Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy CNH (Steyr, Case IH, New Holland)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Słyszałem o takim gospodarstwie co mają Magnumy 340, i wzięli na testy nowe Magnumy że skrzyniami CVX bo to taka nowość od niedawna, poprzypinały je do swoich agregatów pojechali w pole i ciągniku się pozakopywały w polu  i tyle było testów. 

Opublikowano (edytowane)
18 godzin temu, Bartek933 napisał:

Ja np nie słyszałem o padnietej skrzyni w df a w nh już wielokrotne

Tylko nie szukaj mi przykładów z internetu. Ja mówię o prawdziwych sytuacjach np w TMce czy T5040

@Bartek933, ten przypadek z internetu to jest gorszy czy coś? Przypadek, o którym przeczytałeś na internecie, myślisz że z mniejszym prawdopodobieństwem wydarzył się w rzeczywistości? Trochę wątpię. @Mariusz (ZDUN) to mechanik z mojej okolicy, dlaczego miałbym mu nie wierzyć. Prędzej na barwnych opowieściach znajomych można się przejechać. O CNH też bym mógł trochę napisać. Ale chwilę... tu miała być ta wysoka jakość Deutza, o której wspomniał user.... @adam0122. Imo to g prawda. To była jego opinia, co sam zaznaczył, ja pozwoliłem sobie polemizować.

Edytowane przez Kos_pl
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, konio1011 napisał:

Mylisz sie kolego;) ://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/721983-steyr-profi-classic-4115/ prosze bardzo steyr 4115 wazy 6940kg takze prawie 7 ton:D

Katalog podaje masę podstawową maszyny z kołami standard i sztywną przednią osią i wynosi ona 4890 kg dla sayer 4115 i case maxxum 115. Powinieneś powiedzieć o wyposażeniu tego ciągnika na wadze, bo zapewne nie jest to standard-widać przednie obciążniki ,możliwe ze jest pełny zbiornik paliwa, może jest w nim miękka oś i większe ogumienie. Ktoś kto poszukuje danych na temat maszyn nie ciągnie każdej na wagę a posługuje się wartościami podanymi przez producenta. Są one z pewnością bardziej  wiarygodne.Wystarczy że postawisz na wadze model z identycznym wyposażeniem a okaże się że waży 300 kg mniej  bo ma  pusty zbiornik z paliwem .

Edytowane przez tomek15h
  • Like 1
Opublikowano
18 godzin temu, tomek15h napisał:

Potłuczony to chyba ty jesteś ?     " Mam czasem maxxuma 115 i waży prawie 7 ton"- co to ma znaczyć? To ty go masz czy go nie masz ? prawie 7 ton to tez jest 5 ton.Pieprzysz jak przedszkolak. Jestem zainteresowany maszynami w tym segmencie to czytam specyfikacje produktu i nimi się podpieram pisząc swoje wypowiedzi. Ciekawe na czym są oparte twoje filozoficzne wypowiedzi ? Bo brzmią  jak  z pod sklepu.

miało być CASE. mam go i opieram swoją wypowiedz na faktach, waga ci prawdę powie...jak jesteś zainteresowany to posłuchaj co mówią użytkownicy takich maszyn. Myślisz że jak naczytałeś się broszurek to jesteś figo fago. Sam pisałeś o niewielkiej różnicy wagi między markami wynikające z detalów (50kg) a jak ci piszą że wyposażenie to czy tamto to i tak masz to koło d*py. 

Opublikowano

Naczytał się broszurek i słusznie, bo to co w broszurce to ma się zgadzać z rzeczywistością. Jeżeli masz ciągnik z dołożonymi bliźniakami, 1,5t zawieszone na przodzie, płyn w oponach, pełen bak, operator świniak 150kg i wielki krzyk oraz oburzenie na cały świat, że twój traktor waży waży np. 8t a nie katologowe 5t. Jeżeli posiada się coś ponad PODSTAWOWĄ KONFIGURACJĘ to się o tym dopisuje, nikt tu nie jest jasnowidzem.

Opublikowano (edytowane)

Co myślicie o cenie 182tys netto  za deutz fahr'a 5110 g plus. Wyposażenie:  funkcja stop and go ,lagi na zatrzaski ,3 zaczepy,klima ,sprężarka  , skrzynia pięciobiegowa z dwoma półbiegami, 6wyjsc hydraulicznych, obciążniki przód. Czy taniej i lepiej byloby by coś z nh?

Edytowane przez Marcin_1992_2008
Opublikowano

http://www.agrofoto.pl/technika-rolnicza/maszyny-rolnicze/new-holland-t5-wkrotce-w-nowej-odslonie,82660.html

Źródło: farmer. Ciekawe jaki będzie rozstaw osi i masa, no i jak cenowo będzie się miało to do T6

Opublikowano
Jeden z przedstawicieli nh tlumaczyl mi ze ciagnik na skrzyni ac ma ok 15% mniej mocy na kolach niz deklaruja ze niby takie straty ta skrzynia ma.. i dlatego zrobili 140km w tej T5 140 bo w rzeczywistosci bedzie porownywalny moca z T 5 120 ec?? Mozliwe to??
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v