Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie ma co dziwić skoro Ukraina dostał 200mln euro dofinansowania z UE na rolnictwo to w Tarnobrzegu Ukraińskie ciężarówki po 2 dni stoją za nawozem z polskimi tablicami aut w kolejce nie widać.

Opublikowano

Jakie macie doświadczenie odnośnie magazynowania nawozów typu mocznik saletra i saletrosan? Chodzi mi o zbrylanie się po dłuższym staniu. Pytam bo zawsze bralem nawozy późną jesienia i wiosną było ok raczej nie było brył. Teraz chciałbym kupić teraz i mam obawy co do mocznika i saletrosanu bo saletra myśle że nie powinna sie zbrylić. Z tego co mówił sprzedawca to azotowe nawozy mogą pójść nawet do 3 stów w góre.

Opublikowano
44 minuty temu, knoro93 napisał:

Jakie macie doświadczenie odnośnie magazynowania nawozów typu mocznik saletra i saletrosan? Chodzi mi o zbrylanie się po dłuższym staniu. Pytam bo zawsze bralem nawozy późną jesienia i wiosną było ok raczej nie było brył. Teraz chciałbym kupić teraz i mam obawy co do mocznika i saletrosanu bo saletra myśle że nie powinna sie zbrylić. Z tego co mówił sprzedawca to azotowe nawozy mogą pójść nawet do 3 stów w góre.

Saletra kupowana w czerwcu/lipcu na następny sezon od jakichś 3 lat i nie dzieje się absolutnie nic, tyle że stoi pod dachem.

Opublikowano

A saletrosan zawsze się skawali, ale przed wrzuceniem do rozsiewacza big bag musi dostać parę młotków dookoła worka i się pięknie rozsypuje

Opublikowano (edytowane)
Dnia 9.08.2018 o 16:41, Azor07 napisał:

A co powiecie na ten 1500zł ? https://agrii.pl/produkty/dominator-plus

kolega stosuje pod QQ, zadowolony, widziałem granulację tego nawozu, trochę niejednorodna i granule trochę nieregularne pozatym ok

ja mam od czerwca zamówiony saletrosan 26 po 800zł saletrę kędzierzyn 930zł i mocznik 1115zł brutto narazie im nie po drodze do mnie, myślę że ceny zamówienia mi nie zmieni, chciałem coś saletrosanu 30 na zboża ale mowią że mało popularny i nie mają a wg mnie idealnie dopasowany  stosunek N:S na 1. dawkę na zboża, no ale cóż

Edytowane przez proxy8441
  • Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, proxy8441 napisał:

kolega stosuje pod QQ, zadowolony, widziałem granulację tego nawozu, trochę niejednorodna i granule trochę nieregularne pozatym ok

ja mam od czerwca zamówiony saletrosan 26 po 800zł saletrę kędzierzyn 930zł i mocznik 1115zł brutto narazie im nie po drodze do mnie, myślę że ceny zamówienia mi nie zmieni, chciałem coś saletrosanu 30 na zboża ale mowią że mało popularny i nie mają a wg mnie idealnie dopasowany  stosunek N:S na 1. dawkę na zboża, no ale cóż

jesienią byłem na spotkaniu gdzie gostek mówił że z saletrosanem30 mają problem z technologią produkcji, z tego co pamiętam chyba nie mówił dokładnie o co kaman ale wychodziło tak jakby sie sklejał/brylił i narazie z tym walczą dlatego nie ma tego nawozu na rynku chociaż jest w ofertach.

Opublikowano
6 godzin temu, ZELKOW napisał:

jeśli masz umowę podpisaną to nie zmienią a jak nie to wszystko możliwe

nie mam podpisanej umowy, ilość nieduża bo razem 7t wszystkiego, raz dzwonili że wysyłają transport ale nie miałem telefonu przy sobie

5 godzin temu, rocco0987 napisał:

jesienią byłem na spotkaniu gdzie gostek mówił że z saletrosanem30 mają problem z technologią produkcji, z tego co pamiętam chyba nie mówił dokładnie o co kaman ale wychodziło tak jakby sie sklejał/brylił i narazie z tym walczą dlatego nie ma tego nawozu na rynku chociaż jest w ofertach.

być może, ale nawóz na zboża byłby idealny

Opublikowano

centralna wlkp:

wesołek

saltera 980 brutto bb

polifoska 6 1530 brutto bb

agrolok

polifoska 6 1570 brutto bb

saletra 1000 brutto bb

yara  5-10-25 1300 brutto bb 

co myslicie lepsza yara czy dolożyc warto do polifoski ? 

ceny z dowozem

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomek15h
      Interesuje mnie kwestia siewu nawozów pod rzepak?Dotych czas siałem nawozy po zaoranym polu natomias w tym roku chciałbym zrobić nieco inaczej ,mianowicie posiać nawozy na ztalezowane ściernisko a potem przeorać i siać.Prosze o opinie tych którzy mają coś do powiedzenia w tej tematyce???Pozdrawiam
    • Przez sumek666
      Witam, 
      Czy ktoś użytkuje lub planuje używać płynny nawóz ASL? Co sądzicie na ten temat? 
      http://agrotrader.pl/oferta/asl-plynny-nawoz-organiczno-mineralny-ID244225.html
      Pozdrawiam 
      Sumek
    • Przez gosciu506
      Witam 
      Czy używa ktoś nawozu Alzon neo 46 czy wart jest swojej ceny  i czy zeczywiscie sa niższe straty azotu czy to tylko dobry bajer wymyslony przez handlowców?
      Cena na tą chwilę 1720-1740zł brutto  gdzi emocznik mozna kupić po 1620zł 
    • Przez Ramzes1987x
      Witam panowie co sądzicie to tym nawozie?producent niby Yara i jest to ponoć import z Norwegi czy Niemiec i sprowadzany luzem a u nas przesiewany (bo przywożony jest nie do końca dobrze zgranulowany a ten odsiew osobno sprzedawany głównie sadownikom) i pakowany w BigBagi.Cena okazyjna bo 1300zł netto.Sprzedawca się zarzeka że skład w 100% prawdziwy i z wysoką przyswajalnością i że musi być wszystko byc prawdziwe bo już nie jedną kontrolę miał dzięki uprzejmości konkurencji i bez problemu może dać próbki nawozu

• Przez hesus37
      Witam nie wiem czy było już na forum, ale chciałbym rozpocząć temat dotyczący melasy buraczanej jako nawozu dolistnego. Może ma ktoś doświadczenie w tyn temacie?
  • Dodaj nową pozycję...
v