Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
7 godzin temu, daron64 napisał:

W weekend byłem w domu i miałem robotę koło pszenżyta. Przeleciałem się tylko kawałek - wylazło mi sporo głuchego owsa, ostu, skrzypu, trochę chabra. Mam mniej więcej to samo co roku, niezależnie od zastosowanych środków. Na jesieni będzie tam rosła pszenica - coś pod te chwasty konkretnie polecicie? Jeszcze w poprzednich latach miałem stoklose, ale w tym akurat oprysk dał radę. Tak jak pisałem - raczej co roku pryskam czym innym, a z tym samym zielskiem mam problem. Co prawda nie jest tego jakoś na tyle dużo, żeby stanowiło to jakiś problem, ale jednak kole w oko jak się przejdę. 

Tadzik ogólnie po resztkach zamiennika moddusa i CCC (0.2L + 1L) sięga mi sporo powyżej pasa (mam 176cm). Oczywiście bez zmian - w niektórych miejscach fajnie wygląda, w niektórych fatalnie 🤷

IMG_20240609_134119538_copy_2448x1377.jpg

Ja u siebie dałem 0.5l Modusa i też powyżej pasa mi sięga przy podobnym wzroście. Fakt na jednym polu średni a na drugim gdzie wyszło pszenżyto po pszenżycie to jest najładniejsze w sumie od kiedy gospodarze 

Opublikowano
21 godzin temu, Lukas210 napisał:

Piękne 

Czy ja wiem, czy słowo "piękne" najlepiej oddaje to, co widać na obrazku 🤔 wydaje mi się jednak, że jest zbyt mało tresciwe. Bardziej jak zdjęcie zobaczyłem to mi na myśl przyszły zwroty typu " ale dojebane / wyjebane / za***iste / o żesz ty w ch*j" 😅

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

U mnie dwuliścienne bakara przepuściła ale pontos wyszedł dobrze tak czy siak miotłę załatwił jeden jak i drugi.

A ddf to słabo.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
1 godzinę temu, Strongman napisał:

A jak wam w tym roku jesienne opryski wyszli.

Na omijakach miotła i rumian, co przerósł łan, a na spodzie pewnie tobołki i taszniki. Na nakładkach nie popalone. A robiłem dff florasuram i flufenacet. W tym roku porobię chyba ścieżki starym poznaniakiem, pozamykam ostatnie rozpylacze w belce to może będzie dokładniej. 

A na zdjęciu tadzik, 30 maj. Najlepsza działka wizualnie.

20240530_145917.jpg

Opublikowano
6 godzin temu, pawelol111 napisał:

15g srodka

Aleś odpowiedział, jakiego środka tribe 75, czy triben super 50, a może coś innego z jeszcze inną zawartością substancji czynnej

Opublikowano

Możecie koledzy polecić jakieś mocne środki na odchwaszczanie jesienne?? Do tej pory stosowałem Lentipur, snajper itp. Chciałbym coś zmienić bo w tym roku już miejscami wybiła miotła ale może też dlatego że było mardzo mokro na jesień, chociaż na górkach również rośnie także jeżeli może ktoś polecić jakieś mocne, dobre środki to bym był wdzięczny. (główny problem to miotła, chaber, rzodkiew świrzepa, rumianowate, fiołki, ziemie słabe piaszczyste).