Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

To nie o tym temat. Więc na szybo odpiszę.  Najpierw powinni organizować inne źródła dostaw i dogadać ceny. Bo teraz wiesz co się stanie? Jak będziemy w potrzebie to inni wcale nie będą sprzedawać taniej. Tak jak rolnik wykorzystuje sytuacje i sprzedaje zboże gdy drożeje. Sprzedasz swoje pszenżyto taniej bo rynek jest w potrzebie? Czy będziesz czekał na możliwe wysoką cenę? A społeczeństwo za to zapłaci. Racja. Ale przez takie głupie ruchy na szybkiego zapłaci więcej. 

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)

Prawie każdy nawozy juz pokupił na jesieni i paliwo więc jak zakrenco kurki nie poczuje tak mocno na rok a nie tylko nawozami i paliwem rolnik żyje inne rzeczy tez pójdą do góry.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
hubertuss napisał:

To nie o tym temat. Więc na szybo odpiszę.  Najpierw powinni organizować inne źródła dostaw i dogadać ceny. Bo teraz wiesz co się stanie? Jak będziemy w potrzebie to inni wcale nie będą sprzedawać taniej. Tak jak rolnik wykorzystuje sytuacje i sprzedaje zboże gdy drożeje. Sprzedasz swoje pszenżyto taniej bo rynek jest w potrzebie? Czy będziesz czekał na możliwe wysoką cenę? A społeczeństwo za to zapłaci. Racja. Ale przez takie głupie ruchy na szybkiego zapłaci więcej. 

Tutaj liczy się czas. Widziałeś te matki z dziećmi na dworcach ? Handlując z Rosją dajemy im kasę na wojnę. Trzeba działać szybko , a że zapłacimy za to z własnej kieszeni to inna sprawa.

Opublikowano (edytowane)

Oni kasę na wojnę i tak mają a paliwa i nawozów na całe życie nie kupiliście i nie kupicie. Sankcje sa potrzebne ale nie takie które uderzają w nas tak mocno.

Opublikowano

każde sankcje w kogoś biją ,nawet jak zabronisz tylko tic taców do Rosji sprzedawać 

to jak w domu ,albo baba rządzi i czasem masz obiad i da ci d*py w zamian,albo tak dom ustawisz że znajdziesz taką co obiad zrobi co dziennie ,w nocy ją głowa nie będzie bolała  i będziecie się dogadywać jak partnerzy 

• Haha 1
Opublikowano
5 godzin temu, Strongman napisał:

Prawie każdy nawozy juz pokupił na jesieni i paliwo więc jak zakrenco kurki nie poczuje tak mocno na rok a nie tylko nawozami i paliwem rolnik żyje inne rzeczy tez pójdą do góry.

z tym to nie żartuj dziś u nas na składach wojna chłopy dosłownie bili się o saletrę a na paliwo co niektórzy czekają już 2 tygodnie i niema !!!!

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Nie żartuje już rok temu to było, jak blacha poszła do góry styropian pustaki ze na jesieni mozna było się tego sodziewać tylko dziw ze ropa tak puzno poszła do góry bo kupiłem na jesieni po 6,12 a potem staniała prawie złotówkę ale i tak wszyscy wyszli na tym.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

Rozsiałem w poniedziałek pulan makro póki jest jeszcze jakaś wilgoć w wierzchniej warstwie, i wczoraj prawie go nie było widać, a dziś pewnie już w ogóle, bo w nocy poprószyło i roztopiło się. Dziś jeszcze ma coś padać, to nieco azot się przemieści, a skoro w prognozach 2 tygodnie bez żadnych opadów, i jak się sprawdzą to na co było czekać? Poszło 180kg, dostanie jeszcze 220, i nie planuję regulacji.

Opublikowano

Panowie zgroza !!! najnowszy cennik Anwil !!!

Ta kupka nawozu przy cenie 6100 zł/tona to robi się 90,0000zł sypać to na pole , przetrzymać rok czy lepiej sprzedać ? !!!!

cennik.jpg

IMG_20220307_150447.jpg

Opublikowano (edytowane)

To są efekty pomysłów Morawieckiego na zakręcanie nam gazu z Rosji. Szczęście, że inni się nie zgodzili bo by Pinokio zarżnął polską gospodarkę. Nie pierwszy raz już Niemcy ratują Polskę przed pisem.

• Like 2