Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość marekfarmer
Opublikowano

-15 i silny wiatr ciekawe ile będzie nad ranem

Opublikowano

zanotowałem ciekawą sytuację o godzinie 5 było -9st 

teraz o godz 9  jest -15 st dobrze że jest śnieg model gem trafił idealnie na dziś inne nie trafiły

co w tym ciekawego zawsze o wschodzie i po wschodzie łapie największy mróz

A jak tam nowe germańce odpalają w mróz? Czy widły poszły w ruch?

Nie wiem nowe ale 35 letni GERMAŃSKI rupieć  załapał od strzała :D  :D  :D  :D

dziś rano - 15 , przez cały dzień ok -10 i za***isty wiatr odczuwalne z -20 albo i więcej

w tej chwili już -15 a na polach zostało max 1cm śniegu

Opublikowano

dziś rano - 15 , przez cały dzień ok -10 i za***isty wiatr odczuwalne z -20 albo i więcej

ale nie o 9 kolego

Opublikowano

Samochwała  w koncie stała ,a moje zabytki 40 letni c355 i c360 30 letni palą przy -25 na płynie garażowane

w wiacie palą za pierwszym razem .A nowe to mają świece żarowe i pale je,może być nawet -30

Opublikowano

Zaraz będzie widać czy zboże zmarzło czy jak ziemia puści ?

Według mnie  musi być parę dni na plusie. Im wyższa temperatura tym procesy zmian będą szybsze. Niecierpliwi mogą odkuć roślinę z dużą bryłą korzeniową i umieścić w ciepłym pomieszczeniu.

W tym roku będzie chyba można ocenić prawdziwość danych hodowców odnośnie zimotrwałości odmian. Ja mam Sailora, zimotrwałość 5,5, ale zasiewy nie wyglądały tak ładnie jak w inne lata.

Najgorsze jest to, że w tym roku zupełnie zbagatelizowałem zimę i z sadowniczych roślin posadziłem wszystko co miałem do posadzenia na zimę.

Na razie od paru godzin -12 na 5,5m za szybą (na szczęście nie spada). Wiatr dość silny.

Opublikowano

wizja związana z rolnictwem na 2016 rok

co ta kobieta bierze to niech się podzieli niezłą ma bazę a tak na poważenie to  po co takie brednie wogole opowiadać

Opublikowano

wizja związana z rolnictwem na 2016 rok

Żniwa na koniec sierpnia coś się komuś pomyliło.Pierdolamento nie powiem bo interesują mnie niektóre teorie spiskowe ale to jakieś pierdoły.Skąd ten Ukrainiec niby wiedział że będą anomalie ma dostęp do Haarpa czy co ? 

Opublikowano (edytowane)

Faktycznie przepowiednia z 19 grudnia że będzie mróz na koniec miesiąca :) a śnieg przy ociepleniu to chyba norma :) a Ukrainiec musiał mieć niezła fazę :lol: a że zachód kombinuje żeby jak najwięcej bubu zgarnąć to chyba tez każdy wie... 

Teraz -13 i wiatr 

Edytowane przez Milosz27
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez c308
      Witam chodzi mi po głowie założenie małej firmy produkującej maszyny rolnicze.Od czego należy zacząć jakie maszyny byście proponowali do wdrożenia do produkcji.Ja bym chciał zgrabiarke,przetrząsacz i ewentualnie kosiarke dyskową.
    • Przez piotr6340
      To są filmy, które pokazują, jak piękne są maszyny  ;D

http://www.youtube.com/watch?v=65M3I0CKFXs

http://www.youtube.com/watch?v=xv8Z0expUjs&NR

http://www.youtube.com/watch?v=qot3JNGqKdQ...related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=QTLlvdCnKLs&NR

• Dodaj nową pozycję...
v