-
Podobna zawartość
-
Przez ZimowyZolnierz
Witam w katalogu części naszego Zetora występują 4 świece żarowe w głowicy, natomiast fizycznie mamy świece płomieniową w kolektorze. Czy to oznacza że głowica jest nieoryginalna czy w starszej wersji z mostem zetorowskim po prostu tak jest? Oraz mam mega problem z rozruchem, w mrozy jak złapie początkowo chodzi na jeden cylinder, pora się szykować do remontu? -
Przez KlimekPL
Narodził się kolejny problem w Zetorze 5211. Wymienialiśmy pompę wody na nową, daliśmy nową uszczelkę a miejsce mocowania pompy zostało dokładnie oczyszczone i odtłuszczone, śruby dokładnie i równo dociągnięte a podczas zalewania okazało się, że cały płyn zaczął uciekać właśnie w miejscu mocowania pompy. Gdzie należy szukać przyczyny? Czy jedynym sposobem będzie uszczelnienie na silikon? Bo tak właśnie była zamontowana stara pompa a teraz zamiast tego poszła normalna uszczelka, a płyn ucieka pokaźnym strumieniem (nie kropelkami, tylko normalnie wodospad).
-
Przez slajders25
Witam
Ciągnik to Valtra C ale licznik taki sam jak w serii A, T czy M.
Chciałbym się dowiedzieć czy mam prawidłowe ustawienia wskazówek. Chodzi mi o to że po przekręceniu kluczyka wskazówka obrotomierza staje na pierwszej kresce i nie wiem czy nie fałszuje to wskazań. To samo z wskazaniem temperatury silnika. Ciągnik stał kilka dni a mimo to po przekręceniu kluczyka wskazówka ruszyła do przodu. Tak ma być czy jest coś nie tak?
W linku jest filmik jak to wygląda u mnie
Licznik
Drugi problem jest z kontrolkami. Mianowicie zdarzyło się tak że oberwał się kabelek od czujnika ciśnienia oleju przy jednym z dwóch filtrów z tyłu i nie zaświeciła się żadna kontrolka ani nie wyskoczył żaden błąd. Zastanawiam się czy nie powinna się zaświecić się ta kontrolka? Myślałem że żarówka kontrolki się spaliła, ale po rozebraniu licznika okazało się że są tam diody smd i raczej nie powinny się zepsuć.

Rekomendowane odpowiedzi
prasa unia df 1.8dd 2012 rok nie załącza się owijanie sznurkiem
John deere 7710 & John deere 8200