Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość rmiecz8
Opublikowano

Czyli i ty tam niedługo wylądujesz? Taki mały żarcik, u mnie w wiosce jeden koleś chce po 120k za ha :lol: , głupich nie znajdzie, ziemi w okolicy nie ma, ale nikt dużych sum nie chce płacić.

on by taniej nie zszedł bo miał już kupca ale mi bardzo zależało i podbiłem cenę. W końcu to 2- 3 klasa ziemi jak na moją okolice to super pole i niedaleko mnie.
Opublikowano

W mojej okolicy był teraz przetarg i poszły 2 kawałki po 15 ha za ok85 tysięcy za hektar.

I jakieś 3 kawałki mniejsze to po chyba 92 tysięcy :)

Więc chyba granic nie ma :P ale kupił tą ziemię ktoś kto ma około 3 tysięcy hektarów i nabili mu tak zwykli rolnicy.

Opublikowano

a jak ksztaltuja sie ceny dzialki pod zwirownie?? Niedaleko ma byc otwarta zwirownia i dostalem propozycje sprzedania dzialki pod ta zwirownie. daja mi 30tys. za 0.8ha

Opublikowano

a jak ksztaltuja sie ceny dzialki pod zwirownie?? Niedaleko ma byc otwarta zwirownia i dostalem propozycje sprzedania dzialki pod ta zwirownie. daja mi 30tys. za 0.8ha

30 to ziemia orna kosztuje, pod żwirownię to jedno zero więcej powinno być :D

Opublikowano (edytowane)

no tak tylko ze od jednego goscia wykupili 30ha po 30tys w kawalku i teraz chca jeszcze ja troche powiekszyc i chca wykupic pobliskie dzialki jeszcze.a zebym mial jakas wieksza dzialke to co innego

Edytowane przez qba333
Opublikowano

VI klasaZywy piasek i zwirA jakie poklady tam sa to juz nie moj problemTo juz taki typ rolnikaMyslal ze sprzedal i zrobil interes zycia a po 6miesiacach ta ziemie widzialem na necie za 15razy wieksza cene. Tylko ze juz niby przygotowana pod zwirownie. No mi rok temu juz proponowal odkupienie za 25tys a teraz 30 dajeMysle zeby mu powiedziec 100tys a jak by dal 90tys to bym sprzedal.

Opublikowano

VI klasaZywy piasek i zwirA jakie poklady tam sa to juz nie moj problemTo juz taki typ rolnikaMyslal ze sprzedal i zrobil interes zycia a po 6miesiacach ta ziemie widzialem na necie za 15razy wieksza cene. Tylko ze juz niby przygotowana pod zwirownie. No mi rok temu juz proponowal odkupienie za 25tys a teraz 30 dajeMysle zeby mu powiedziec 100tys a jak by dal 90tys to bym sprzedal.

Jak przygotowana pod żwirownię to już co innego jeśli były już wszystkie pozwolenia, kolegi wujaszek już kilka lat się stara żeby zrobić żwirownię na polu 70ha w jednym kawałku i na razie bez skutków :( . Tak jak piszesz za mniej jak te 100k nie sprzedawaj, to jemu zależy na kupnie, a nie Ci na sprzedaży.

Opublikowano

W mojej okolicy,czyli pow.Przasnyski, słabsze ziemnie chodzą po 40tys/ha a lepsze to 50tys+

Z której strony Przasnysza?

W kierunku Mławy czy Ciechanowa o ofertach poniżej 80 tys nawet nie słyszałem. Ostatnio poszło 5 ha III klasy po 105 tys/ha.

Paranoja

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez karol
      Zapraszam do wypowiadania się na temat prowadzenia rozrachunków z tytułu VAT w gospodarstwach rolnych. Jakie są Wasze doświadczenia?
    • Przez sumek666
      Jak kształtują się ceny nieruchomości i działek rolnych w Waszych okolicach? Może planujecie zakup gruntów w tym roku? A może udało Wam się sprzedać jakieś grunty?
      Zapraszam do dyskusji o cenach i możliwości zakupu ziemi w Polsce i za granicą.
      Kontynuacja tematu:

• Przez leszan
      Witam. Czy ktoś wie jak wyglądają przepisy odnośnie zatrudnienia przez np. urząd gminy do odśnieżania dróg Czy trzeba zakładać normalną firmę usługową, czy można to zrobić jakoś w ramach gospodarstwa. Urząd gminy życzy sobie oczywiście fakturę za odśnieżanie, aby mógł za to zapłacić. Może ktoś wie ile można na tym zarobić??
    • Przez krs
      Z
    • Przez ziutek92
      Witam mam pytanie na temat rozgraniczenia działki poprzez gminę na wniosek sąsiada. Sąsiad ciągle mi wchodził  Na moją działkę na szerokość ok 3m. Zgłaszałem to na policję i on to później oddawał i tak lata mijały a on ciągle próbował mi wchodzić na mój grunt. W tym roku dostałem zawiadomienie że odbędzie się rozgraniczenie działek poprzez wyznaczonego geodetę prze gminę na wniosek sąsiada. Rozgraniczenie się odbyło i okazuje się że miedza jest na swoim miejscu gdzie zawsze mówiłem że tak ma być. Sąsiad nie zadowolony z wyroku oczywiście ale mniejsze z tym. Zapytałem kto ponosi koszty takiej imprezy to dostałem odpowiedź od gminy że koszty są podzielone na pół. Dodam że koszt takiej zabawy to 6000zl czyli miałbym zapłacić 3000zl za coś czego sobie nie życzyłem i w dodatku nie byłem tego powodem! I moje pytanie jest następujące: czy faktycznie tak jest że mam płacić czy porostu gmina idzie na rękę sąsiadowi.?
  • Dodaj nową pozycję...
v