Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, Artis napisał:

Panowie, takie pytanie do praktyków śledzących ceny nawozu na przestrzeni lat i poszczególnych miesięcy.

Na chwile obecną za saletrę chcą ok 1100zł netto/t saletrosan stówkę taniej, zastanawiam się czy kupować teraz czy wstrzymać się do nowego roku bądź lutego, jest ktoś w stanie powiedzieć w który okresie lepiej kupić na przestrzeni ostatnich 3 lat? 

W lipcu saletre anwilu po 880zl brutto kupywalem teraz to juz tylko drozej bedzie. Od noweo roku jeszcze zaklada prad o 70% maja podniesc.

Edytowane przez Bugii
Opublikowano

Czy 1250 zł za kizeryt to dobra cena?

Po ile macie sól i saletrę amonową?

• AgroTeam
Opublikowano
30 minut temu, Bambi14 napisał:

ale masz juz zaplacone?

A Ciebie ile już zwodzą? Ja się bałem tej oferty na przedpłatę bo ich cena była jakaś taka rażąco niska

Opublikowano
2 godziny temu, Agrest napisał:

Czy 1250 zł za kizeryt to dobra cena?

Po ile macie sól i saletrę amonową?

Tydzień temu w Agroloku przy ilości 3 ton proponowano mi cenę 1155 zł za kizeryt. A przy tym nawozie nie ma przypadkiem dwóch stawek podatku VAT? Może ktoś się pomylił przy wyliczaniu ceny i policzył ze stawką 23%.

Opublikowano

Dopytam jeszcze. 

Tylko że jest to towar z wiosny 2018. I tu pytanie czy nie był wówczas droższy w zakupie.

Opublikowano

z tego co słyszalem to nie oplaca im sie sprzedawac azotow na polski rynek, jakby nie to że grupa azoty jest w jakiejs tam czesci społka skarbu panstwa to nie mielibysmy w tym momencie azotow w Polsce, wszystko pochłaniają nasi przyjaciele z zachodu i dobrodzieje ze wschodu

komu za to trzeba podziekowac?

Opublikowano (edytowane)

griga napisał: 30 minut temu, Bambi14 napisał: ale masz juz zaplacone? A Ciebie ile już zwodzą? Ja się bałem tej oferty na przedpłatę bo ich cena była jakaś taka rażąco niska

.przecież też wtedy szukałeś auta na pół rsmu.. mieli dostarczyć we wrzesniu, narazie ich nie widzę..

Edytowane przez Bambi14
  • Like 1
Opublikowano
10 godzin temu, tommy66692 napisał:

z tego co słyszalem to nie oplaca im sie sprzedawac azotow na polski rynek, jakby nie to że grupa azoty jest w jakiejs tam czesci społka skarbu panstwa to nie mielibysmy w tym momencie azotow w Polsce, wszystko pochłaniają nasi przyjaciele z zachodu i dobrodzieje ze wschodu

komu za to trzeba podziekowac?

Większe (znacznie) koszty produkcji nawozów akurat w tym roku stają się faktem, a nie tylko częstą zagrywką... stąd taniej już było.

Na listopad mocznik znacząco w górę, saletra "trochę", Saletrosan może być ciężko z dostępnością.

NPK-i spadek zapewne symboliczny i później znacznie w górę. Na UKR ceny kosmos...

Do PL wjechało trochę Ultra, cenowo wysoko i się rozchodzi...

• AgroTeam
Opublikowano

Bambi14 napisał:

griga napisał: 30 minut temu, Bambi14 napisał: ale masz juz zaplacone? A Ciebie ile już zwodzą? Ja się bałem tej oferty na przedpłatę bo ich cena była jakaś taka rażąco niska

.przecież też wtedy szukałeś auta na pół rsmu.. mieli dostarczyć we wrzesniu, narazie ich nie widzę..

Tak ale chciałem brać z płatnościa po dostawie było drozej o 50zł chyba albo we florze gdzie cena byla jeszcze 20zł w górę ale i tak lepiej jak teraz kupiłem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomek15h
      Interesuje mnie kwestia siewu nawozów pod rzepak?Dotych czas siałem nawozy po zaoranym polu natomias w tym roku chciałbym zrobić nieco inaczej ,mianowicie posiać nawozy na ztalezowane ściernisko a potem przeorać i siać.Prosze o opinie tych którzy mają coś do powiedzenia w tej tematyce???Pozdrawiam
    • Przez sumek666
      Witam, 
      Czy ktoś użytkuje lub planuje używać płynny nawóz ASL? Co sądzicie na ten temat? 
      http://agrotrader.pl/oferta/asl-plynny-nawoz-organiczno-mineralny-ID244225.html
      Pozdrawiam 
      Sumek
    • Przez gosciu506
      Witam 
      Czy używa ktoś nawozu Alzon neo 46 czy wart jest swojej ceny  i czy zeczywiscie sa niższe straty azotu czy to tylko dobry bajer wymyslony przez handlowców?
      Cena na tą chwilę 1720-1740zł brutto  gdzi emocznik mozna kupić po 1620zł 
    • Przez Ramzes1987x
      Witam panowie co sądzicie to tym nawozie?producent niby Yara i jest to ponoć import z Norwegi czy Niemiec i sprowadzany luzem a u nas przesiewany (bo przywożony jest nie do końca dobrze zgranulowany a ten odsiew osobno sprzedawany głównie sadownikom) i pakowany w BigBagi.Cena okazyjna bo 1300zł netto.Sprzedawca się zarzeka że skład w 100% prawdziwy i z wysoką przyswajalnością i że musi być wszystko byc prawdziwe bo już nie jedną kontrolę miał dzięki uprzejmości konkurencji i bez problemu może dać próbki nawozu

• Przez hesus37
      Witam nie wiem czy było już na forum, ale chciałbym rozpocząć temat dotyczący melasy buraczanej jako nawozu dolistnego. Może ma ktoś doświadczenie w tyn temacie?
  • Dodaj nową pozycję...
v