Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WLK no mimo suszy  większość ma zaorane i dzisiaj w tumanach kurzu ostro ludzie siali ,ja też zasiałem ,jutro myjka pomyć ciągnik siewnik ,filtr powietrza przedmuchać będzie z  kilo kurzu ,i czekać za deszczem

Opublikowano

Siejesz coś po kukurydzy, że musiałeś już zaorać? Ja poczekam na deszcz pewnie do października i wtedy gnojowica i orka.

Opublikowano

sobota i niedziela 21l/m2  dziś nic w polu nie robiłem ponieważ muszę kurnik posprzątać sąsiad siał żyto po jakiś 2h od siewu pole po wierzchu obeschnięte ale już źle nie jest dni coraz krótsze wysokie temperatury już raczej nam nie grożą wilgoci w glebie starczy 

ale nie zmienia to faktu że wszystkie stawy  w których mój ojciec ryby łowił dalej bez wody 

Opublikowano

Podobno na południu popadało, ale u nas na Mazowszu robi się step. Usychają nawet drzewa, bagna się osuszają, zaś wyższe tereny to już pustynia.

Gość marekfarmer
Opublikowano

U mnie  też  sucho  0 deszczu  nie wiem czy  jest  sens  orać  i  siać  pszenice

Opublikowano

Już tak nie narzekajcie na brak deszczu, pomyśl jeden z drugim gdyby tyle czasu padało co nie pada to by was już nie było, wszystko by się potobiło i zostało zniszczone, to byłby dopiero koniec wszystkiego. Głowa do góry!

Opublikowano

U mnie zaorało się elegancko tylko tam gdzie ziemniaczki marchewka buraczki.... taki skalny prostokąt się wyorał. Dzisiaj może zacznę siać pszenicę. Buraki odbiór na Boże Narodzenie to rożnie może być

Opublikowano

Już tak nie narzekajcie na brak deszczu, pomyśl jeden z drugim gdyby tyle czasu padało co nie pada to by was już nie było, wszystko by się potobiło i zostało zniszczone, to byłby dopiero koniec wszystkiego. Głowa do góry!

Głowa do góry i fest w ścianę zapiernicz.... Nikt tu nie chce anomalii ale jak by u Ciebie było tak sucho to byś tu swoje cyrki odstawiał.

Opublikowano

@milosz27 Dokładnie tak,rolnik zapraszam do siebie u nas jak nie masz sczelnej kabiny to po robocie na polu ziemia ci zgrzyta między zebami,i w nosie się czarno robi.Takze rolnik nie pitol głupot,bo gowno wiesz co to ptawdziwa susza

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez c308
      Witam chodzi mi po głowie założenie małej firmy produkującej maszyny rolnicze.Od czego należy zacząć jakie maszyny byście proponowali do wdrożenia do produkcji.Ja bym chciał zgrabiarke,przetrząsacz i ewentualnie kosiarke dyskową.
    • Przez piotr6340
      To są filmy, które pokazują, jak piękne są maszyny  ;D

http://www.youtube.com/watch?v=65M3I0CKFXs

http://www.youtube.com/watch?v=xv8Z0expUjs&NR

http://www.youtube.com/watch?v=qot3JNGqKdQ...related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=QTLlvdCnKLs&NR

• Dodaj nową pozycję...
v