Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy CNH (Steyr, Case IH, New Holland)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

krzysztofz14 napisał:

Niestety nie pije i nie pale ale jak widzę nh to albo to szarpie albo wyje nawet zetor płynnie hamuje .Po dykcie to chyba był konstruktor tej skrzyni.

Haha, weź poprowadź i przejedź się tym ciągnikiem seris t6 jest jedna z najmniej awaryjnych, silnik i skrzynia EC są doskonałymi konstrukcjami, śmiało mogę powiedzieć że jednyni z najwystrzymalszych na rynku.

Opublikowano
19 godzin temu, sumek666 napisał:

Ta przekładnia jest bardzo fajna ,miałem okazję pracować maxxumem 125 z tą przekładnią ,był zagregowany z pługiem obrotowym 4 skibowym akpila . Skrzynia jest cicha i nie jęczy jak EC 16x16 , 8 biegów pod obciążeniem super sprawa w ciężkich pracach polowych, na glebie 2 -3 klasa szedł na prostej ,bez stękania 11 km/h. Ma niestety jeden mankament ciągnik 120 km z tą skrzynią cenią sobie aktualnie 300 000 netto.

Opublikowano

Osobiście uważam, że Deutz jest ciut lepszy od Case. Jednakże dla przykładu porównując go do NH T6.125S to ciężko znaleźć odpowiednik, bo  dla serii 5 odpowiednikiem będzie np. w NH T5 (cenowo wygrywa wtedy NH), tak samo np. dla serii 6 (4-cylindry) powiedzmy będzie NH T6, ale tutaj raczej wygrywa seria 6 od Deutz, tylko znów jeśli chodzi o cenę to prym wiedzie NH. 

Obecnie większość zachodnich marek produkuje na zbliżonym poziomie. Ja uważam, że najważniejsze jest znalezienie odpowiedniego stosunku do jakości wykonania i mocy ciągnika. Można kupić Famtraca i nie czuć dużej różnicy z przesiadki z dwunastki Ursusa (oba to wajchotroniki). Można tez kupić Fendta i jeździć jak w Mercu, pytanie tylko po co przepłacać i np. na 500 MTG w roku kupić ciągnik o 100 tys. droższy od np. NH/Case/Steyr. Wszystko zależy jakim kapitałem dysponujesz i czego potrzebujesz poziomu: LOW, MEDIUM czy może HIGH.

Zaznaczam jest to moja prywatna interpretacja wymienionych marek, więc każda osoba na forum może posiadać inne zdanie na ten temat i na przytoczone marki.  

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, adam0122 napisał:

Osobiście uważam, że Deutz jest ciut lepszy od Case. Jednakże dla przykładu porównując go do NH T6.125S to ciężko znaleźć odpowiednik, bo  dla serii 5 odpowiednikiem będzie np. w NH T5 (cenowo wygrywa wtedy NH), tak samo np. dla serii 6 (4-cylindry) powiedzmy będzie NH T6, ale tutaj raczej wygrywa seria 6 od Deutz, tylko znów jeśli chodzi o cenę to prym wiedzie NH. 

Obecnie większość zachodnich marek produkuje na zbliżonym poziomie. Ja uważam, że najważniejsze jest znalezienie odpowiedniego stosunku do jakości wykonania i mocy ciągnika. [...]

Zaznaczam jest to moja prywatna interpretacja wymienionych marek, więc każda osoba na forum może posiadać inne zdanie na ten temat i na przytoczone marki.  

Jakość Deutza głównie serii 5 i niższych:

Jakość Deutza serii 7:

Fail 1:

Żeby nie było, że Fail 1 to przypadek - Fail 2:

"... dla serii 6 (4-cylindry) powiedzmy będzie NH T6, ale tutaj raczej wygrywa seria 6 od Deutz, tylko znów jeśli chodzi o cenę to prym wiedzie NH.  "

Jakimi parametrami wygrywa - silnikiem o poj. 3,6 l, rozstawem osi 2,52 m, udźwigiem tylnego tuza 5-7 t na końcu haków, DMC 8-9 t, czy może skrzynią biegów np. TTV?

Edytowane przez Kos_pl
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Znowu ja dokładnie odwrotnie. 

DF ze skrzyniami ZF to porażka w moim przekonaniu. Nikt nie musi się zgadzać. 

NH - pękające tylne błotniki. Szyby a'la zetor, problemy z elektryka i klimatyzacja. Więcej w okolicy nie słyszałem. 

Tak poza tym... znajdźcie markę czegokolwiek do której nie ma o co się przyczepić. 

Edytowane przez sumek666
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v