Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
galeria
Fasola Jaś
Opublikowano
Gościu siądź pod mym liściem a odpoczyń sobie
Nie dojdzie cię tu słońce przyrzekam ja tobie
Choć się nawysszej wzbije a proste promienie
Ściągną pod swoje drzewa rozstrzelane cienie
Tu zawżdy chłodne wiatry z pola zawiewają
Tu słowicy tu szpacy wdzięcznie narzekają
Z mego wonnego kwiatu pracowite pszczoły
Biorą miód który potem szlachci pańskie stoły
A ja swym cichym szeptem sprawić umiem snadnie
Że człowiekowi łacno słodki sen przypadnie
Jabłek wprawdzie nie rodzę lecz mię pan tak kładzie
Jako szczep napłodniejszy w hesperyjskim sadzie
2 godziny temu, dysydent napisał:

ma który z komendy fasolę do zbycia czy może to jakaś delikatna sugestia że "ktoś" ma "wykupione" znajomości na komisariacie? ;)

no co? "państwo PiS" i pono coraz silniejsze to "państwo" to jest więcej prawdopodobne niż ... już dawno temu

nawet jak wykryjesz to pójdziesz do sądu? a spróbuj, może trafisz jeszcze na jakiego "niezreformowanego" sędziego 

Opublikowano (edytowane)

a nie lepiej by było że nie w temacie piszę bo pewnie jeszcze bym przeprosił

a tak.. szkoda że w zestawie ikon nie ma takiej co se puka w czoło

no ale dobra - umarzam wątek bo i już i tak wyczerpany (z braku dowodów)

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, dysydent napisał:

szkoda że w zestawie ikon nie ma takiej co se puka w czoło

bądź kreatywny...

Opublikowano
8 minut temu, staś21 napisał:

czy to prawda ze fasola staneła?

i ze nikt nie bierze?

jak dobrze ze ja sprzedałem po 8.30

a wy czekali na 9. 

Ty na poważnie czy jaja sobie robisz z poprzedniego posta

Opublikowano (edytowane)

no teraz to już muszą czekać

skoro stanęła

cokolwiek to znaczy

nic nadzwyczajnego, główna masa skupu fasoli obecnie to tuż po żniwach i muszą się poobrabiać kupujący z tym co mają a ceny na odczepnego sam bym zaniżył na okres gdy już wiem że główna nawała ofert sprzedaży od rolników minęła i koncentrował bym się jak najlepiej sprzedać to co mam na magazynie. a czy dalej ... co dalej to już zależy od rynków międzynarodowych czy będzie warto na tę resztę fasoli co w terenie ceny odnosić czy czort z tą resztą i uznać sezon za zamknięty na tym co do tej pory

nikt nie będzie przecież ścigał się cenami za wszelką cenę by kupić te... no ile mogło zostać jeszcze u rolników ? ze 30% ub tegorocznej produkcji?
efekt coraz większej zależności technologicznej rolnika od kupującego który bierze prosto spod kombajnu i sam doczyszcza, dosusza i sortuje bo maszyny i kampania skupowa fasoli coraz bardziej w terminach będzie przypominać buraczaną czy jeszcze bardziej rzepaczaną. a ceny jakie na prawdę rynek już detaliczny wykreuje ujawnią się dopiero gdy zapasy z głównego skupu się skończą o ile się skończą i od tego zależy czy jeszcze w góre czy już nie ale to się okaże dopiero pod koniec zimy i później

w tym roku to już całkiem przestałem obserwować co się dzieje w fasoli na pd półkuli bo nie mam po co wszak i tak nie mam gdzie fasoli posiać a z tegorocznej to już i nie mam czego sprzedać w tym tzw hurcie otwartym

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
51 minut temu, lajkzxc napisał:

Ty na poważnie czy jaja sobie robisz z poprzedniego posta

nie robie jaj

bo wiem ze szwagier dzwonil po handlaszach i lipa

jedeynie jeden bierze ale po 7.50 i musi zobaczyc czy ladna ile procent zabolalej bedzie

moze to celowo tylko zeby w poniedzialek oglosic 7 zl

Opublikowano
43 minuty temu, staś21 napisał:

nie robie jaj

jedeynie jeden bierze ale po 7.50 i musi zobaczyc czy ladna ile procent zabolalej bedzie

A niech zrobią po 3,    trochę wyeliminuje się firemek

Opublikowano
2 godziny temu, staś21 napisał:

nie robie jaj

Stasiu co ci jest.😄

Opublikowano
4 godziny temu, staś21 napisał:

nie robie jaj

Nie rozgłaszaj bujdy, większość skupuje, jest kilku takich co niby nie skupują. A co do ceny to 8zł na 14dni, znajomy sprzedawał po takiej cenie dzisiaj.

