Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Logika  dość  pokrętna  i  nie wiem  skąd  akurat  taki  tok  rozumowania ? 

Koszt  naprawy  to  zależy  co  się  zepsuje ....., elektroniki  tam za  wiele  nie  ma , tylko ehr ,  skrzynia  mechaniczna więc  w  naprawie  chyba  nie  trudna ,   a  opony  ma  całkiem  dobre 

Opublikowano

na logike to nic Ci nikt nie powie.. jeżeli powierzchownie jest w dobry stanie to kupuj jak Ci sie podoba i spełnia twoje oczekiwania. Do silnika ani do skrzyni nie zajrzysz.  wiec nie ma co gdybac a moze to a moze tamto... 

Opublikowano

na logike to nic Ci nikt nie powie.. jeżeli powierzchownie jest w dobry stanie to kupuj jak Ci sie podoba i spełnia twoje oczekiwania. Do silnika ani do skrzyni nie zajrzysz.  wiec nie ma co gdybac a moze to a moze tamto... 

Chyba , że weźmie go na kolonoskopię. :D

Opublikowano (edytowane)

Raczej na śrubkoskopię :D Jeżeli nie był malowany kadłub ciągnika i nie ma śladów grzebania w ciągniku przez handlarza to ja bym brał (pod warunkiem że dobrze chodzi)

Cena części będzie podobna jak w każdym zachodnim np do renaulta, deutza, maseya czy case. Nie porównuj ceny części do MTZ czy ursusa bo nigdy zachodniego nie kupisz.

Ps Za takie oponki musiał byś dac około 10tys i to też weź pod uwagę...

Edytowane przez Wojtek987
Opublikowano

Jeździłem trochę większym z tej serii tzn 5150 z 97r.  nie wiem jakie konkretnie są różnice oprócz  mocy ale wrażenie na mnie zrobił bardzo dobre. Fajny mocny traktor z mocna hydrauliką i nawet całkiem zwrotny,także miło się pracowało. W ciągu paru lat użytkowania na 50 ha miał problemy z jednym z półbiegów ( wersja z 4 półbiegami bez sprzęgła) tzn jakiś problem elektroniką, padł rewers, tzn dźwignia była zmieniona i to nie były bardzo drogie w naprawie sprawy, potem rozleciały się satelity w przednim napędzie i to za kieszeń szarpło, ale to było zaniedbanie przez właściciela. Poza tym, tylko olej paliwo i jazda, sprzęt godny polecenia, o ile nie jest już zajechany. 

Opublikowano

Jeździłem trochę większym z tej serii tzn 5150 z 97r.  nie wiem jakie konkretnie są różnice oprócz  mocy ale wrażenie na mnie zrobił bardzo dobre. Fajny mocny traktor z mocna hydrauliką i nawet całkiem zwrotny,także miło się pracowało. W ciągu paru lat użytkowania na 50 ha miał problemy z jednym z półbiegów ( wersja z 4 półbiegami bez sprzęgła) tzn jakiś problem elektroniką, padł rewers, tzn dźwignia była zmieniona i to nie były bardzo drogie w naprawie sprawy, potem rozleciały się satelity w przednim napędzie i to za kieszeń szarpło, ale to było zaniedbanie przez właściciela. Poza tym, tylko olej paliwo i jazda, sprzęt godny polecenia, o ile nie jest już zajechany. 

5120 to  4  z  turbiną , a 5150 6  z turbiną   więc  jest nie  tylko  słabszy  ale też   nieco  krótszy i zwrotniejszy. Ten  z  linku akurat  ma  mechaniczną  skrzynię  , bez  połówek . 

