Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy CNH (Steyr, Case IH, New Holland)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, Bartek933 napisał:

Gdy ja się pytałem na dwa lata, ciągnik za 200tys to o 10tys byłbym uboższy, podziękowałem firmie

Nie daj sie  w konia robić i nie przepłacaj.  Dlaczego bank ma  na tobie zarabiać.

Lepiej składaj z 4 lata i za gotówkę kup. Nie jeździj  po wczasach , nie kupuj drogich rzeczy tylko do banku lub w  skarpetę

W tym czasie ciągnik zdrożeje rocznie 10-12 tyś, czyli w 4 lata z  45 tyś,ty po paru latach bedziesz co roku  miesiąc w roku po rechabilitacjach jeździł lub senatorich i chwalił sie że kupiłeś ciągnik za gotówkę, a  teraz nogi  na wózek nie możesz podnieść. 

• Like 1
  • Confused 1
Opublikowano

A co w te żniwa będzie bo każdy mówi poczekajcie 😂? Ja mam całe 4hs zboża z tego 1.5ha wbetonowanego żyta i piękna mieszankę zbożowa owies i jęczmień dla cieląt 😁

Opublikowano
8 godzin temu, Bartek933 napisał:

Gdy ja się pytałem na dwa lata, ciągnik za 200tys to o 10tys byłbym uboższy, podziękowałem firmie

5% więcej. To nie jest duzo. A jak nie bedzie czym robic i bedziesz musiał usługi płacić to gorzej wyjdziesz. 

Opublikowano
12 godzin temu, lamboEVO100 napisał:

Też mnie ciekawi finansowanie cnh, najbliższy dealer case nawet oferty nie chce wystawić ze względu na rejonizację... Najbliżej mam dealera kuboty i tam fajnie wygląda finansowanie fabryczne ale jakoś mnie japońce nie przekonują. Pedro wyceniałeś coś w danexie ? 

Nie wyceniałem, teraz już mnie całkiem gość z agencji wkur... i wszystkie chęci odeszły. Byłem na placu oglądałem farmall 95c to nie za bardzo mi się on widzi do ciężkiej pracy na lata... I tym samym w case nie mam z czego wybrać, vestrum odpada, luxxum jak miałbym brać to już wolę nową dużą T5tke na DC 

Opublikowano

Dlatego, że nie potrzebuje i nie chce ciągnika na bezstopniowce. I jest zwyczajnie droższy

Dzisiaj do danexu przywieźli dwa luxxumy czarne. Z ciekawości by podjechał może

Opublikowano
11 godzin temu, pedro2 napisał:

Nie wyceniałem, teraz już mnie całkiem gość z agencji wkur... i wszystkie chęci odeszły. Byłem na placu oglądałem farmall 95c to nie za bardzo mi się on widzi do ciężkiej pracy na lata... I tym samym w case nie mam z czego wybrać, vestrum odpada, luxxum jak miałbym brać to już wolę nową dużą T5tke na DC 

Oj tam te parę ha piachu spokojnie obrobis co to za robota ciężka ucb?

Opublikowano

w ubogiej wersji 30km/h i bez żadnych dodatków pewnie jest to osiągalne... Pamiętaj że nawet za zaczepy polowe trzeba płacić, także zależy jaki ciągnik i do czego potrzebujesz. Skrzynia 40km/h niby nic nie kosztuje, ale już nie możesz mieć 40stki i mechanicznego włącznika napędu i blokady, a to już niestety kosztuje...

Opublikowano

bez pneumatyki, na wąskich kołach i bardzo ogolony z dodatków i rocznik 2019...jest to możliwe

tylko pytanie co Ty nim chcesz robić- ani do pługa ani do transportu w takiej wersji...

Opublikowano

Jako główny na 20ha. Myślałem, że może ktoś dostał jakąś ''super oferte'' na młodego rolnika, ale widzę, że nic z tego. Podstawy przecież nie ma sensu brać. 

• Like 1
Opublikowano

Kuźwa ja to mam szczęście, byłem w danexie pogadać o cenach, jeden gdzieś wyjechał, drugi też zaginął w akcji. Dzwonił, zapraszał jutro. Jutro będzie futro jadę do primatora do Czyżewa 😋 

Wciskali mnie na siłę do tych traktorów popatrzeć.. jakbym kuźwa nigdy w ciągniku nie siedział. Ale tak popatrzyłem to farmall 95c niewiele mniejszy gabarytami od luxxuma 120. 

Opublikowano
16 minut temu, GR_Bogaccy napisał:

Bez przesady że na 20 ha ciągnik za ponad 30 tyś 914 na takie coś starczy

To tak samo na 100ha po co kupować nowe nie wiadomo co, lepiej kupić 5x 914 i też starczy ☺️

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez danex
      Witam

Jeśli macie jakieś cenniki kombajnów zbożowych to wrzucajcie. najbardziej zależy mi nA JD

pozdrawiam
    • Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
  • Dodaj nową pozycję...
v