Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Temat przenieśli bo ludzie bzdury pisali zamiast o pogodzie. No to piszemy dalej o wszyskim bo temat w jakimś hajd parku i co? i usuwają nasze posty. Heloł komuno wróć!!!  Czy o co wam chodzi? Żeby napisać zdanie niekoniecznie o pogodzie trzeba zakładać nowy Temat? Heloł! 

Zachmurzenie duże nie tylko na niebie , nic nie pada.

Opublikowano

Po tych deszczykach aż się miło zaskoczyłem jak poszedłem na pole, z dnia na dzień roślinki jakby dwa razy większe, dostały niezłego kopa. A chwasty jak zasuwają! Dobrze, że udało mi się jednak dokończyć pryskanie. Jeszcze tylko orka i nowe ugory do ogarnięcia.

Opublikowano
31 minut temu, soltys48 napisał:

mi deszczu poootrzeba bo obornika nie dam rady przyorać a że się nazbierało tego gooowna to trzeba coś z tym zrobić

Ja sobotę i niedzielę cała woziłem,  a dziś pooralem. Deszczyk padał,  ale szło całkiem nieźle. Tydzień temu gnojowke wywiozlem i przyoralem. Także sezon zakończony. 

Opublikowano
5 minut temu, GRZES1545 napisał:

LRA wreszcie pada, nawet rynny dzwonią :)

Dziś dzwonią a pojutrze sąsiadowi oknem wejdą. Ja bym je lepiej umocował bo od środy huraganowe podmuchy .😉

U mnie delikatna mżawka.

Opublikowano
4 minuty temu, daron64 napisał:

Tydzień temu gnojowke wywiozlem i przyoralem. Także sezon zakończony. 

W weekend odpoczniesz i sąsiedzi również😁

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Agrest napisał:

W weekend odpoczniesz i sąsiedzi również😁

Dziś do szpitala z polowica, także taki to odpoczynek. Sąsiedzi za to w końcu będą mieli cichy weekend :)

Patrzyłem na dlugoterminowa, to cały czas przelotne opady, trochę chłodniej, a po 3.11 już ma być całkiem zimno i w nocy parostopniowe mrozy. 

Edytowane przez daron64
Opublikowano (edytowane)

Już mnie tydzień temu za to tu na forum jechali i nazywali prowokatorem :)

Miało być wcześniej, ale znajomy miał turem ładować, no ale cos mu wypadło no i musiałem cyklopem. Jeden dzień mi się przesunelo, bo kostkę sobie rozwaliłem.  I tak wszystko na ostatnią chwilę oczywiście. Najważniejsze, że już wszystko porobione. 

Edytowane przez daron64
Opublikowano
8 godzin temu, RafaKdziela napisał:

Tak do końca listopada .Tak zdecydował minister rolnictwa .

skąd takie info nigdzie nic o przedłużeniu terminu nie znalazłem 

Opublikowano

dzwoniłem do powiatowego biura arimr i jak zwykle oni nic nie wiedzą radzą stosować się do terminów z rozporządzenia czyli dla mojej gminy płynne do 25 stałe do 31 października 

Opublikowano

I u mnie zaczęło mżyć. Do tego coraz silniejszy wiatr.

Pora chyba kręgosłup wyprostować i braki telewizyjne uzupełniać.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez asharot
      XXI Międzynarodowe Targi Techniki Rolniczej AGROTECH 2015 Kielce

Ponad 58 tysięcy zwiedzających, setki wielkich maszyn.  21. Międzynarodowe Targi Techniki Rolniczej AGROTECH  w dniach od 27 do 29 marca 2015 roku.  Wybieracie się? Bo Agrofoto.pl na pewno będzie.

Sprawdź jak dojechać na Agrotech w Kielcach

Zdjęcia z ubiegłorocznej edycji

Potężne targi techniki rolniczej ale strasznie późno w tym roku,co nie którzy będą już po zakończeniu wiosennych prac polowyc.
      Jak dla mnie to już chyba siódme targi i tak samo w tym roku obecność obowiązkowa,
      a jak Wy wybieracie się w tym roku do Kielc?
    • Przez InspektorGrzegorz
      Witam mam do sprzedania pług 3-skibowy idealny do c-360, Rok 1998. Konserwowany od nowości. Lemiesze do naklepania.  W ciągłym użytkowaniu. Województwo wielkopolskie. Więcej informacji udzielę po nr 660-977-701.

• Przez kacsio
      Witam nie wiem czy dobrze trafiłem szukałem takiego tematu lecz nie znalazłem nic w tym stylu. 
      Mianowicie jestem absolwentem Liceum Ogólnokształcącego . Trochę źle wybrałem... ale czasu nie cofne niestety. 
      Szukam szkoły związanej z rolnictwem mechanizacją rolnictwa a jeżeli nie szkołę to kursy . Co byście polecili ? i czy wogóle są takie kierunki obecnie mam 20 lat.

• Przez RageMan
      Witam. Od pewnego czasu noszę się z pomysłem zbudowania sobie przyczepy na podstawie ramy od przyczepy ciężarowej. Mam jednak kilka wymagań, które być może wyeliminują ten pomysł, nie potrafię tego sam sprawdzić. Interesują mnie jedynie dwuosiówki, wywrotki 3-stronne, maksymalnie 12 ton ładowności. Potrzeba matką wynalazków, a że w ogłoszeniach ciężko trafić na zadowalającą mnie ofertę gotowej przyczepy, chciałem poszperać trochę w internecie i wykonać małe rozeznanie w dostępności takowych podzespołów. Zainspirowany projektem szwagra (objętościówka na tandemie, dlatego nie mogę podpytać o konkrety - inne zapotrzebowania), znalazłem ramy między innymi od przyczep Kassbohrer. Zastanawia mnie jednak, czy nie będzie ona zbyt długa... Chciałbym, żeby burty boczne nie były dzielone, bo może to być problemem przy wyładunku zbóż do kosza zasypowego na gospodarstwie. Stąd moje zmartwienia o długość, bo długa burta może szybko ulec odkształceniom, a następnie rozszczelnieniom (a przyczepa musi być szczelna, bo siejemy rzepaki). Poza tym, wywrot do tyłu też może być utrudniony na tak długiej ramie - trzeba byłoby porządnie wzmocnić górną ramę.
      W związku z tym, zanim zacznę robić sobie zbyt wielkie nadzieje, chciałbym spytać się Was, czy nie widział/słyszał/robił już podobnej modyfikacji? Czy jest to w ogóle opłacalne? Jaką długość ma rama takiej przyczepy ciężarowej (bez dyszla)? Jak to jest z rejestracją przyczep ciężarowych w gospodarstwie? Trzeba je przerabiać na rolnicze?
      Pozdrawiam serdecznie .
    • Przez krzychu12
      Poszukuję katalogów:
      - Agroma - Ursus C-385 i Maszyny Współpracujące - Agroma - Ciągnik T-25/A1 i Maszyny Współpracujące - Agroma - Ciągnik Jednoosiowy Dzik-2 - Informatora Agromy na lata 1989/90 - Katalogów Agroma, m.in. Technologia Zbioru Zielonek z sieczkarnią Fortschritt na okładce - Książek i albumów związanych z Fabryką Maszyn Żniwnych w Płocku w szczególności albumu „Płockie Bizony”, Biuro Wydawnictw HWiU „LIBRA”, Warszawa 1982   Kontakt na PW lub na e-mail: krzyk3@op.pl
  • Dodaj nową pozycję...
v