Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy CNH (Steyr, Case IH, New Holland)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nh . T6 145 DC 40 km/h eco przedni tuz , obciaznik 900kg, miekka os i kabina, 4 pary mechaniczne, joy ruchomy, monitor,podnosnik wzmacniany , pompa 113l, kola 480,600 Trelleborg, oswietlenie full, + tur fabryczny stoll 750tl 300 netto do oddania

Opublikowano

Dlaczego? Miałeś styczność ze skrzynia DC? ;)

Tam jest monitor bardzo wygodny i głównie chodzi o ustawienia skrzyni na monitorze. Bo z tego małego komputerka mało widać i dość skomplikowane jest ALE możliwe. Sam monitor też nie jest drogi a mamy juz baze pod GPS

Opublikowano
2 godziny temu, konio1011 napisał:

Nh . T6 145 DC 40 km/h eco przedni tuz , obciaznik 900kg, miekka os i kabina, 4 pary mechaniczne, joy ruchomy, monitor,podnosnik wzmacniany , pompa 113l, kola 480,600 Trelleborg, oswietlenie full, + tur fabryczny stoll 750tl 300 netto do oddania

Nh t6 155 DC w tym samym wyposażeniu ,tyle ze bez obciążnika, tura, monitora 250 netto

Pompę przy skrzyni DC masz 134l nie 113

Opublikowano
kamil18fmr napisał:

2 godziny temu, konio1011 napisał:

Nh t6 155 DC w tym samym wyposażeniu ,tyle ze bez obciążnika, tura, monitora 250 netto

Pompę przy skrzyni DC masz 134l nie 113

Masz wycene z teraz? Monitor niby 10 tys tur dobre 30 wiec wychodzi 260 i to 10km mniej czyli jest co negocjowac

Opublikowano

rocznik 2019.

ja jednak skłaniam się na t5 100 (maszyny mam jakie mam, a do większego to trzeba wymieniać)

t5 100 ośka, kabina amort., fotel amort. pneumatycznie, obciążniki, 3 pary wyjść,  opony 540 r38, przód 440 r28 - ciągnik na moje zamówienie, cza oczekiwania do czerwca - lekko ponad 200 netto.

Poebao ich z tymi cenami. 8 miesięcy temu T5110 z placu, w tym wyposażeniu oddawali mi za 187.

Luxxum 100 z osią w takim wyposażeniu, na zamówienie 225-230 netto

Jak jeszcze trochę poigrają to trzeba będzie rozpocząć negocjacje z inna marką. Nie będę za nimi jeździł do Płońska i prosił ich o ciągnik.

Takie jest moje zdanie. Ktoś się orientuje jak teraz mają się cenowo Kuboty mgx?

Luxxum 100 z osią w takim wyposażeniu, na zamówienie 225-230 netto

Opublikowano

Nie mówię o tym że ma być tańszy. Chodzi mi o lepszy stosunek jakość/cena. Jak trafi się w dobrej cenie jd 6095mc to i za 230  go wezmę. Po prostu zagranie dealera bardzo zniechęciło mnie do zakupu. Spójrzcie tylko na sprzedaż ciągników w lutym: Nh jest dalej nr1 ale tylko minimalnie przed jd. Jak tak dalej będzie to NH pójdzie w ślady Zetora, niegdyś numer 1na rynku PL, a teraz cena nieadekwatna do oferty i praktycznie brak sprzedaży w segmencie powyżej 100km.

Nie mam zamiaru przepłacać 25-30 tys netto na 100 konnym ciągniku!

Opublikowano
31 minut temu, DTaras napisał:

A NH to nie z Turcji teraz przyjeżają?

Z tego co wiem to tylko TD5 jest. T5 we Wloszech, T6 i T7 Anglia a T8 USA. 

27 minut temu, rafcio07 napisał:

Panowie wiecie może ile jest różnicy w cenie między skrzynią EC a DC w t6

Mi jak liczył rok temu to 15 tys netto. ALE! Realnie różnica jest większa bo do EC nie musisz brać pompy 134 litry, podłokietnika i kilku innych pier**l które dostajesz w standardzie przy skrzyni DC

Opublikowano
21 minut temu, driver24 napisał:

wg. moich informacji ok.15-18tys.

22 minuty temu, sumek666 napisał:

Z tego co wiem to tylko TD5 jest. T5 we Wloszech, T6 i T7 Anglia a T8 USA. 

Mi jak liczył rok temu to 15 tys netto. ALE! Realnie różnica jest większa bo do EC nie musisz brać pompy 134 litry, podłokietnika i kilku innych pier**l które dostajesz w standardzie przy skrzyni DC

Tak też myślałem że mniej dzisiaj sprzedawca mi mówił że 25 tys jakoś niechciało mi się wierzyć 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, sumek666 napisał:

Ale to co ty w końcu porównujesz? Luxxuma z MC? Tu nie ma co porównywać bo pod każdym względem Luxxum jest milion razy bardziej zaawansowanym ciągnikiem.

A pod jakim to względem luxum tak milion razy bardziej zaawansowany? Myślę że z tej dwójki spokojnie 9 na 10 wybrało by jd 6 mc.zauważ jak niewielu rolników zdecydowało się na  luxxuma właśnie, a jd 6 mc ciągle sprzedaje się b dobrze i ludzie są z tych ciągników zadowoleni.pozdrawiam(choć z tego segmentu i tak najbardziej polecam claasa ariona)

Edytowane przez kewin123
  • Like 1
Opublikowano

Dlatego, że ma wydajniejszą hydraulike, osobny zbiornik oleju dla skrzyni i hydrauliki zewnętrznej, w pełni automatyczną skrzynią biegów ZF 32x32, lepszy podnośnik, podłokietnik, większą ale nadal mała kabine. Mozna w Luxxum zamontowac system GPS i Isobus. Tyle z pamięci. Przede wszystkim jest znacznie droższy (ok 10-15%) i to dlatego rolnicy wybrali MC. 

Seria MC to prosty, mechaniczny ciągnik w wydaniu JD. Tyle. 

Opublikowano

Luxxum 100 i jd 6095mc to jedna cena ok 230 netto na osi amortyzowanej

Z tego co się orientuje i śledzę ceny to case luxxum nie zdrożał w stosunku do ubiegłych lat, może to wynik słabej sprzedaży.

Opublikowano
53 minuty temu, sumek666 napisał:

Dlatego, że ma wydajniejszą hydraulike, osobny zbiornik oleju dla skrzyni i hydrauliki zewnętrznej, w pełni automatyczną skrzynią biegów ZF 32x32, lepszy podnośnik, podłokietnik, większą ale nadal mała kabine. Mozna w Luxxum zamontowac system GPS i Isobus. Tyle z pamięci. Przede wszystkim jest znacznie droższy (ok 10-15%) i to dlatego rolnicy wybrali MC. 

Seria MC to prosty, mechaniczny ciągnik w wydaniu JD. Tyle. 

Zapomniałeś jeszcze dodać że silnik 3,4l no to na pewno inna liga niż ten mało zaawansowany JD z silnikiem 4,5l hahaha

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez danex
      Witam

Jeśli macie jakieś cenniki kombajnów zbożowych to wrzucajcie. najbardziej zależy mi nA JD

pozdrawiam
    • Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
  • Dodaj nową pozycję...
v