Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W południe spadło w chwilę 10l/m2. Pierwszy raz w tym roku widziałem stojącą wodę w polu. Na szczęście spragniona ziemia szybko ją wchłonęła. Szkoda tylko, że deszcz zaczął padać tak późno kiedy już jest niepotrzebny.

Opublikowano

Dzisiaj rano udało się sprasować resztę tego co wykoszone Potem spadło 10l/m2 Wilgoci przybywa oby taka pogoda się utrzymała do końca żniwa

U mnie po drugiej stronie zalewu doslownie 3 krople ale w strone koronowa bylo widac ze obficie pada chmury jak by na jakis grad się zapowiadal.
Opublikowano

U mnie w okolicach Łomży tak koło 16 popadał mały desczyk parę minut a pózniej  miedzy 19 a 20 była  niegrożna burza i tak koło 15  min polało fest  ;)  ale juz sie rozpogodziło i po deszczu mam nadzieje że jeszcze może popada jak nadają  ;)

u mnie dokładnie to samo tylko przed południem popadało ładnie dodatkowo, w prognozach dla łomży nadają opady? bo w moje okolice w długoterminowych nawet zero deszczu

Opublikowano

W pow. Jasielskim dzień bez deszczu dniem straconym wczoraj była szansa po trzech podejściach skończyć rzepak ale niestety wyszła wieczorem czapka 15min i pozamiatane, rzepak dalej stoi w polu, co gorsza zaczyna rosnąć w łuszczynie, dzisiaj na dobre się rozlało i nie widać by do południa przestało, do piątku pozamiatane ze żniwami.

Opublikowano

u mnie dokładnie to samo tylko przed południem popadało ładnie dodatkowo, w prognozach dla łomży nadają opady? bo w moje okolice w długoterminowych nawet zero deszczu

Na dzisiaj nadaja takie przelotne deszcze ale ciekawe czy popada :)a w kolejnych dniach według ich prognozy ma być słonecznie i znowu upały mają powrócić

Opublikowano

U mnie jest raz pochmurno a raz słonecznie . Nie jest za ciepło ok 20-25 stopni Celsjusza , niby zapowiadali 27 stopni i słoneczko ale w to od razu nie uwierzyłem . Ale w Sierpniu ma być upalnie i ja mam taką nadzieję . 

Opublikowano

Po poniedziałkowym deszczu pogoda się ustatkowała, wczoraj było wietrznie na przemian ze słońcem bez opadów, dzisiaj zapowiada się podobnie. W końcu dzisiaj koło południa planujemy wyjechać w pole. Woj. Świętokrzyskie okolice Jędrzejowa.

Opublikowano

a ja się doczekałem kolejnego deszczu w nocy, kiedy obudziłem się o trzeciej bardzo ładnie padało :) no i dobrze bo poplon posiany po pszenżycie we wtorek będzie ładnie wschodził bo to już drugi deszcz, dzień po posianiu kiełki delikatnie zaczęły już odbijać, aż się zdziwiłem :) teraz niestety zapowiadają cieplutko i bez deszczu

Opublikowano

U mnie od rana leje i pochmurno oraz zimnica ok. 20 stopni Celsjusza więc masakra , oby sierpień był gorący i słoneczny . Chociaż zapowiadają że sierpień ma być tak gorący jak początek wakacji .

Opublikowano

U mnie caly dzien po kropelce lecialo i nie moglo sie zdecydowac wiatr i zimno. Juz kumplowi mowilem niech nie kombinuje z klimą w bizonie tylko ogrzewanie zaklada jak tak bedzie pi....zic jak dzisaj;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez c308
      Witam chodzi mi po głowie założenie małej firmy produkującej maszyny rolnicze.Od czego należy zacząć jakie maszyny byście proponowali do wdrożenia do produkcji.Ja bym chciał zgrabiarke,przetrząsacz i ewentualnie kosiarke dyskową.
    • Przez piotr6340
      To są filmy, które pokazują, jak piękne są maszyny  ;D

http://www.youtube.com/watch?v=65M3I0CKFXs

http://www.youtube.com/watch?v=xv8Z0expUjs&NR

http://www.youtube.com/watch?v=qot3JNGqKdQ...related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=QTLlvdCnKLs&NR

• Dodaj nową pozycję...
v