Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Czy ograniczają. Jak teraz cały kraj się rzucił robić zapasy nawozów bo później podrożeją to i nie nadążają robić. Niektórzy już od sierpnia zamawiali nawozy aby kupić taniej. Żeby załadować zamówionego tira nawozów także trzeba odczekać swoje w kolejce.

Opublikowano

gdzie ty widzisz zapasy ?? U nas wszytko na bierzaco znika ze skłądów lub bezposrednio do rolników. rozmawiałem z kilkoma dealerami puław składali zamówienia powiedzmy 200t na listopad a dostawali 100 lub 75t i przez to jest taki cyrk. Bo ładuja tylko wagony i na zachjód :(

Opublikowano

U mnie sporo dealerów zrobiło zapasy. Z tych 30 wagonów 20 poszło bezpośrednio do 2 handlarzy a resztę wzięli rolnicy. Inni cały czas dowożą na bieżącą tirami ale przywiezie 2 tiry w tygodniu i po wszystkim. Na pniu wyprzedany lub zamówiony.

Opublikowano
We wschodniej części Polski. Zamów 30 wagonów saletry z Puław to także taką byś dostał.

StasiekS Bardziej na wschód od Miszki31 to już cholernie ciężko jest być ;) w którym miejscu saletra jest po 1200zł?

Opublikowano

Byłem dzisiaj w 5 składach nawozowych i tylko w jednym mieli saletrę - podobno przed Nowym Rokiem nie ma co liczyć na jakieś większe dostawy od producenta...

Gość Profil usunięty
Opublikowano (edytowane)

W minionym tygodniu kupiłem

saletra amonowa- 1370

mocznik- 1592 (prawie jak w promocji)

saletrzak- brak

od jutra

saletra 1410 lub 1420

inne nawozy- brak danych

ceny brutto

Pomorskie

Edytowane przez KRISTOFORn
Opublikowano
StasiekS Bardziej na wschód od Miszki31 to już cholernie ciężko jest być ;) w którym miejscu saletra jest po 1200zł?

Powiedzmy, że także nie mam daleko do wschodniej granicy i tej ceny już dawno nie ma. A w jaki sposób kupiłem po tyle to niech będzie moją tajemnicą.

Opublikowano (edytowane)

wielkopolska cennik 6 grudzien cenny brutto

saletra 34 azotu 1400 zl

saletrzak 1300 zl

mocznik 1637 zl

polifoska 4 1745zl

polifoska 6 2009zl

polifoska 21 1050zl

lubofoska 4 1120zl

lubofos 12 1222

superfosfat 20 974zl

kameks konr kali 1500zl

Edytowane przez mariuszmtz
Opublikowano

27 pażdziernika kupiłem saletrę po 1279,kilka dni temu po usłyszeniu opini że nawozy idą ostro w górę stanąłem

w Agroskładzie,i zobaczyłem że jest po 1490.Przetarłem oczy :o Jedynie litewska polifoska utrzymała cenę-1640.

Brutto wszystko.

Opublikowano (edytowane)

Witam. Chciałbym kupić saletrzak całego tira 24t. Podajcie namiary gdzie najtaniej. Z góry dzięki

Edytowane przez milanreal1
caps lock
Opublikowano

Siarczan amonu tarnowski 1040brutto

Sół 2000żł brutto

Yara 15-30 1750 brutto

Siarczan Magnezu jednoowodny 23MG 1610brutto

I tu szok Saletra 1580złotyszy polskich brutto. :o

Ceny z Agroloku przy skompletowaniu całego tira.

Coś mi się wydaje, że zboża co u niektórych to będą się męczyć tej wegetacji bez azotu, a w nowym sezonie to również bez NPKu. :o

Opublikowano

albo ja sie przesłyszałem, albo tobie podali cenę netto. Mi od razu dziewczyna powiedziała ,że nie pohandlujem bo jest drogo i podała mi cenę 1580 brutto. Pytałem z ciekawości bo nie potrzebuję tego nawozu, a handluję z nimi jakieś 10lat.

Opublikowano

Dla mnie firma Agrolok jest firmą drogą, u lokalnych sprzedawców Saletrę w tym roku kupiłem o 65 zł/tona taniej niż w Agroloku, ale wszystko jest zależne od momentu zakupu.

Opublikowano

Ceny lubelskie brutto:

Mocznik 165 zł

Saletra 30% Tarnów 132 zł

Saletrzak Tarnów 130 zł

Polidap 248 zł

Sól potasowa 198 zł

Panowie co myślicie kupić o tej saletrze z Tarnowa a puławskiej? Puławska ma być ponoć po 140 zł. Chodzi mi która będzie lepsza na star w pszenicy.

Opublikowano

W powiecie puławskim saletra 1400, a w hrubieszowskim 1500- ale chyba była bo jak pytałem się o cenę sam to powiedzieli że nie ma i nie będzie do nowego roku.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomek15h
      Interesuje mnie kwestia siewu nawozów pod rzepak?Dotych czas siałem nawozy po zaoranym polu natomias w tym roku chciałbym zrobić nieco inaczej ,mianowicie posiać nawozy na ztalezowane ściernisko a potem przeorać i siać.Prosze o opinie tych którzy mają coś do powiedzenia w tej tematyce???Pozdrawiam
    • Przez sumek666
      Witam, 
      Czy ktoś użytkuje lub planuje używać płynny nawóz ASL? Co sądzicie na ten temat? 
      http://agrotrader.pl/oferta/asl-plynny-nawoz-organiczno-mineralny-ID244225.html
      Pozdrawiam 
      Sumek
    • Przez gosciu506
      Witam 
      Czy używa ktoś nawozu Alzon neo 46 czy wart jest swojej ceny  i czy zeczywiscie sa niższe straty azotu czy to tylko dobry bajer wymyslony przez handlowców?
      Cena na tą chwilę 1720-1740zł brutto  gdzi emocznik mozna kupić po 1620zł 
    • Przez Ramzes1987x
      Witam panowie co sądzicie to tym nawozie?producent niby Yara i jest to ponoć import z Norwegi czy Niemiec i sprowadzany luzem a u nas przesiewany (bo przywożony jest nie do końca dobrze zgranulowany a ten odsiew osobno sprzedawany głównie sadownikom) i pakowany w BigBagi.Cena okazyjna bo 1300zł netto.Sprzedawca się zarzeka że skład w 100% prawdziwy i z wysoką przyswajalnością i że musi być wszystko byc prawdziwe bo już nie jedną kontrolę miał dzięki uprzejmości konkurencji i bez problemu może dać próbki nawozu

• Przez hesus37
      Witam nie wiem czy było już na forum, ale chciałbym rozpocząć temat dotyczący melasy buraczanej jako nawozu dolistnego. Może ma ktoś doświadczenie w tyn temacie?
  • Dodaj nową pozycję...
v