Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy CNH (Steyr, Case IH, New Holland)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, przemek28_28 napisał:

Sąsiad dał 350 netto

Znasz wyposażenie ? 

Opublikowano

Co robili że 1700 wyszło

14 godzin temu, Piotrek5060YouYube napisał:

W T6 pierwszy przegląd wg katalogu po 50h, u mnie mówili że do 100h mozna jeździć. Cena za pierwszy przegląd wyszło 1700 zł. Do finansowania fabrycznego to musi być do niego pełne ubezpieczenie od producenta, cenowo wychodzi normalnie, nie jest wygórowane.

Opublikowano
17 godzin temu, Piotrek5060YouYube napisał:

W T6 pierwszy przegląd wg katalogu po 50h, u mnie mówili że do 100h mozna jeździć. Cena za pierwszy przegląd wyszło 1700 zł. Do finansowania fabrycznego to musi być do niego pełne ubezpieczenie od producenta, cenowo wychodzi normalnie, nie jest wygórowane.

U mnie też pierwszy ma być na 100 mth. A mi się wydaje że prawie dwa tysiące za ubezpieczenie to mega dużo. Wiem że niektórzy płacą sporo więcej. Jak to porównam z ubezpieczeniem c-360 gdzie płacę 50 zł to jednak spor różnica :P

Opublikowano

@radzioRS Wymiana filtrów paliwa, filtry hydrauliczne i chyba oleju silnikowego. Na jednym filtrze hydraulicznym było naliczone prawie 200 zł więcej niż przeciętna cena za ten sam filtr w internecie 🤣. Aa no i bym zapomniał, dolewka 8l oleju do skrzyni żeby zapełnić filtr i uzupełnić to co ubyło, po 13,50 za litr 😮

Opublikowano
1 godzinę temu, Piotrek5060YouYube napisał:

@radzioRS Wymiana filtrów paliwa, filtry hydrauliczne i chyba oleju silnikowego. Na jednym filtrze hydraulicznym było naliczone prawie 200 zł więcej niż przeciętna cena za ten sam filtr w internecie 🤣. Aa no i bym zapomniał, dolewka 8l oleju do skrzyni żeby zapełnić filtr i uzupełnić to co ubyło, po 13,50 za litr 😮

Chyba po 23 bo po 13 to prawie za darmo

Opublikowano
27 minut temu, Piotrek5060YouYube napisał:

Czy ja wiem, wiosną kupowałem oleje do NH to po 8 zł. Taki jak zaleca producent

Chyba kradziony normalnie to zdzierają u dilera po 120 w 5l

Opublikowano
4 godziny temu, Piotrek5060YouYube napisał:

Czy ja wiem, wiosną kupowałem oleje do NH to po 8 zł. Taki jak zaleca producent

Po 8 zł to superol był na wiosnę a nie olej do NH  🤣 w chwili obecnej to superol 12 zł.  Do NH oleje po 20-25 zł za litr

Opublikowano

Jeśli chodzi o oleje to mi serwis z case, w którym z dwa tygodnie temu serwisowałem T6.175 do silnika lał Unitek 20l/492 zł brutto, a do układu hydraulicznego i skrzyni nexplore 20l/442zł brutto. Czyli ogólnie ceny 22-25 zł/l. Drogo, ale lepiej dbać za w czasu i przeglądy robić na czas.   

Opublikowano (edytowane)
Dnia 23.08.2021 o 23:20, simpleNICKpl napisał:

nie, t5 ec jedyne co ma wspolne to silnik i gabaryty

Z tego co wiem to w luxxum/multi przekładnia jest ZF i mosty i cały "tył" ZF a nie CNH. Co jeszcze jest inne? Wnętrze różni się jakością?

Edytowane przez Darek8787
Opublikowano

Widzę, że jesteś z tego samego województwa co ja, więc polecę ci porównanie cen Case i Steyr, po prostu ten diler Case ma duże marże i potrafi mocno zejść z ceny (mówię to na przykładzie pierwszej i późniejszych ofert za Case Luxxum, u mnie decyzja padła na Steyr Multi)

Poza tym Maxxum musi być droższy, to jednak już wyższa seria, większy silnik, gabaryty itp

Opublikowano (edytowane)

No już o danexie się nasłuchałem i naczytałem. Wziąłem farmalla na wiosnę, w porównaniu do konkurencji smerfa był w tych samych pieniądzach z placu. 

A kiedy kupowałeś i za ile? Jest droższy na pewno, ale różnica 15 tys to już niewiele

Edytowane przez pedro2
Opublikowano

W sumie u mnie nie była brana pod uwagę większa seria, a mniejsza tzn Case Farmall C albo Steyr Kompakt, więc ceny za Maxxum nie znam. Jednak ta różnica w sumie możliwa, jeżeli mówimy o zwykłym Maxxumie, bo Maxxum Multicontroller jest na pewno droższy jakieś kilkadziesiąt tysięcy przynajmniej.

I fakt, NH a Case podobne pieniądze, a Case i Steyr są wygodniejsze, mają multicontroller jako dźwignia zmiany biegów.

Mój Steyr można powiedzieć, że kupiony w maju (po prostu ciągnik tej serii, który miał być najszybciej, a nie był zarezerwowany), powinien być do końca miesiąca, ale przez opóźnienia w fabryce był miesiąc później. I przez to, że nie był do produkcji kosztował mniej, 243 netto w nienajgorszym wyposażeniu.

Opublikowano

I jak wrażenia? Skrzynia bajka, jedynie ta pojemność silnika. Ale coś czytałem, że nie robią już na 3,4l tylko znowu jakiś nowy motor...  

Nie interesowałeś się arionem 400? Podobne pieniądze jak nie tańszy 🤔

Opublikowano

Silnik ma się zmienić na 3,6l. A skrzynia przyjemna, 4 biegi pod obciążeniem (teraz nawet chciałoby się więcej), jednak zmiana biegów synchronizowanych jest już odczuwalna.

Jakoś tak wyszło, że Arion niezbyt był brany pod uwagę, choć mam już Claasa (Axosa 340), jednakże w tym roku zmienił się diler i jeszcze parę innych rzeczy się złożyło.

Opublikowano

A właśnie jak to jest z tymi biegami, po lewej stronie masz dźwignie żółw zając, żółw do pola, a zając transport czy jak?

Ja miałem Ariona 420 dogadane w Zambrowie w grudniu coś ok 215 netto+ ładowacz mx 40 tys, ale łajza z agencji nieugięta nie zgodziła się na moc.

Opublikowano

Dokładnie tak, żółw jest do 16 km/h, a zając do maksymalnej prędkości, zmieniasz to na zatrzymanym ciągniku ze sprzęgłem.

U mnie decyzja o zakupie zapadła w maju, więc po podwyżkach itd, także cena na pewno byłaby inna. Widziałem, że Claas Arion 430 w First Claas kosztował bodajże 250 tys netto.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v