A  jak spisuje  się ehr? 

http://www.tractoor.pl/cignik/dane-techniczne/77-case/216-case-ih-maxxum-5120-5150.html

Opublikowano (edytowane)

chory czlowiek a z chorych nie nalezy sie nabijac ,mozna jedynie pomoc,niestety ten jest tak chory ze niechce nawet pomocy.jezeli chce ktos wiedziec na co jest chory to niech zadzwoni,napewno postawi trafna diagnoze :blink:

Edytowane przez szmergiel
Opublikowano

5120 to  4  z  turbiną , a 5150 6  z turbiną   więc  jest nie  tylko  słabszy  ale też   nieco  krótszy i zwrotniejszy. Ten  z  linku akurat  ma  mechaniczną  skrzynię  , bez  połówek . 

A  jak spisuje  się ehr? 

http://www.tractoor.pl/cignik/dane-techniczne/77-case/216-case-ih-maxxum-5120-5150.html

Do ehr nie można się doczepić fajnie to działa, z kabiny steruje się takim małym sprytnym dżojstikiem bardzo intuicyjnie, no i jeszcze z błotników można :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez abuk14
      Mam kilka pytań dotyczących ładowacza czołowego do Ursusa C-330 M.
      1. Na co zwracac uwagę przy zakupie ( byc może będzie używany)
      2. Jeśli nowy to jakiej marki wybrac??
      3.Czy naprawdę tak ciężko się kreci kierownicą prz zwożeniu bel słomy ( o obornik nawet nie pytam)??
    • Przez pablo21
      Ostatnio przeglądałem katalog częci z Grene i widziałem pompę hydrauliczną do c-330 wzmocnioną czym ona różni się od zwykłej, jaki ma wydatek, i co da jej założenie w ciapku(będzie szybciej podnosił?)

Od kiedy to się pisze pąpa?
    • Przez vitoma
      Czesc

Czy moge zamiast zalecanego Hipola 6 uzyc do C330/360 oleju przekladniowego klasy 80W90 "zachodnich" firm ? Np. castrol, elf, mobil, valvoline ?

oczywiscie planuje calkowita wymiane oleju. do tej pory byl zalany hipol 6.

Z tego co widze to obecnie produkowany przez Orlen Hipol 6 rowniez ma klase 80W90, i jakis oznaczenie GL-4 . Nie wiem co ono oznacza.

Jest tez olej Orlen Agro 80W90.

Czy wszystkie wymienione moga zastapic orginalnego Hipola 6 podczas wymiany?'

dzieki
      pozdrawiam
      Piotrek
    • Przez AdrianWasiak
      Mam ursusa c-330m 1800mth z 89r orginał zadbana narazie nie sprzedaje ale chętnie zamienię na coś większego np. Zetor 5011/5211 7011/7211 Case 685xl/745xl lub MF czterocylindrowy itp. rozważę różne propozycje jak nikt się nie zgłosi to na wiosnę będzie na sprzedaż.Zdjęcia w mojej galerii.
    • Przez Awek
      witam , od pół roku posiadam ursusa 1224 i od początku był problem z podnosnikiem , nie podnosił agregatu siewnego tzn podnosił na pełnym gazie a jak ujmowałem gazu to zaraz opuszczał , pojechałem na pole i po chwili nie chciał opuscić  albo nie chciał podnieść , jak jechałem drogą to na całym gazie bo zaraz opuscił i problem był z podniesieniem nawet gazowanie nic nie dało , więć wymieniłem pompe na wzmacnianą nową , nowy tłok i cylinder , rozdzielacz po regeneracji ,filtry nowe , oleju jest max , i to samo więć pomysłem ze rozdzielacz moze jest trafny więc oddałem na gwarancje i stwierdzili ze jest dobry i to samo , wie moze ktos co jeszcze moze być nie tak ? i na pokrywie podnośnika od strony fotela  są dwa otwory w jeden jest wkręcony korek a drugi otwór jest wkręcona sruba która wchodzi w rozdzielacz zwykła sruba z otworem i tak mysle czy nie powinno być tam jakiegoż zaworu , bo miałem dwóch mechaników i kazdy mówi jedno (panie jak wszystko nowe to nie wiem co moze być ) i tyle aby wiem  z góry dzięki za odp
  • Dodaj nową pozycję...
v