Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy CNH (Steyr, Case IH, New Holland)

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Bartek z całym szacunkiem, ale możesz zacząć odpowiadać na pytania? 

Nie pytam się czego nie wybrałeś tylko co wybrałeś. 

Pisałeś o DF i Case, a piszesz, że nie NH 🤦‍♂️

Opublikowano
7 minut temu, Bartek933 napisał:

No to chyba jasne jak słońce że nie NH

Mam zarówno Case i NH i ni wiem co Ty masz do NH.... rozumiem , że zetor odstaje na minus od CNH ale grupa CNH to jest to samo

Opublikowano
12 godzin temu, Bartek933 napisał:

Farmall i T5, już wiem czemu przedstawiciel Osadkowskiego odpuścił temat. W case teraz niby jakaś promocja na maxxumy te 120 czy 125km więc też pewnie wyjdą taniej niż T6tki

Jaka promocja? Byłem u 2 dilerow case i nic nie mówili a właśnie takiego ciągnika szukam. 

Opublikowano
11 godzin temu, thefarmer napisał:

Kolega kupił Case odpowiednik nh td i strasznie narzeka mówi że drugi raz by nie kupił 

A ja mam farmalla 85 a i co prawda dopiero 1000 mth ale bardzo sobie chwale :) Jest to czego oczekiwałem czyli prostota i planuje za rok pomyśleć nad farmallem C albo albo odpowiednik nh, wiecie może jakie są teraz ich ceny ? 

Opublikowano (edytowane)
Dnia 27.02.2020 o 19:19, ENDURAK91 napisał:

Ile może ważyć t6.145 DC z przednim tuzem i mięką osią?

Około 6,5-6,6t, bez balastu i obciążników

Edytowane przez driver24
Opublikowano
18 godzin temu, Bartek933 napisał:

Farmall i T5, już wiem czemu przedstawiciel Osadkowskiego odpuścił temat. W case teraz niby jakaś promocja na maxxumy te 120 czy 125km więc też pewnie wyjdą taniej niż T6tki

W zeszłym roku też była promocja na maxxumy 125, były tańsze niż 115.

Opublikowano

LByłem u dilera proponują mi pume 165 multcontrolera opony 650/540 Firestone, pełne oświetlenie Led , miękka boska , tuż wom ls,balast 800kg,lusterka podgrzewane, siedzenie gramera i chyba to wszystko z grubsza za 355 tyś cena wysoką moim zdaniem

Opublikowano

Byłem w wydziale komunikacji, jestem umówiony z naczelnikiem. Jak go przekonać że moc w dowodzie powinna bym nominalna(normalna 125km) a nie maxymalna z powerboostem (155)

W homologacji są wpisane obie a się przyjęło że procownicy biorą maxymalna. 

Ma ktoś jakieś argumenty🤔

Opublikowano

W wydziale komunikacji nie trzeba nic zmieniać, dzwoń do dealera żeby załatwił oświadczenie producenta że moc znamionowa jest mniejsza, a wpisana w dowód jest moc max., która ARiMR nie powinna interesować bo w "Zasadach doboru maszyn" dobór maszyny opiera się o moc znamionową. Ja mam we wniosku wpisane max. 116 km, kupiłem ciągnik o mocy znamionowej 110 km a w dowodzie mi wpakowali 100 kW czyli 136 KM i oświadczeniem to ogarniam.

Opublikowano

ARiMR nie ma podstaw prawnych do negacji tego oświadczenia, a temat wałkowany jest chyba w co drugim ciągniku kupowanym na dofinansowanie i nie słyszałem o tym żeby komuś wniosek odrzucili.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v