Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

jak to jest, ze wiekszosc ma normalne ceny jak na teraz przy małych ilosciach, a u mnie na tym dzikim zachodzie zawsze jest najdrozej? sol potasowa 1510 brutto, za przywiezienie 3 ton kasuja 200, odleglosc 30 km, dalej, w drugiej firmie 1220 zaksan brutto + transport 30 od tony. Jak czytam Was ze macie saletre po 1120 brutto, czy jakies npki ponizej 1500 to wziałbym bez zawahania wszystko

Opublikowano
Dnia 19.11.2018 o 12:11, ZUCH1234 napisał:

W czerwcu za rsm 26 płaciłem 590 netto a teraz masakra

Gdzie tak tanio można było kupić RSM? Ja płaciłem 730 netto też 26% ale to było we wrześniu

Opublikowano
2 minuty temu, ZUCH1234 napisał:

Kupiłem u sobianka był u mnie przedstawiciel i zagadałem żeby mi dał cynk jak będzie najtaniej . Wziolem całe auto płaciłem od ręki to i cena dobra

No i tak chyba trzeba będzie robić, bo te koszty to nas wykończą.

Opublikowano

Pewnie już nie raz tu było o tym ale jeszcze raz powtórzę azoty najtańsze maj -lipiec sierpień . Ulta 5 kupiłem w maju po 1190 netto a gość z belor polska mówił że się spuznilem bo w kwietniu była po 1110 netto 

Opublikowano
5 minut temu, ZUCH1234 napisał:

Pewnie już nie raz tu było o tym ale jeszcze raz powtórzę azoty najtańsze maj -lipiec sierpień . Ulta 5 kupiłem w maju po 1190 netto a gość z belor polska mówił że się spuznilem bo w kwietniu była po 1110 netto 

Jak są takie różnice w cenie to ile oni na tych nawozach zarabiają? Jak to mówią: " Od myszy do cesarza każdy żyje z gospodarza"

• Like 1
Opublikowano
5 godzin temu, XTRO napisał:

zamówiłem:

Saletra- 1130 

Saletrosan- 1140

Polifoska 6- 1650

Mocznik- 1460

Siarczan potasu- 2720

Ceny brutto z tym, że muszę trochę dopłacić do transportu

gdzie takie ceny za saletre i przy jakiej ilości ?

Opublikowano

Teraz to lepiej to piznać i iść do pracy .oferta pracy  20-30 na godz na reke czego więcej chcieć i niech wtedy miasto się obudzi jak zaczną płacić za żywność pieniadze adekwatne do  kosztow wyprodukowania.A syf z Belgi I D. też się skończy.

• Haha 1
Opublikowano
5 godzin temu, kiko80 napisał:

Teraz to lepiej to piznać i iść do pracy .oferta pracy  20-30 na godz na reke czego więcej chcieć i niech wtedy miasto się obudzi jak zaczną płacić za żywność pieniadze adekwatne do  kosztow wyprodukowania.A syf z Belgi I D. też się skończy.

Co to za rejon ze tyle płacą na rękę?

Opublikowano
2 godziny temu, WOJTUNIO napisał:

Co to za rejon ze tyle płacą na rękę?

Na koparce można takie pieniądze robić albo na dźwigu.

Ale często bywa tak, że pensja na rękę jest większa niż pensja brutto. :D

Opublikowano
6 godzin temu, KlimekPL napisał:

Na koparce można takie pieniądze robić albo na dźwigu.

Ale często bywa tak, że pensja na rękę jest większa niż pensja brutto. :D

Nie kazdy ma uprawnienia na takie maszyny.

Opublikowano
Dnia 21.11.2018 o 13:57, ZUCH1234 napisał:

Jak to jest za słomę ludzie płacą po 100 zł za balota a za obornik 100 zł za tonę nik nie . Ogłaszałem po 60 zł za tonę i nik nie chcę

Kto Ci kupi obornik po 100 czy 60 zł, przy dawce 30 ton na ha to koszt 1800 zł. Ile można za to nawozu kupić i słomę ciąć. Ja obornik kupowałem po 150 zł za 4 tony.

Opublikowano
14 godzin temu, konio1011 napisał:

Ja dzis zamowilem saletre po 1100 netto i saletrosan po 1070 netto w agroloku

Do mnie tez pani Karolina dzwonila i mowi ze od nowego roku podwyzki nawet o 20% , nie wiem czy sluchac sie i juz kupowac czy wszyscy sprzedawcy naganiają bo rolnicy wzieli zaliczki doplat ...

Ale cena nie rewelka w Agroloku .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomek15h
      Interesuje mnie kwestia siewu nawozów pod rzepak?Dotych czas siałem nawozy po zaoranym polu natomias w tym roku chciałbym zrobić nieco inaczej ,mianowicie posiać nawozy na ztalezowane ściernisko a potem przeorać i siać.Prosze o opinie tych którzy mają coś do powiedzenia w tej tematyce???Pozdrawiam
    • Przez sumek666
      Witam, 
      Czy ktoś użytkuje lub planuje używać płynny nawóz ASL? Co sądzicie na ten temat? 
      http://agrotrader.pl/oferta/asl-plynny-nawoz-organiczno-mineralny-ID244225.html
      Pozdrawiam 
      Sumek
    • Przez gosciu506
      Witam 
      Czy używa ktoś nawozu Alzon neo 46 czy wart jest swojej ceny  i czy zeczywiscie sa niższe straty azotu czy to tylko dobry bajer wymyslony przez handlowców?
      Cena na tą chwilę 1720-1740zł brutto  gdzi emocznik mozna kupić po 1620zł 
    • Przez Ramzes1987x
      Witam panowie co sądzicie to tym nawozie?producent niby Yara i jest to ponoć import z Norwegi czy Niemiec i sprowadzany luzem a u nas przesiewany (bo przywożony jest nie do końca dobrze zgranulowany a ten odsiew osobno sprzedawany głównie sadownikom) i pakowany w BigBagi.Cena okazyjna bo 1300zł netto.Sprzedawca się zarzeka że skład w 100% prawdziwy i z wysoką przyswajalnością i że musi być wszystko byc prawdziwe bo już nie jedną kontrolę miał dzięki uprzejmości konkurencji i bez problemu może dać próbki nawozu

• Przez hesus37
      Witam nie wiem czy było już na forum, ale chciałbym rozpocząć temat dotyczący melasy buraczanej jako nawozu dolistnego. Może ma ktoś doświadczenie w tyn temacie?
  • Dodaj nową pozycję...
v