Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy CNH (Steyr, Case IH, New Holland)

kami

Rekomendowane odpowiedzi

Na T6.155 DC mam w tej chwili cenę 352 000 netto (41.10% z ceny katalogowej) dealer powiedział, że zejdzie 10 tysięcy  i mówi, że nie ma mowy o dalszej negocjacji. Ogólnie wiem, że będę musiał zejść z wyposażenia co zmniejszy cenę o jakieś 10-15 tysięcy, ale też spróbuję negocjować cenę. Myślicie, że da radę zejść poniżej 300 tysięcy? Wolałbym nie zmieniać modelu na T6.145 Dc bo tam już może brakowac mocy do 2 kosiarek.

W zeszłym roku miałem oferte na T6.180 DC na wszystkim nawet z nawigacją za 330. A co do mojej T6 to wyposażenie też dosyć wysokie.

Zarządzanie obrotami silnika (ESM), duży zbiornik paliwa, wentylator sterowany elektronicznie, amortyzowana przednia oś klasy 4, zewnętrzne przyciski od womu, podnośnika i zaworu eh na błotnikach, przedni tuz i wom z dwoma wyjściami hydraulicznymi z przodu, 4 zawory elektrohydrauliczne, mocniejsza pompa, 2 międzyosiowe zawory elektryczne, dolny zaczep polowy, fotel AutoComfort, radio BT z USB, samowyłączające się kierunkowskazy, 2 koguty, dodatkowo umieszczone wysoko reflektory, 16 świateł Led wysoka moc, ledy w masce, klimatyzacja automatyczna, ogumienie 650/65R38, 540/65R28 Michelin, przedni błotnik dynamiczny 540mm, tylne błotniki pełne z poszerzeniami, przygotowanie pod ładowacz, monitor IV4. Myślę, że na 300 spokojnie zejdzie, ale chyba faktycznie lepiej będzie wziąć 145 i po gwarancji zrobić program na 130-140KM nominalnie

3 godziny temu, Piotrek5060YouYube napisał:

Na T6.155 DC mam w tej chwili cenę 352 000 netto (41.10% z ceny katalogowej) dealer powiedział, że zejdzie 10 tysięcy  i mówi, że nie ma mowy o dalszej negocjacji. Ogólnie wiem, że będę musiał zejść z wyposażenia co zmniejszy cenę o jakieś 10-15 tysięcy, ale też spróbuję negocjować cenę. Myślicie, że da radę zejść poniżej 300 tysięcy? Wolałbym nie zmieniać modelu na T6.145 Dc bo tam już może brakowac mocy do 2 kosiarek.

Napisz wyposażenie. Byłem.niedawno u dilera i człowiek podpisywał umowe na ciągnik 145 DC poniżej 300 netto a też dobrze wypasiony. 

Dużą cenę nabija sam przedni tuz i wom (około 27 tysiecy katalogowo) i mocowanie ładowacza fabryczne 11 tysięcy. Odpuszczę też wybór opon i fotel Auto Comfort, na dynamic comfort.

Edytowane przez Piotrek5060YouYube
Dopisanie istotnych rzeczy

Osobiście celowałbym w T6.160(6 cyl) 130km znamionowej na skrzyni 16x16 wenetualnie 17x16,stare sprawdzone skrzynie.po gwarancji znamionowa na 170 boost na 190 i gitara🙂Dynamic Command fajna praca,ale jeszcze nie sprawdzona konstrukcja.lubia pocieknąć no i pytanie....czy skrzynia nie uwiazesz się do serwisu,bo 16x16 17x16 skalibrujesz np sobie sam....a DC?

47 minut temu, mati00733 napisał:

Osobiście celowałbym w T6.160(6 cyl) 130km znamionowej na skrzyni 16x16 wenetualnie 17x16,stare sprawdzone skrzynie.po gwarancji znamionowa na 170 boost na 190 i gitara🙂Dynamic Command fajna praca,ale jeszcze nie sprawdzona konstrukcja.lubia pocieknąć no i pytanie....czy skrzynia nie uwiazesz się do serwisu,bo 16x16 17x16 skalibrujesz np sobie sam....a DC?

rozumiem a jak działają pełzaki w tej skrzyni czy ktoś zna kogoś kto je brał jako wyposażenie dodatkowe ? Ja celuje w 4 cylindry i 130 koni jako ciągnik pomocniczy do wszystkiego jak to mówią. W standardzie dzsisiaj dzwoniłem 250 netto wynosi cena.  

Maxxum 150  16x16 znamionowa 177 boost 200.smiga 2 sezon  lekko nie ma.jeśli serio case  a nh to samo sruba w srube to bedzie hulać.17x16 , podobno,, sie sypie przez wlasnie 17 nadbieg, na sile dołożony,jakas nakretka na wałku sie luzuje i skrzynia leci-info od dilera-nienwiem,moze sciema moze prawda

mati00733 napisał:

Sam kalibruje DC, proste jak drut

Dnia 27.10.2020 o 14:46, Emilio napisał:

A jak sprawuje sie skrzynia 17/16 razem z pełzakami ? Warto wziąźć pełzaki chodzi mi o awaryjność takiego rozwiązania? Skrzyni dc boję się kupić za nowe rozwiązanie to jest. A ac jest drogie i zabiera mocy jeśli chciało by się kupić 130 konny ciągnik.   

Mi wycenili DC tak samo jak AC. Tylko że case. Też potrzebowałem ciągnika pomocniczego 130 km(nawoz,opryskiwacz,tur, transport) i nie żałuje że wziąłem na AC. Przejedz się u dilera na skrzyni DC a potem EC(17/16) to od razu zrezygnujesz z EC. Jak pomocniczy to przecież nie będziesz go katował. Przepaść jest w komforcie pracy przy tych skrzyniach. Dobrze się zastanów. Skrzynia już jest 4 lata na rynku?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup ciągnika rolniczego z grupy CNH, tj. Case, New Holland, Steyr w tym roku? Macie jakieś oferty cenowe? Jakie rabaty wynegocjowaliście i jaki jest termin produkcji?
      Kontynuacja tematu:

• Przez robertbara
      Piszcie ceny nowych rozrzutników do obornika. :blink:

Mam 2-osiowy rozrzutnik 4 tonowy i chcę kupić nowy identyczny, tylko z podwójnymi burtami do zielonki (potrójne sam dorobię), np. Brzegu RT-6.
      I tak obornik prosto z obory idzie najpierw na kupę w pole, a dopiero tam jest po przelasowaniu wywożony. Dlatego decyzja o małym rozrzutniku.
      Niestety na forum nie znalazłem postów poświęconym temu tematowi.

Pozdrawiam!
    • Przez danex
      Witam

Jeśli macie jakieś cenniki kombajnów zbożowych to wrzucajcie. najbardziej zależy mi nA JD

pozdrawiam
    • Przez JacekBojaroj
      Witam
      Może ktoś podpowiedzieć w kwestii zakupu ciągnika mocy 110-130 km w granicach 100-120 tys. najlepiej z turem. Co wybrac?
  • Dodaj nową pozycję...