Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kup taki napewno będziesz zadowolony. Posiada regulację szerokości orki 30/35/40 cm, wysoki prześwit, regulację rozstawu korpusów. Części robocze Kverneland. Solidna rama i dosyć ciężki

http://olx.pl/oferta/plug-3-skibowy-zagonowy-fraugde-16-kverneland-okazja-sokolow-podlaski-CID757-ID7NflT.html#76a2d12478

Ten akurat jest jednego z użytkowników naszego forum. Zapytaj użytkownika @Marcin91

Opublikowano

frog... zalezy w jakich warunkach.... w moich naprzykład z broną wirnikową dała by moze rade, ale wcale to nie było by dobrze zrobione ani ekonomicznie...

co do pługa to fajny , tylko szkoda, że na kołkach a nie na resorach... ale rade da sobie z nim bez problemu....

Cześć Finn  teraz oglądam go na spokojnie i widzę, że wszystkie śruby nowe... czwarta skiba była chyba dokręcana "klucz+młotek"....

Opublikowano

http://olx.pl/oferta/plug-5-skibowy-obrotowy-vogel-noot-CID757-ID7ShFJ.html  na zdjęciu wydaje się bardzo ładny i w dobrej cenie ;)

Ja mam rabe werka na podwójnych sprężynach i też mam kilka ha gliny i korpusy się nie odchylają i u mnie jest dużo kamieni i od kąd mam ten pług nie kupuje po kilkanaście lemieszy w sezonie i też nie wysiadam z ciągnika po spotkaniu z kamieniem :) Ale trzeba przyznać że małe ma te sprężyny i jest chyba bez kółka .

Opublikowano (edytowane)

jest to kabina montowana na eksport rzadko spotykana 

podobna kabina http://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/531102-ursus-c-355/

można orać bez sprężyny  http://olx.pl/oferta/plug-kverneland-3-skibowy-stan-bdb-CID757-ID7mupx.html#bb6eab2909

Edytowane przez Rolnik2517
Opublikowano (edytowane)

Mam pytanie bo jeżeli do 60 zakładnay byl silnik perkinsa to do Ursusa 3512 będzie pasować silnik od 60 ?

oryginalny silnik c 360 nie będzie pasował bo są stosowane kryzy do c 360 żeby silnik 3p można skręcić chyba że sobie takie kryzyz dorobisz sobie 

Edytowane przez Rolnik2517
Opublikowano

http://allegro.pl/bester-midimagster-1801-spawarka-migomat-zestaw-me-i4796512335.html

co sądzicie o tym migomacie, bo cena jest dość atrakcyjna jak na cały zestaw.

Zerknij kolego na sprawność. Przy 160A tylko 10%. To raczej dla blacharzy samochodowych. Na pewno nie jest to sprzęt profesjonalny, jak to jest w opisie. W tej chwili następuje przejście z układów transformatorowych na inwertorowe. Ja tez zastanawiałem się nad takim Besterem, szukałem informacji około roku. Im więcej informacji, tym byłem mniej zdecydowany na konkretny model. W końcu padlo na Sherman MIG 220D. I nie żałuję. Nie spawam dużo, ale jestem zadowolony.

Opublikowano

mam taki migomat i powiem szczerze że może i szału jakiegoś strasznego niema ale biorąc pod uwagę jego cene to można się zastanowic,Grube rzeczy i tak spawam spawarka a takie delikatne właśnie tym migomatem, spawa w miarę dobrze, ale jak się go ustawi na max to szybko sie termik włącza i trzeba czekac.  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez abuk14
      Mam kilka pytań dotyczących ładowacza czołowego do Ursusa C-330 M.
      1. Na co zwracac uwagę przy zakupie ( byc może będzie używany)
      2. Jeśli nowy to jakiej marki wybrac??
      3.Czy naprawdę tak ciężko się kreci kierownicą prz zwożeniu bel słomy ( o obornik nawet nie pytam)??
    • Przez pablo21
      Ostatnio przeglądałem katalog częci z Grene i widziałem pompę hydrauliczną do c-330 wzmocnioną czym ona różni się od zwykłej, jaki ma wydatek, i co da jej założenie w ciapku(będzie szybciej podnosił?)

Od kiedy to się pisze pąpa?
    • Przez vitoma
      Czesc

Czy moge zamiast zalecanego Hipola 6 uzyc do C330/360 oleju przekladniowego klasy 80W90 "zachodnich" firm ? Np. castrol, elf, mobil, valvoline ?

oczywiscie planuje calkowita wymiane oleju. do tej pory byl zalany hipol 6.

Z tego co widze to obecnie produkowany przez Orlen Hipol 6 rowniez ma klase 80W90, i jakis oznaczenie GL-4 . Nie wiem co ono oznacza.

Jest tez olej Orlen Agro 80W90.

Czy wszystkie wymienione moga zastapic orginalnego Hipola 6 podczas wymiany?'

dzieki
      pozdrawiam
      Piotrek
    • Przez AdrianWasiak
      Mam ursusa c-330m 1800mth z 89r orginał zadbana narazie nie sprzedaje ale chętnie zamienię na coś większego np. Zetor 5011/5211 7011/7211 Case 685xl/745xl lub MF czterocylindrowy itp. rozważę różne propozycje jak nikt się nie zgłosi to na wiosnę będzie na sprzedaż.Zdjęcia w mojej galerii.
    • Przez Awek
      witam , od pół roku posiadam ursusa 1224 i od początku był problem z podnosnikiem , nie podnosił agregatu siewnego tzn podnosił na pełnym gazie a jak ujmowałem gazu to zaraz opuszczał , pojechałem na pole i po chwili nie chciał opuscić  albo nie chciał podnieść , jak jechałem drogą to na całym gazie bo zaraz opuscił i problem był z podniesieniem nawet gazowanie nic nie dało , więć wymieniłem pompe na wzmacnianą nową , nowy tłok i cylinder , rozdzielacz po regeneracji ,filtry nowe , oleju jest max , i to samo więć pomysłem ze rozdzielacz moze jest trafny więc oddałem na gwarancje i stwierdzili ze jest dobry i to samo , wie moze ktos co jeszcze moze być nie tak ? i na pokrywie podnośnika od strony fotela  są dwa otwory w jeden jest wkręcony korek a drugi otwór jest wkręcona sruba która wchodzi w rozdzielacz zwykła sruba z otworem i tak mysle czy nie powinno być tam jakiegoż zaworu , bo miałem dwóch mechaników i kazdy mówi jedno (panie jak wszystko nowe to nie wiem co moze być ) i tyle aby wiem  z góry dzięki za odp
  • Dodaj nową pozycję...
v