Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak, dlatego mówię że na litwie są dobre nawozy a są i takie kombinowane bez dołączania choćby badań partii itp. poniekąd kupując od większych firm masz łatwość z reklamacją itp ;) wszystko do ogarnięcia a i z polską bywały "jaja" w parametrach ;) 

Opublikowano

koledzy w listopadzie NPK  zawsze tanieje a na spadek cen azotu bym nie liczył znajomy pracuje u dużego dilera i pisał mi ze azot z 30 zl idzie w gore . każdy ma w swoim terenie jakąś znajomą firmę z którą już współpracuje , ja zakupiłem  wcześniej  z terminem płatności i nie żałuje. Teraz faktycznie składy sa zawalone i można sporo ugrać jak nie ceną to terminem płatności .a podobno polifoski z 150 zl stanieją  życze udanych negocjacji

Opublikowano (edytowane)

Ampol nie jest dystrybutorem firmy Padcor (nawozy Ultra) a Agrolok i Chemirol jest . Chemirol dziwnym trafem też nie jest autoryzowanym dystrybutorem Grupy Azoty.

Edytowane przez bodo101
Opublikowano

agrolok może sprzedać każdy nawóz tyle że na te z grupy azoty nie maja dobrych cen a to przez konfikt jakiś tam. saletra anwilowska na termin płatności 1 X 2017  1229zł brutto 24t gruzińska 25 zeta taniej. ceny na teraz to 960 anwil a gruzja 935zl na 14 dni termin.mocznik 1100zl litewski polskiego nie ma i ponoć dłuższy czas nie będzie ale to pewnie tylko u nich aby sprzedać saletrę.

Opublikowano

Co do wcześniejszych postów na temat importu nawozów głównie wschodnich do PL to ja powiem że one u lokalnych dystrybutorów dostepne są od dobrych 8 lat ale jakoś wielkim zainteresowaniem się nie cieszyły. Dużo mniejsze zainteresowanie było niż np tandetnymi nawozami z Luveny.

Opublikowano

Co do wcześniejszych postów na temat importu nawozów głównie wschodnich do PL to ja powiem że one u lokalnych dystrybutorów dostepne są od dobrych 8 lat ale jakoś wielkim zainteresowaniem się nie cieszyły. Dużo mniejsze zainteresowanie było niż np tandetnymi nawozami z Luveny.

Czemu wg Ciebie Luvena ma tandetne nawozy?

Opublikowano

gdzie taka cena tej polifoski?

ten kolega podaje takie ceny że każdy się tutaj dziwi, twierdzi że takie ma a jaka jest prawda to ciężko stwierdzić, u mnie zawsze w tym samym czasie są 20-40 zł/t więcej, a jak ktoś przyjdzie kupić tonę lub dwie to ma 100-300 zł więcej...

Opublikowano

Chodzi o forme np fosforu jaką ma.

a jaki ma?

chodzi o to, ze nierozpuszczalny w wodzie?

Dokładnie taki sam fosfor maja amofoski, czy też nawozy ze Szczecina czy Tarnobrzega.

Ba, powiem więcej.

Z Luveny mozesz sobie kupić lubofos (i bedzie ten nierozpuszczalny fosfor),  możez tez kupić lubofoske i bedzie ten dobry, łatwo rozpuszczalny fosfor.

A takie Amofoski wszystkie są na bazie tego nierozpuszczalnego w wodzie fosforu.

Wiec jesli tylko na ten parmetr patrzec, to Luvena wcale nie jest taka zła.

Opublikowano

racja, azoty 20-30zł do góry od przyszłego tygodnia. ahhhh...gdyby ta kasa była to by sie wzięło szybko teraz :(

Chodzi o forme np fosforu jaką ma.

Dostałem oferte dzis na saletre Puławy BB 1000zl
Saletrosan 910zł/t BB
handlować i zamawiac czy czekac jeszcze?

Saletra Puławy BB w tej chwili mam oferte- 870zł netto (940zł brutto)

a Saletrosan26 BB w tej chilwi mam oferte- 770zł netto (831zł brutto)

no od przyszłego tygodnia ma byc drozej

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomek15h
      Interesuje mnie kwestia siewu nawozów pod rzepak?Dotych czas siałem nawozy po zaoranym polu natomias w tym roku chciałbym zrobić nieco inaczej ,mianowicie posiać nawozy na ztalezowane ściernisko a potem przeorać i siać.Prosze o opinie tych którzy mają coś do powiedzenia w tej tematyce???Pozdrawiam
    • Przez sumek666
      Witam, 
      Czy ktoś użytkuje lub planuje używać płynny nawóz ASL? Co sądzicie na ten temat? 
      http://agrotrader.pl/oferta/asl-plynny-nawoz-organiczno-mineralny-ID244225.html
      Pozdrawiam 
      Sumek
    • Przez gosciu506
      Witam 
      Czy używa ktoś nawozu Alzon neo 46 czy wart jest swojej ceny  i czy zeczywiscie sa niższe straty azotu czy to tylko dobry bajer wymyslony przez handlowców?
      Cena na tą chwilę 1720-1740zł brutto  gdzi emocznik mozna kupić po 1620zł 
    • Przez Ramzes1987x
      Witam panowie co sądzicie to tym nawozie?producent niby Yara i jest to ponoć import z Norwegi czy Niemiec i sprowadzany luzem a u nas przesiewany (bo przywożony jest nie do końca dobrze zgranulowany a ten odsiew osobno sprzedawany głównie sadownikom) i pakowany w BigBagi.Cena okazyjna bo 1300zł netto.Sprzedawca się zarzeka że skład w 100% prawdziwy i z wysoką przyswajalnością i że musi być wszystko byc prawdziwe bo już nie jedną kontrolę miał dzięki uprzejmości konkurencji i bez problemu może dać próbki nawozu

• Przez hesus37
      Witam nie wiem czy było już na forum, ale chciałbym rozpocząć temat dotyczący melasy buraczanej jako nawozu dolistnego. Może ma ktoś doświadczenie w tyn temacie?
  • Dodaj nową pozycję...
v