• Like 3
Opublikowano (edytowane)

staś21 to już kolejny NICK jednego handlarza na tym forum "usiłuje robić  nas na miękko "

Edytowane przez szot
Opublikowano (edytowane)

Staś21 - nowicjusz 🙂

Swoją drogą przez tyle lat co myśmy tu już nie przerabiali 🙂😉, handlarzy, umawianie się na obijanie facyjatu 😂, wiecznie narzekającego Galana czy tam Stasia ( tak jakoś się nazywali), spadki, wzrosty, wstrzymywanie skupu też niejednokrotnie się powtarzało czy coś jeszcze może nas zaskoczyć? 🤔 🙂 

Edytowane przez beata12596
  • Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano

no niestety koledzy pudło jestem rolnikiem jak wy od dawna tu was czytam

codziennie i w koncusie postanowilem odezwac juz nieraz chcialem

bo widze jak wy tu promujecie niektorych handlaszy to czasem sie sam zastanawialem ktoryz was to handlasz

zaraz jeszzce raz przejrze i wam tu pokaze wasze promocje

tokim wy jestescie ze tu polecacie tego czy tamtego jak ja wiem ze to nieuczciwe

Opublikowano
30 minut temu, staś21 napisał:

no niestety koledzy pudło jestem rolnikiem jak wy od dawna tu was czytam

codziennie i w koncusie postanowilem odezwac juz nieraz chcialem

bo widze jak wy tu promujecie niektorych handlaszy to czasem sie sam zastanawialem ktoryz was to handlasz

zaraz jeszzce raz przejrze i wam tu pokaze wasze promocje

tokim wy jestescie ze tu polecacie tego czy tamtego jak ja wiem ze to nieuczciwe

Ty Stasiu byłbyś przydatny na wojnie za wschodnią granicą do szyfrowania wiadomości tekstowych. 

• Like 2
  • Thanks 1
  • Haha 5
Opublikowano
2 godziny temu, Zbyszek3939 napisał:

Stasiu co ci jest.😄

czego sie mnie czepiasz

przejrzalem dokladnie cot u piszesz i

zawsze polecasz jednego handlasza i mowisz ile placi itp

to moze ty sam handlasz??

sam sobie siadz pod lipa i odpocznij sobie co myslisz ze jafraszek nie zznam?

dopoki mnie nie wzburzysz

• Haha 1
Opublikowano

Przyzwyczaj się. Ja podobno też jestem handlarzem bo napisałem że jak nie pasuje to nie uprawiać, jak handlarze mają taki miód to handlować fasolą i wybić sobie z głowy ze to będzie uprawa przynosząca jakieś nieziemskie kokosy. 

Opublikowano

Kto niby nie bierzy fasoli wszyscy biorą po 7.50zł nawet nie patrzo w worki  a na skupi pusto nikt nie sprzedaje 

Opublikowano
24 minuty temu, a-zA-Z0-9 napisał:

Kto niby nie bierzy fasoli wszyscy biorą po 7.50zł nawet nie patrzo w worki  a na skupi pusto nikt nie sprzedaje 

Wszyscy podobno nie biorą, ogromny urodzaj tego roku był, takich ilości nie ma gdzie zagospodarować.

• Like 2
  • Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
17 godzin temu, staś21 napisał:

czego sie mnie czepiasz

przejrzalem dokladnie cot u piszesz i

zawsze polecasz jednego handlasza i mowisz ile placi itp

to moze ty sam handlasz??

sam sobie siadz pod lipa i odpocznij sobie co myslisz ze jafraszek nie zznam?

dopoki mnie nie wzburzysz

Przepraszam Stasiu że cię wzburzyłem , więcej się do ciebie nie odniosę .Ps a fraszka była nie do ciebie trzeba czytać ze zrozumieniem i pisać trochę mniej chaotycznie .Pozdrawiam.

Edytowane przez Zbyszek3939
Opublikowano
18 godzin temu, dysydent napisał:

no teraz to już muszą czekać

skoro stanęła

cokolwiek to znaczy

nic nadzwyczajnego, główna masa skupu fasoli obecnie to tuż po żniwach i muszą się poobrabiać kupujący z tym co mają a ceny na odczepnego sam bym zaniżył na okres gdy już wiem że główna nawała ofert sprzedaży od rolników minęła i koncentrował bym się jak najlepiej sprzedać to co mam na magazynie. a czy dalej ... co dalej to już zależy od rynków międzynarodowych czy będzie warto na tę resztę fasoli co w terenie ceny odnosić czy czort z tą resztą i uznać sezon za zamknięty na tym co do tej pory

nikt nie będzie przecież ścigał się cenami za wszelką cenę by kupić te... no ile mogło zostać jeszcze u rolników ? ze 30% ub tegorocznej produkcji?
efekt coraz większej zależności technologicznej rolnika od kupującego który bierze prosto spod kombajnu i sam doczyszcza, dosusza i sortuje bo maszyny i kampania skupowa fasoli coraz bardziej w terminach będzie przypominać buraczaną czy jeszcze bardziej rzepaczaną. a ceny jakie na prawdę rynek już detaliczny wykreuje ujawnią się dopiero gdy zapasy z głównego skupu się skończą o ile się skończą i od tego zależy czy jeszcze w góre czy już nie ale to się okaże dopiero pod koniec zimy i później

w tym roku to już całkiem przestałem obserwować co się dzieje w fasoli na pd półkuli bo nie mam po co wszak i tak nie mam gdzie fasoli posiać a z tegorocznej to już i nie mam czego sprzedać w tym tzw hurcie otwartym

Sprzedaleś i zamykasz rynek do następnego roku 😂

• Haha 1