowe chmury, przed moim domem się rozdzielają na dwie, jedna idzie na Sierpc, druga na Brodnicę i od 3 dni taka sam sytuacja. Kilka km za Rypinem padał grad wielkości wiśni, i lało tak że budynki błotem zalewało.

u mnie grzmi, chmurzy się, błyska, porosi parę minut i chmura idzie na Rypin

Opublikowano

wczoraj przeszła potężna burza z ulewą i gradem, miejscami 50-80% rzepaku wymłóciło, pszenicy około 10-15% szkody zgłoszone pozostaje tylko czekać.

Opublikowano (edytowane)

W PÓŁNOCNEJ WIELKOPOLSCE i to jeszcze nie wszędzie bo 10 km ode leje a u mnie nic czyli mniej więcej tak samo jak u @milanreala1 - wieczorem szły chmury, błysk za błyskiem, coraz mocniejsze grzmoty a tu nic wszystko się rozeszło i wody nic a nic a od samego rana pali od nowa. Siano przeschnie a jak będę chciał prasować po południu to znowu przyjdzie jakiś deszczyk z wielkiej chmury i zamoczy.

Peter teraz już wiedzą co niektórzy gdzie cię namierzyć :lol: :lol:

Mazowsze nadal upał, uf :blink:

Edytowane przez Piotrek1975
Opublikowano

A specjalnie napisałem ale nawet północna wielkopolska nie jest taka mała także niech będzie. Właśnie przeszła delikatna burza a deszczu i tak kiepsko deszczu z niej oddało więc posuchy ciąg dalszy, a siano znowu mokre ;[.

Opublikowano

Północ łódzkiego do 15.30 było sucho A potem jak sie rozpadało to trawnika nie zdążyłem skosić i tak do 20.30 przeszło kilka burz i dość duże opady teraz dość duże kałuże stoja.Dobrze że popadało bo było sucho

Opublikowano

U nas na Podkarpaciu nie brakowało wilgoci przed upałami, wczoraj skończyłem kosić jęczmień zimowy a dzisiaj o 12 zaczęło solidnie padać niekiedy ściana deszczu padało, że studzienki kanalizacyjne nie nadążały odprowadzać deszczu ale obyło się bez gradu i silnego wiatru.

Opublikowano (edytowane)

Wspolczuje:( u nas niestety na odwrot ,leje co kilka dni..wczoraj przeszly 2 mega ulewy z nawalnym deszczem....moment i cale taki wody...droga to rwaca rzeka plynela.....

juz wystarczy.....

Edytowane przez ppwolf38
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez c308
      Witam chodzi mi po głowie założenie małej firmy produkującej maszyny rolnicze.Od czego należy zacząć jakie maszyny byście proponowali do wdrożenia do produkcji.Ja bym chciał zgrabiarke,przetrząsacz i ewentualnie kosiarke dyskową.
    • Przez piotr6340
      To są filmy, które pokazują, jak piękne są maszyny  ;D

http://www.youtube.com/watch?v=65M3I0CKFXs

http://www.youtube.com/watch?v=xv8Z0expUjs&NR

http://www.youtube.com/watch?v=qot3JNGqKdQ...related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=QTLlvdCnKLs&NR

• Dodaj nową pozycję...
v